معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: سالهای گذشته برای گسترش فناوریها و آغاز کار آنها ستادهای مختلفی بوجود آمدند و در آغاز کار رشتههای دانشگاهی و محققان بسیار کم بودند اما خوشبختانه امروز به دستاوردهای عظیمی دست یافته ایم و اساتید خوبی حضور دارند.
وی با بیان اینکه محققان در خارج و داخل کشور فعالیت میکنند، اظهار کرد : بسیاری از محققان خارجی علاقه مند به فعالیت در ایران هستند و امروز در بخش نانو و بیو و دارو به دستاوردهای خوبی دست یافته ایم، اما دولت و ملت باید به این حوزه توجه داشته باشند.
جهانگیری درباره سلولهای بنیادی گفت: این حوزه در سالهای گذشته عملکرد خوبی داشته است و رونمایی از محصولات مختلف به معنای برداشتن گامهای بلند است، امسال یک واحد مهم تولیدی سلولهای بنیادی به وسیله ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ایجاد شد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: برگزاری این جشنوارهها با تعداد قابل توجهی از صاحب نظران پیام روشنی دارد و بر مبنای آن، کشور میتواند عقب ماندگیهای خود را جبران کند و توسعه یابد.
وی درباره تحرک بیشتر بخش سلولهای بنیادی گفت: برای آنکه بتوانیم حضور بیشتر مردم را در این بخش داشته باشیم نیازمند سیاست گذاری مناسب در برنامه های علمی و دانشی هستیم و موضوع تعیین کننده آن است که بتوانیم از صاحب نظران کمک بگیریم.
جهانگیری ادامه داد: به کمک گفتگو با سیاستگذاران میتوانیم موانع را برداریم و به رشد برسیم آن چه که بیش از هر موضوع دیگری برای ایران اهمیت دارد، توسعه پایدار و موزون و همه جانبه کشور است و هیچ چیزی مهمتر از توسعه پایدار برای ایران نیست.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه پایدار به کمک توسعه علمی محقق میشود، اظهار کرد: توسعه پایدار همیشه در کنار توسعه علمی بوده و علم رمز بقای کشور و نظام است و مهمترین عاملی که میتواند ایران را در فضای پر رقابت اکنون نگه دارد، توسعه علمی و در دستور کار قرار دادن آن است.
وی دریا ه توسعه علمی گفت: رهیافتهای علمی و حراست از آنها و در خدمت قرار دادنشان برای توست کشور مهم است.
جهانگبری درباره تحریمهای آمریکا گفت: این تحریمهای ظالمانه مانع در اختیار قرار گرفتن ابزار برای ملت ایران است و یکی از ظرفیتهای مناسب برای رهایی از این فرصت و تبدیل آنها به هدف، نیروی انسانی خوب ایران است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد : نیروی انسانی و جوانان ایرانی میتوانند فرصتهای خوبی خلق کنند و در برابر تحریم ها بایستند.
وی درباره اقتصاد دانش بنیان گفت: در تمام علوم میتوانیم با دانش بنیان کردن کارها، نهادهای مولد و مروج را ایجاد کنیم و ایده محققان را به کمک سرمایه گذاران تبدیل به کارهای بزرگ کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به دستاورد جوانان گفت: اینکه دستاورد جوانان به وسیلهای حیاتی تبدیل میشود به معنای آن است که میتوانیم از سرمایهها استفاده کنیم و سوق دادن سرمایهها به فرصت در شرایط کنونی به معنای عبور از تحریم است.
وی گفت: دولت به طور جدی و اصولی به این موضوع رسیده است که با تحرک بخشی به آموزش و پژوهش میتواند توسعه علمی مناسبی داشته باشد و اکنون توسعه علم و فناوری در بالاترین سطح قرار دارد و به اراده جدی تبدیل شده است.
جهانگیری درباره توسعه علم و فناوری گفت: ما به دنبال توسعه علم بی اخلاقی و تجاوز طلبانه نیستیم و در حوزه هستهای دیدیم که به ناحق ایران را محکوم کردند و سازمان های بین المللی این موضوع را رد کردند و به توسعه صلح آمیز آن اشاره کردند.
وی ادامه داد: برای توسعه علم و فناوری از تمام حوزهها استفاده میکنیم و دستمان در این حوزه دراز است، به کمک سازوکارهای مختلف میتوانیم با نهادهای علمی جهت پیش برد اهداف خود استفاده کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به موانع پیش روی علمی اظهار کرد : سعی کردهایم که بسیاری از موانع را برطرف کنیم، این وظیفه دولت است و تمام دستگاه های اجرایی باید با دانشمندان و محققان همکاری داشته باشند تا تمام موانع پیش روی آنها برداشته شود.
جهانگیری خطاب به دانشمندان گفت: از شما میخواهم که به عوامل و موانع پیشرفت و رشد توجه کنید و آنهارا به دولت بگویید تا برطرفشان کنیم.
انتهای پیام/
حالا که توپ و زمین بدست ماست چرا میگذارید اروپا اینقدر وقت کشی کند تا سود حاصل از برجام به ما نرسد