به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، گردو پلو از غذاهای سنتی استان چهارمحال و بختیاری (شهرستان سامان) حاوی ویتامین های A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، روی (زینک)، مس، فلاونوئید، کاتچین، پلی فنول، پروتئین، کلسیم، سلنیوم، کولین، امگا 3، گوگرد، ملاتونین و غیره است.
برای بررسی خواص گردو پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره گردو پلو گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین های A، E، C، فلاونوئیدها و پلی فنول ها، خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماری ها مخصوصا سرطان های سینه، روده و پروستات می شود.
وی افزود: گردو پلو دارای ملاتونین است لذا ساعت بیولوژیک بدن را تنظیم می کند.
عظمایی بیان کرد: این غذا سیستم عصبی را تقویت کرده، حافظه را بهبود می بخشد و از آلزایمر و زوال عقل پیشگیری می کند.
این پژوهشگر و محقق طب سنتی اظهار کرد: گردو پلو به علت دارا بودن ویتامین B12، آهن و اسید فولیک، موجب افزایش گلبول های قرمز خون و رفع کم خونی می شود، لذا برای افراد مبتلا به کم خونی، زنان باردار و جنین مفید است.
بیشتر بخوانید: شربتی مفید در رفع سردردهای میگرنی/ با مصرف این نوشیدنی به تناسب اندام برسید
وی افزود: این غذا دارای پروتئین بالایی است که موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می شود و برای کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: پیشگیری از استرس، اضطراب و افسردگی به علت وجود ویتامین B12 و امگا 3 در گردوپلو، از دیگر خواص بی نظیر این غذا است.
وی گفت: مصرف این غذا در تقویت دستگاه گوارش،روده ها، بهبود خلق و خو، تقویت بینایی، پیشگیری از بیماری های قلبی موثر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: از دیگر خواص گردو پلو می توان به کنترل قند، فشار و چربی خون اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای پیشگیری از آب مروارید/ افراد لاغر مصرف این کوفته را فراموش نکنند.
وی اظهار کرد: تقویت قوای جنسی و افزایش اسپرم و قدرت باروری در مردان خاصیت دیگر این غذا است.
عظمایی بیان کرد: گردوپلو به علت دارا بودن کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می کند.
گردو 2 لیوان
برنج 3 تا 4 پیمانه
پیاز متوسط 2 عدد
روغن به مقدار لازم
گوشت گوسفندی 300 گرم
رب انار 2 تا 3 قاشق غذاخوری
رب انار 2 تا 3 قاشق غذاخوری
زرشک و زعفران به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پودر سبوس برنج یک قاشق مرباخوری
گوشت تازه گوسفندی را به شکل قیمه ای خرد کرده و به کمک ادویه مزه دار می کنیم.
پیاز را داخل قابلمه خرد کرده و با حرارت ملایم تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود.
پس از تبخیر آب پیاز مقداری روغن اضافه کرده و تفت می دهیم.
تکه های گوشت را به پیاز اضافه می کنیم و آن را تفت داده تا رنگ گوشت تغییر کند.
آب را اضافه کرده و اجازه می دهیم مواد با حرارت ملایم بپزد.
گردوها را به صورت درشت خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم.
زرشک و زعفران را اضافه کرده و تفت می دهیم.
مخلوط گوشت و رب انار را به گردوهای تفت داده شده اضافه می کنیم.
برنج را جداگانه و با اضافه کردن سبوس برنج می پزیم.
برنج را درون دیس ریخته و مواد آماده شده را لابه لای برنج یا روی آن می ریزیم.
غذا آماده میل کردن است.
انتهای پیام/