معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: قرق یک میلیون هکتار زمین در آذربایجانغربی و شرقی برای مقابله با شنهای روان انجام شد و در این زمینه کاشت گیاه در ۲۹ هزار هکتار زمین نیز صورت گرفت.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،مسعود تجریشی معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه امسال اعتبارات مربوط به مقابله با گرد و خاک در کشور تنها به استان خوزستان اختصاص یافت، اظهار کرد: خوشبختانه تخصیص اعتبارات انجام و ۱۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی تامین شده است و تاکنون نیز مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان پرداخت شده و ۱۲۰ میلیارد تومان نیز در حال پرداخت است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته از صندوق توسعه ملی ۱۵۰ میلیون دلار برای این امر برداشت شد، اما در روزهای پایانی به جای اینکه به کل کشور اختصاص یابد، تنها شامل حال خوزستان شد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: برای سایر نقاط کشور نیز اعتباراتی پیشبینی شده و اختصاص داده شده که مسائل کنونی را حل میکند، اما اعتبار اصلی برای استان خوزستان صرف شد.
وی تصریح کرد: هم اکنون کارهای مربوط به این موضوع به خوبی در حال پیشرفت است و خوشبختانه با توجه به بارشهای مناسبی که امسال در اهواز و اطراف آن انجام شد، با استاندار خوزستان و دستگاههای اجرایی هماهنگی شده و اگر کار قرق انجام گیرد، با توجه به بارشهای مطلوب، انتظار میرود که پوششهای گیاهی آن شکل بگیرد تا در ۶ ماهه نخست سال آینده، مشکل گرد و خاک وجود نداشته باشد.
تجریشی گفت: بنابراین باید کار قرق را به طور جدی پیش گرفت تا سال آینده شاهد گرد و خاک در استان خوزستان نباشیم.
وی افزود: در آذربایجان غربی نیز مشکل خاصی از لحاظ آلودگی هوا وجود نداشته و اگر به این صورت پیش برود، تا دو سال آینده همه کانونهای گرد و خاک کاملا رفع میشود و علاوه بر آن، در آذربایجان غربی و شرقی مشکلی از لحاظ تامین منابع مالی در این زمینه وجود ندارد و از منابع ستاد احیای دریاچه ارومیه مبلغ تامین و مشکلات حل میشود.
معاون سازمان محیط زیست، با ابراز خرسندی از اینکه معضل شنهای روانی که در جاده ارومیه -سلماس حرکت میکرد کاملا کنترل شده و هماینک به سمت شمال در حال حرکت است، تصریح کرد: این موضوع پروژه موفقی بوده، اما در ارتباط با شنهای روانی که تولید گرد و خاک میکردند، یک میلیون هکتار قرق در آذربایجان غربی و شرقی انجام شده که کار بزرگی در کشور بود.
وی بیان کرد: در ارتباط با مدیریت شنهای روان، کانونهای ایجاد گرد و خاک توسط سازمان جنگلها و مراتع شناسایی شده و در این راستا در ۲۹ هزار هکتار کاشت گیاهان انجام و موانع فیزیکی ایجاد شده است؛ یعنی در همان سال نخست شکلگیری ستاد، تنها پروژهای بود که بدون اعتبار کار خود را با جدیت آغاز کرد تا بتواند برای دو سال آینده تمامی مسائل گرد و خاک و کانونهای گرد و غبار را کند.
تجریشی گفت: در زمینه آلودگی هوا کارگروههای مربوطه تشکیل و با هماهنگی وزارت نفت، کریدورهایی که سوخت استاندارد داشتند، پایش شد تا این کریدورها که بیش از ۱۶۰ ایستگاه پمپ بنزین را شامل میشوند، بتوانند سوخت استاندارد را به کامیونها برسانند، چون در ۶ ماهه دوم سال که معمولا مشکل وارونگی هوا وجود دارد، باید سوخت کامیونهایی که وارد شهر میشوند استاندارد باشد.
انتهای پیام/م