نمایش «انشا متولد ۸۴» به نویسندگی و کارگردانی مهدی صالحیار یکی از نمایش‌های اجرایی در بخش خیابانی و محیطی جشنواره تئاتر مقاومت است.

اجرای خیابانی؛ بهترین راه برای انتقال مفاهیم در موضوع مقاومتبه گزارش خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایش «انشا متولد ۸۴» به نویسندگی و کارگردانی مهدی صالحیار از تبریز یکی از نمایش‌های اجرایی در بخش خیابانی و محیطی شانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت است.

کارگردان این نمایش در خصوص مضمون این نمایشنامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نمایشنامه انشا متولد ۸۴ درباره دانش آموزی است که از طرف مدرسه نگارش انشایی با موضوع مقاومت بر عهده او گذاشتند. برادر این دانش آموز او را راهنمایی غلطی کرده و باعث شده انشا بد از آب دربیاید. این دو برادر با یکدیگر درگیر می‌شوند که مادر وساطت می‌کند و خاطراتی از دوران کودکی و جوانی اش می‌گوید که مربوط به دوران دفاع مقدس است.

صالحیار در خصوص حضور خود در جشنواره تئاتر مقاومت بیان کرد: سومین باری است که در جشنواره مقاومت شرکت می‌کنم. یک بار در بخش نمایشنامه و نمایشنامه خوانی، یک بار در بخش خیابانی و امسال نیز در بخش خیابانی و یک کار هم در بخش کودک و عروسکی از طرف گروهمان داریم.

وی افزود: جشنواره از لحاظ گستره اجرا در سالن‌های مختلف و استقبالی که در بخش فضای باز از آن می‌شود، خیلی خوب است و کیفیت خوبی دارد. خداراشکر تئاتری‌ها و هنرمندان سراسر کشور در این جشنواره جمع شدند و اگر بتوانند جذب مخاطب داشته باشند، می‌تواند یکی از جشنواره‌های خوب و با کیفیت کشورمان باشد.

کارگردان «انشا متولد ۸۴» در خصوص وضعیت نمایش در شهرستان‌ها تصریح کرد: نسبتا خوب است؛ اما در بخش خیابانی و اجرای تئاتر‌های خیابانی مشکل داریم. مجوز‌ها برای کار‌های خیابانی راحت صادر نمی‌شود یا موقعیت برای اجرای خیابانی ایجاد نمی‌شود. در کل از نظر من اجرای خیابانی می‌تواند بهترین، راحت‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین کار برای انتقال مفاهیم مخصوصا در موضوع مقاومت باشد.

صالحیار افزود: از نظر من در شهرستان‌ها خیلی به حمایت و پشتوانه نیاز است که به صورت اجرای عموم برای همه مخاطبان و مردم برگزار شود. ولی این رویداد همیشه از طرف مسئولان در شهرستان‌ها رخ نمی‌دهد و امیدواریم که دبیرخانه جشنواره مقاومت این مدیریت را از مرکزیت خود در تهران به همه شهرستان‌ها تامین دهند و این شرایط برای گروه‌های هنری به خصوص در بخش خیابانی پیش آید.

این کارگردان درخصوص وضعیت کیفی جشنواره در بخش خیابانی و محیطی گفت: این تنها بخشی است که مخاطب عموم و مردم عادی را داریم که به صورت گذرا یا هدفمند شده برای تماشای کار‌ها می‌آیند. جذابیتی که در آثار بخش خیابانی وجود دارد و تنوع دیدگاه ها، باعث می‌شود این کار‌ها برای مخاطب عمومی جذاب به نظر بیاید.

وی در پایان گفت: از نظر من این بخش با بالا بردن ظرفیت‌های پذیرش و حمایت گروه‌ها برای اجرا در سایر شهرستان ها، می‌تواند موفق عمل کند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.