به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هرمزگان به ویژه شهرستان میناب از مهمترین تولیدکنندگان هندوانه پائیزه و شب یلدا در کشور محسوب می شوند.با این مقدمه خوب است در مورد مزیت های این میوه خوشمزه و شیرین بیشتر بدانیم.جالب است بدانید که چون زادگاه اصلی هندوانه، هندوستان است به آن «هند- وانه» یعنی «میوه هند» می گویند. در گذشته به این میوه «تربوزه» گفته می شد که همچنان نیز در افغانستان و تاجیکستان به همین نام شناخته می شود.
هندوانه چون به یخبندان حساس است برای رشد به روزهای گرم آفتابی نیاز دارد. قسمت های مورد استفاده این میوه شامل گوشت، تخم و پوست آن است. هندوانه به صورت خام و مرباخورده می شود و تخم آن را خام یا بوداده، به عنوان آجیل مصرف می کنند.
از خواص هندوانه باید گفت که سرشار از ویتامین های C و A است. یعنی یک معجزه عالی برای پوست محسوب می شود. همچنین به خاطر داشتن آمینو اسید موجب تسریع روند ترمیم زخم و آسیبهای پوستی می شود. برای آشنایی بیشتر با این میوه در ادامه همراهمان باشید.
خواص و ویتامین های هندوانه
هندوانه دارای مادهای به نام لیکوپن است که به جلوگیری از بیماری های قلبی و سرطان کمک میکند.آب فراوان هندوانه به همراه فیبر باعث می شود تا پوست حدود ۴۰% کمتر اشعه های یو.وی را جذب کند. در نتیجه برای مدت طولانی تری شفاف و درخشان می ماند. مصرف مداوم هندوانه از ساخته شدن سنگ کلیه پیشگیری می کند. همچنین، آب آن به همراه سکنجبین، دفع کننده سنگ کلیه و درمان یرقان است.
هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامین های B6 تیامین، پتاسیم، B1 و منیزیم است. نسبت به میوهها و سبزیجات دیگر دارای مقدار بیشتری بتاکاروتن نیز هست.
پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن می توانید هندوانه را با شیر خشت بخورید. همچنین برای برای رفع خارش بدن هم می توانید هندوانه را با تمبر هندی میل کنید.
هندوانه ادرارآور و زیاد کننده عرق است، لذا یک پاککننده طبیعی سموم بدن بشمار می آید. همچنین به پائین آوردن فشار خون کمک می کند.
مغز تخمه هندوانه کرم های معده و روده را از بین می برد
تخم هندوانه برای معالجه کمبودهای فکری و تقویت ذهنی در کودکان و نوجوانان مؤثر است.هندوانه برای ورم مثانه، تقویت معده و کلیه، حفظ رطوبت پوست و از بین بردن کرم های روده مفید است.مصرف آب هندوانه به دلیل وجود ماده «سیترولین» در ترکیب خود میتواند به کاهش دردهای عضلانی، عضله سازی و نیز جلوگیری از بالا رفتن ضربان قلب کمک کند.از هندوانه میتوانید به عنوان یک ماده کمکی در رژیم غذایی لاغری خود استفاده کنید و به آسانی وزن کم کنید.
ارزش غذایی هندوانه
آب ۹۲ گرم
پروتئین ۰/۵ گرم
مواد چربی ۰/۲ گرم
نشاسته ۶ گرم
کلسیم ۰/۷ میلی گرم
فسفر ۱۰ میلی گرم
آهن ۰/۵ میلی گرم
سدیم ۱ گرم
پتاسیم ۱۰۰ میلی گرم
ویتامین آ ۶۰۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ث ۸ میلی گرم
زیاده روی در مصرف هندوانه برای طحال مضر است.خوردن هندوانه برای معده اشخاصی که مزاج سرد دارند، زیان آور است زیرا باعث درد مفاصل می شود. زیاده روی در مصرف هندوانه برای طحال مضر است.
هندوانه می تواند در هضم غذا اختلال ایجاد کند. بنابراین توصیه می شود سه ساعت بعد و یکساعت قبل از غذا مصرف شود. خوردن هندوانه برای افراد دیابتی مفید نیست؛ زیرا قند موجود در هندوانه در افراد دیابتی سبب میشود قند خون بسرعت بالا رود بنابراین از خوردن هنداونه پرهیز کنند.هیچ گاه هندوانه را ناشتا میل نکنید.
نکات لازم برای خرید هندوانه سرخ و شیرین
در ادامه ما چند نکته ساده اما کاربردی برای این انتخاب هندوانه آبدار و شیرینی برایتان نوشته ایم که امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیرد؛
لکه های روی پوست هندوانه
اگر در بخش انتهایی هندوانه لکه های زرد یا زرد متمایل به نارنجی وجود داشته باشد، یعنی آن میوه کاملا رسیده و آبدار است و داخلش صورتی یا سفید نیست.
گره های روی پوست هندوانه
گره ها یا بافت مشبک قهوه ای رنگی که روی پوست هندوانه وجود دارد، نشانه خراب بودن آن نیست، بلکه دقیقا برعکس، نشانه شیرین بودن میوه است. این گره ها یعنی اینکه زنبورها چندین بار گرده های گل های میوه را لمس کرده اند و هر چه این گره ها بیشتر باشند، هندوانه شیرین تر خواهد بود.
نر یا ماده بودن هندوانه
شاید تا کنون نمی دانسته اید که هندوانه هم نر و ماده دارد. آنهایی که نر هستند، بزرگ تر بوده و بیضی شکل و کاملا آبدار هستند. هندوانه های ماده، گرد و شیرین هستند.
اندازه هندوانه
همیشه بهتر است هندوانه های بزرگ را انتخاب کنید. همچنین توجه داشته باشید که وزن میوه سنگین تر از آنچه به نظر می رسد باشد.
دم هندوانه
اگر دم هندوانه خشک بود، یعنی میوه به طور کامل رسیده است. اما اگر این دنباله سبز بود، یعنی میوه زودتر از موعد چیده شده و هنوز به طور کامل نرسیده است.
ترفندهایی برای تازه نگه داشتن هندوانه
هندوانه در زیرزمین با دمای ۲ درجه سانتی گراد بسیار خوب می ماند. اما برای اینکه طولانی تر این میوه را تازه و سالم نگه دارید، بهتر است درون یک پارچه پیچیده و سپس درون توری گذاشته و از دیوار آویزان کرده یا یک لایه حصیر بکشید و روی کابینت بگذارید.همچنین می توانید روی پوست هندوانه خاک بمالید. روش دیگر برای تازه ماندن هندوانه استفاده از خاکستر است.به صورت کلی، هندوانه ها در گوشه های تاریک و خنک خانه تازه تر می مانند.
منبع:روز یاتو
انتهای پیام/