به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ماه نورد ساخت دانشمندان چینی به نام Change ۴ در واپسین روزهای سال ۲۰۱۸ از پایگاهی درمنطقه سیچوان به سوی نیمه تاریک کره ماه پرتاب شد.
بنابرپیش بینیها این ماه نورد ۳ روز زمینی درسفرخواهد بود تا به کره ماه و منطقه مورد نظر برای فرود به نام (Von Karman) برسد و به مدت سه هفته درمدار کره ماه برای مطالعات بیشتر باقی خواهد ماند.
ماه نورد چینیها به وسیله موشک فضایی مشهور به نام (۳B rocket) در این سفر حمل میشود. دهانه Von karman درقطب جنوب کره ماه و نیمه تاریک آن قراردارد.
با توجه به وجود اطلاعات اندک درباره نیمه تاریک کره ماه و جنس سنگ و خصوصیات زمین شناختی آن منطقه، دانشمندان امیدوار هستند ماه نورد چینیها اطلاعات ارزشمندی به دست آورد و حتی بتوانند به بررسی لایه زیرین سطح کره ماه بپردازد.
ساخت سفینه فضایی Change۴ بخشی از پروژههای بزرگ فضایی چینیها برای رقابت با اکتشافهای فضایی درآمریکا، روسیه واتحادیه اروپاست.
چینیها تاکنون چندین بار در طرحهای فضایی دچار شکست شدهاند که آخرین مورد ایستگاه فضایی Tiangong -۱ بود که از مدارخود خارج و پس از ورود به اتمسفر کره زمین آتش گرفت و باقیماندههای آن دراقیانوس سقوط کرد.
این طرح فضایی شامل دوماموریت است، قرارگرفتن ماهواره درمدارکره ماه برای ارسال و دریافت دادهها و اطلاعات به زمین و بخش دوم فرود یک ماه نورد، است که برای کشف سطح بخش تاریک ماه برسطح آن کره فرود میآید.
درساخت سفینه فضایی و ماه نورد از فناوریهای پیشرفته استفاده شده است که ازآن جمله میتوان طیف سنج رادیویی با فرکانس پایین، دوربین پانورامیک و رادار قدرتمند را نام برد.
چینیها درنظر دارند درآینده دوباره ایستگاه فضایی جدیدی برای مطالعههای فضایی ساخته و روانه آسمان کنند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/