مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت:کسانی که مخالف انتقال آب از دریای عمان به مشهد هستند راهکار کارشناسی جایگزین ارائه دهند.

مخالفان انتقال آب از دریای عمان راهکار دهند/حاضر نیستیم اقتصاد آب را تعریف و رفتار مصرف کننده را مدیریت کنیم
به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد  ، محمد علایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی روز سه شنبه در دومین روز برپایی جشنواره فناوری‌های آب در مشهد گفت: مدیران امور آب در مشهد تمام سیاست‌های انقباضی را برای تامین آب این کلانشهر به کار بسته اند.

وی تصریح کرد: قیمت تمام شده کنونی هر مترمکعب آب شیرین در مشهد یک هزار و ۵۰۰ تومان است در حالی که اکنون هر مترمکعب همین آب به نرخ ۵۰۰ تومان در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد و این یعنی حاضر نیستیم اقتصاد آب را تعریف و رفتار مصرف کننده را مدیریت کنیم، به همین دلیل است که بخش خصوصی در زمینه تامین آب سرمایه گذاری نمی‌کند، چون برایش سود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: مخالفان طرح انتقال آب از دریای عمان به مشهد، بگویند که چگونه آب این کلانشهر را در سال ۱۴۰۰ با جمعیت حدود پنج میلیون نفر تامین کنیم.

علایی افزود: در گذشته ۷۰ درصد آب مورد نیاز کلانشهر مشهد از طریق ذخیره سد دوستی تامین می‌شد که اکنون به دلایل مختلف از جمله تغییر اقلیم و دخالت‌های انسانی خارج از مرز‌ها دیگر نمی‌توان روی سد دوستی حساب کرد، هفت ماه است که تمام تلاش خود را به کار بسته ایم تا تامین آب مشهد در سال آینده بدون اتکا به ذخیره سد دوستی مدیریت شود.

وی تصریح کرد: به عنوان یک کارشناس ارشد محیط زیست، با انتقال آب دریای عمان به مشهد مخالفم، اما به عنوان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با این طرح موافق هستم.

طرح انتقال آب ناشی از ناتوانی در مدیریت توسعه است

 
بنفشه زهرایی مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقا بهره وری آب و فاضلاب وزارت نیرو هم در جشنواره فناوری‌های آب در مشهد گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان به مشهد ناشی از ناتوانی در مدیرت توسعه استان خراسان رضوی است.

وی تصریح کرد: چون برخی نتوانسته اند توسعه خراسان رضوی را مدیرت کنند یعنی با کشاورزان ومصرف کنندگان آب تعامل، شفاف سازی و آگاهسازی نمایند می‌خواهند هزاران میلیارد ارز را صرف اجرای این طرح کنند. این مدیران عموما کسانی هستند که خودشان را در بخش آب ایزوله کرده اند و نگاه همه جانبه‌ای به مسائل توسعه ندارند.

دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی کشور گفت: ایران جزو ۲۰ کشور نخست دنیا از لحاظ میزان مصرف آب و انرژی در بخش کشاورزی است لذا باید تغییر شگرفی در وضعیت مصرف آب کشورمان به خصوص در بخش کشاورزی پدید آید.

زهرایی افزود: این کارگروه با همین هدف ایجاد شده، اما هنوز نیمی از استان‌های کشور برنامه سازگاری با کم آبی را به این دبیرخانه ارسال نکرده اند.

وی تصریح کرد: تجربه اکثر کشور‌ها نشان داده است نبود آگاهی نسبت به وضعیت منابع آب زیرزمینی هم در سطح بهره برداران و هم در سطح سیاست گذاران کلان حلقه مفقوده عدم توفیق دولت‌ها در برنامه‌های سازگاری با کم آبی است. بیشتر اطلاعات در خصوص منابع آب زیرزمینی اطلاعات فنی است، اما اطلاعات سیاسی و اجتماعی در این زمینه موجود نیست.
 
مدیرکل دفتر مدیریت، مصرف و ارتقا بهره وری آب و فاضلاب وزارت نیرو گفت: مشکل دیگر آن است که سیاستگذاری‌های حوزه آب در دراز مدت جواب می‌دهد، اما سیاستمداران نگاه کوتاه مدت و زود اثر دارند.

زهرایی افزود: بر اساس مطالعات جدی، آبیاری‌های تحت فشار و مدرن اثر مثبتی در تعادل بخشی به آبخوان‌ها و کاهش مصرف ندارند. نکته مهم این است که باید پیش از اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار 'پروانه‌های بهره برداری' تعدیل شوند.

مدیر طرح انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی، پارسال هزینه اجرای این طرح را ۱۵ هزار میلیارد، قیمت هر مترمکعب آب انتقالی از این طریق را در سیستان و بلوچستان هفت هزار تومان، در خراسان جنوبی ۹ هزار تومان و در مشهد ۱۲ هزار تومان اعلام کرده بود ؛ بر این اساس، تقسیم آب انتقالی از دریای عمان به صورت ۷۰ میلیون مترمکعب برای سیستان و بلوچستان، همین میزان برای خراسان جنوبی و ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب برای خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.

همچنین طول خط لوله انتقال آب از دریای عمان به مشهد هزار و ۵۰۰ کیلومتر، قطر لوله فولادی از چابهار تا زاهدان ۲۲۰۰ میلیمتر، از زاهدان تا بیرجند ۱۸۰۰ میلی متر و از بیرجند به مشهد ۱۶۰۰ میلی متر پیش بینی شده است.

انتهای پیام//ج.ر
برچسب ها: بحران آب ، وزارت نیرو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.