برای بررسی خواص شربت ترخان و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره خواص شربت ترخان گفت: این شربت به علت دارا بودن فیبر بالا موجب کنترل اشتها میشود، همچنین با کاهش جذب چربی از روده به لاغری شکم کمک میکند.
وی اظهار کرد: شربت ترخان به علت داشتن اسیدفولیک و آهن، باعث افزایش گلبول های قرمز خون و در نتیجه رفع کم خونی می شود.
عظمایی بیان کرد: از خواص دیگر این شربت میتوان آرامش بخش قلب و اعصاب، تنظیم خواب و خواب راحت، سلامتی معده، کبد و کلیهها، کاهش دردهای استخوانی و مفصلی، عملکرد بهتر حافظه و پیشگیری از آلزایمر را نام برد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت ترخان با پاکسازی قلب و عروق از چربی و رسوبات، خطر سکتههای مغزی و قلبی را کاهش میدهد.
وی اظهار کرد: به علت وجود ویتامین D، کلسیم، منیزیم، منگنز و فسفر در این شربت، باعث تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: این شربت موجب کنترل قند، فشار و چربی خون بالا شده و در بهبود عملکرد رودهها و رفع یبوست موثر است. همچنین بینایی را تقویت کرده و خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش میدهد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف شربت ترخان عادت ماهیانه در خانمهای جوان را تنظیم میکند، همچنین موجب تصفیه خون شده، غلظت خون را برطرف و اسیداوریک را از بدن خارج میکند.
وی افزود: این غذا به علت دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در مقابل انواع بیماریها، مخصوصا سرطان پروستات محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: بیماری خطرناکی که جان مردان را تهدید می کند/علائم هشدار دهنده سرطان پروستات
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص شربت ترخان می توان به بهبود کیفیت خواب و جوان سازی و طراوت پوست و مو اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مقدار مصرف این شربت 4 لیوان در روز و در وعده های صبح، ظهر، عصر و شب است.
وی درباره منع مصرف شربت ترخان اظهار کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است و افراد مبتلا به تیروئید باید با مشورت پزشک از آن استفاده کنند.
-عسل نیم کیلو
-آب معدنی 2 لیتر
-مرزه خشک 70 گرم
-ترخان خشک 150 گرم
-لیمو ترش تازه به مقدار لازم
-ترخان و مرزه خشک را نیم کوب کرده و داخل آب معدنی میریزیم و اجازه میدهیم 3 تا 4 ساعت بماند.
-سپس به مدت 5 تا 10 دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و حدود 50 درجه شد آن را صاف کرده و عسل اضافه میکنیم.
-شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید.
-پس از قوام آمدن شربت، آن را داخل ظرف شیشهای میریزیم.
-3 تا 4 قاشق غذاخوری از شربت را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب اضافه می کنیم.
-چند قطره آب لیمو ترش اضافه کرده و میل کنید.
انتهای پیام/