به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی ای، سازمان ملل در حالیکه برای پیشبرد مذاکرات صلح یمن تلاش میکند هشدار داد این کشور در آستانه بروز فاجعهای بزرگ قرار دارد.
«مارک لوکاک» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسانی پس از آغاز مجدد درگیریها در شهر بندری الحدیده در دریای سرخ و در پایان بازدید خود از یمن درباره عواقب فاجعهبار این جنگ هشدار داد. شهر بندری الحدیده برای انتقال کمکهای بشردوستانه به یمن گذرگاهی حیاتی است.
لوکاک گفت شرایط یمن نسبت به آخرین باری که او در اکتبر ۲۰۱۷ از این کشور بازدید کرد، وحشتناکتر شده است. سازمان ملل بحران یمن را بدترین بحران بشردوستانه جهان توصیف کرده است.
لوکاک در بیانیهای نوشت: من در عدن کودکان لاغری دیدم که از شدت گرسنگی نمیتوانستند چشمانشان را باز نگه دارند. کمکهای بشردوستانه به تعداد زیادی از این کودکان کمک میکند حالشان بهتر شود. من دائما این داستان را از مردم میشنیدم که چون غذای کافی به فرزندانشان نمیرسد هر بار که حالشان خوب میشود بعد از مدتی به همان وضعیت جسمانی نامناسب قبلی باز میگردند.
لوکاک بر آمادگی سازمان ملل برای بازگشایی الحدیده تاکید کرد. عربستان سعودی که در ماه ژوئن قصد داشت الحدیده را بگیرد عملیاتش را به دلیل اعتراضات بینالمللی گسترده به حالت تعلیق درآورد.
یک آتشبس متزلزل در ۱۳ نوامبر در یمن برقرار شد، اما از آن زمان درگیریهای پراکنده همچنان ادامه دارد. به گفته منابع پزشکی درگیریهای شرق و جنوب الحدیده در روز جمعه به کشته شدن حدود ۱۰ نفر منجر شد. انتظار میرود مذاکرات صلح طرفین درگیر در جنگ یمن هفته آینده در سوئد برگزار شوند. این مذاکرت قرار بود در ماه سپتامبر برگزار شوند، اما لغو شدند.
لوکاک گفت برگرداندن یمن از مرز فاجعه هنوز هم ممکن است، اما به منابع بیشتری نیاز هست. او اظهار داشت خیران امسال ۲.۳ میلیارد دلار به برنامه کمک به یمنیها در سال ۲۰۱۸ اختصاص دادند، اما عملیات رسیدگی به شرایط بشری یمن در سال ۲۰۱۹ گستردهتر خواهد بود.
براساس آمار سازمان ملل از سال ۲۰۱۵ که عربستان در یمن مداخله کرده است حدود ۱۰ هزار نفر کشته شده اند. این سازمان همچنین اعلام کرد ۱۴ میلیون نفر در یمن در خطر گرسنگی هستند.
انتهای پیام/