به گزارش خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، تیم ملی تکواندو مردان کشورمان بعد از المپیک ۲۰۱۶ ریو روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت و با تغییرات زیادی در کادر فنی خود همراه بود تا در نهایت زمستان سال گذشته فریبرز عسگری هدایت تیم ملی را قبول کرد و توانست تیمی که به دلیل حاشیههای مختلف از اتحاد و همدلی خارج شده بود را سر و سامان بدهد و در رقابتهای مختلف نتیجه لازم را کسب کند.
تیم ملی تکواندو مردان ایران در بازیهای آسیایی عملکرد خوبی داشت و توانست از ۵ فرصت خود ۴ مدال کسب کند و در گرندپریهای سال ۲۰۱۸ یک مدال طلا، ۲ نقره و ۳ برنز بدست آورد، اما با این وجود به دلیل حاشیه و مشکلاتی که تکواندو بعد از مسابقات ریو متحمل شد باعث شد تا ملی پوشان تکواندو به دلیل دوری از رقابتها یا تنها حضور در برخی مسابقات رنکینگ آنها کاهش پیدا کند و از روزهایی که هر کدام از آنها از ۳ ورزشکار اول اوزان خود بودند فاصله بگیرند و کار تیم ملی مردان ما برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو سخت است و باید در رقابتهای سال ۲۰۱۹ بتواند با کسب مدالهای مختلف امتیازات از دست رفته را برگرداند و اگر ملی پوشان ما نتوانند از فرصت مسابقات جهانی استفاده کنند باید در رقابتهای قارهای و گرندپری سال ۲۰۱۹ به دنبال رسیدن به سهمیه المپیک باشند و این موضوع کار را برای تیم ایران سخت می کند.
شاید اگر بعد از ریو با حضور برخی ورزشکاران ملی پوش ما در تیم ملی مخالفت نمیشد و آنها میتوانستند باز هم در مسابقات حاضر شوند رنکینگ جهارم جهان به بیست و چهارم سقوط نمیکرد و اکنون شانس کسب سهمیه برای مردان تکواندوکار ایران بیشتر بود.
در آن طرف بانوان تکواندوکار ما به دلیل غیبت در رقابتهای بین المللی و حضور کمرنگ در مسابقات برون مرزی و ناکامی در بازیهای آسیایی از نظر رنکینگ فاصله زیادی با نفرات برتر وزن خود دارند و از این نظر نمیتوانند موفق به کسب سهمیه المپیک شوند و باید تمام تلاش خود را در رقابتهای قارهای به کار بگیرند تا مانند المپیک ریو از این طریق راهی توکیو شوند.
فریبرز عسگری و شاگردانش راه دشواری را برای رسیدن به سهمیه المپیک در پیش دارند و برای اینکه تکواندو ایران بتواند مانند گذشته از مدعیان کاروان ورزش کشورمان در المپیک باشد باید ملی پوشان رنکینگهای خود را ارتقا دهند که این موضوع علاوه بر بحث فنی، نیاز به حمایت مالی فدراسیون دارد تا تیم ایران بتواند در مسابقات مختلف شرکت کند.
مرتضی کریمی پیشکسوت تکواندو در این باره بیان کرد: اختلاف امتیازی که در رنکینگ ملی پوشان ایجاد شده است دو دلیل اصلی دارد. اول اینکه پایه سازی خوبی در تیم ملی صورت نگرفته است و یک سری افراد خاص در مسابقات مدام حاضر شدند و اجازه ورود به جوانان پیش از این داده نشده بود و از آن طرف ورزشکاران با تجربه و قدیمی هم دیگر توانایی سالهای قبل خود را ندارند.
او ادامه داد: مشکل بعدی ما بحث هزینه و بودجه فدراسیون است که نمیتواند مطابق با تقویم رقابتهای جهانی تیم ملی را به مسابقات مختلف اعزامی کند و همین موضوع باعث افزایش اختلاف امتیاز در بین ملی پوشان ما با حریفان میشود.
کریمی افزود: مسابقات جهانی و آسیایی از امتیازات بالایی برخوردار است و رقابتهای جهانی سال آینده میتواند سکوی پرتاب تیم ملی به المپیک ۲۰۲۰ توکیو باشد.اگر تیم ملی بتواند از این فرصت استفاده کند مسیر رسیدن به توکیو را هموار خواهد کرد.
پیشکسوت تکواندو عنوان کرد: در حال حاضر حریفان ما مشغول تمرین هستند، اما ما قرار است ۱۳ دی ماه انتخابی تیم ملی را برگزار کنیم و مسابقات جهانی اردیبهشت سال آینده برگزار میشود و امیدوارم این فرصت برای آمادگی ملی پوشان کافی باشد.
کریمی عنوان کرد: کادر فنی ما تنها شامل فریبرز عسگری و بسحاق است در صورتی که این تیم روانشناس، مربی بدنساز و مدیر فنی هم نیاز دارد تا بتواند موفق عمل کند. در نهایت امیدوارم که تیم ملی بتواند در مسابقات جهانی عملکرد قابل قبولی را ارائه کند و به سهمیه المپیک نزدیک شود.
او درباره تیم ملی بانوان گفت: بانوان تکواندوکار ما نمیتوانند از مسیر رنکینگ کسب سهمیه کنند و تنها در بخش قارهای شانس کسب حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو را دارند.
یوسف کرمی پیشکسوت تکواندو کشورمان درباره تیم ملی تکواندو مردان و کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو بیان کرد: تنها بحث رنکینگ نیست که اهمیت دارد. در المپیک ریو ملی پوشان ما از نفرات برتر اوزان خود بودند، اما از کسب مدال بازماندند. درست است که برای کسب سهمیه المپیک نیاز به رنکینگ داریم، اما ملی پوشان ما باید از نظر فنی هم آماده باشند.
او ادامه داد: در این زمینه باید فریبرز عسگری به عنوان راس کادر فنی تیم ملی نظرات و برنامههای خود را در مورد رسیدن به رنکینگ مورد نظر بیان کند. نظرات کارشناسان باید در کنار نظر سرمربی قرار گیرد تا جمع بندی درستی رخ دهد.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/