یک سال زحمت میکشد، گرمای تابستان و سرمای زمستان را به جان می خرد و بیل بهدست در باغ های زرشک این سو و آن سو می رود تا در انتهای بهار و ابتدای تابستان شاهد شکوفه دادن بوته زرشک باشد و در نهایت غنچه های زرد رنگ زرشک در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود بگیرد و با دیدن دسترنج روزهای پرتلاشش اندکی از دردهایش التیام بخشد.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، در ایام پاییز به هر کدام از روستاهای خراسان جنوبی قدم بگذاری مناظر زیبایی از رقص برگ های زرد پاییزی در میان مزارع سرخ رنگ زرشک را خواهی دید که سوز و سرمای پاییز را برایت ترش و ملس میکند.
خراسان جنوبی به عنوان استانی در شرق کشور خاستگاه محصولات استراتژیکی مانند زرشک است که برداشت این یاقوت سرخ با توجه به شرایط آب و هوایی از اوایل مهرماه در این استان آغاز شده و در مناطق گرمسیری تا اواخر آذر ماه به طول می کشد و می تواند به عنوان یکی از محصولات استراتژیک، نقش گسترده ای در توسعه اقتصادی منطقه داشته باشد، چرا که بیش از 98 درصد زرشک کشور در این منطقه تولید می شود.
قوسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ،گفت: این استان دارای 5 هزار و 563 هکتار باغ زرشک است که 98درصد زرشک تولیدی کشور را در اختیار دارد.
وی افزود: امسال ۱۹ هزار و ۱۰۰ تن زرشک در استان برداشت و با فروش این محصول ۳۷۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان عاید کشاورزان میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه 80 درصد زرشک خراسانجنوبی به خارج استان ارسال میشود عنوان کرد: زرشک یکی از محصولات استراتژیک خراسانجنوبی است که امسال 25 هزار نفر بهرهبردار کار برداشت زرشک را از باغات خود آغاز کردند.
وی گفت: در میان چشم انتظاری های کشاورزان برای فروش محصولاتشان، صنایع تبدیلی کوچکی ایجاد شدند تا رونق بیشتری به کسب و کار زرشک کاران دهند.
جرجانی مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، گفت: یک کارخانه کوچک برای اولین بار اقدام به تولید کنسانتره آب زرشک در ایران و جهان نموده است و با استفاده از خط تولید آلمانی اقدام به تولید کنسانتره های آب انار، آب آلبالو و آب انگور کرده است.
جرجانی با بیان اینکه با احداث 2 تا 3 واحد تولیدی جدید دیگر می توان فرآورده های بیشتری از محصولات استان تولید کرد گفت: توسعه این واحد ها باعث می شود که کشاورزان هم دیگر زرشک خود را بصورت خام به بازار نفروشند.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی ادامه داد: در تلاشیم تا واحدهای بسته بندی زرشک را تقویت کنیم تا از این طریق بتوانیم مشارکت بیشتری در بازارهای جهانی داشته باشیم و محصولات استان را معرفی کنیم.
علاوه بر تولید فرآوری ها و استفاده غذایی، زرشک دارای خواص دارویی و درمانی بالایی بوده که میتواند مصرف درمانی داشته باشد که در این خصوص به سراغ مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی رفتیم تا از خواص آن هم اگاهی پیدا کنیم.
پویان مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ،گفت: میوه زرشک از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی سرد و خشک و از نظر خواص قابض و مقوی معده، کبد و قلب است.
وی با اشاره به اینکه میوه خشک زرشک از خونریزی مزمن جلوگیری میکند، افزود: میوه زرشک برای کاهش ترشحات مخاطی مفید بوده و صفرابر است و خونریزی بواسیر را قطع و خون را تصفیه میکند.
پویان ادامه داد: همچنین از میوه زرشک برای کاهش تریگلیسرید خون استفاده میشود و برای بیماری فشار خون مفید بوده و ضد انگلهای کبدی است.
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان با اشاره به اینکه مصرف میوه زرشک را برای تنظیم فلورمیکروبی بدن پس از مصرف آنتیبیوتیک توصیه کردهاند، یادآور شد: میوه زرشک برای گلو درد، عفونت مثانه و ریه، درد قفسه سینه و نیز بیماری مالاریا مفید بوده و باعث انقباض عروق میشود.
وی می گوید : زرشک هم چنین در درمان بیماریهای یرقان، ورم معده و رفع جوش و دمل مورد استفاده قرار میگیرد.
کارشناس گیاهان داروی ادامه داد: آب مقطر زرشک یا عرق زرشک نیز موارد استفاده فراوان دارد . آب مقطر زرشک برای کاهش کلسترول خون و کاهش فشار خون و همچنین جلوگیری از اسهال خونی، یرقان، سیاتیک، خونریزی رحم، ورم طحال، سنگ کلیه، گلودرد، غش، رماتیسم، بواسیر، بواسیر خونی، سنگ کلیه صفرا، بیخوابی و نقرس نیز نافع است.
گزارش از اکبرآبادی
انتهای پیام