جهانگیریجهانگیری گفت: هدف  سیاست‌های تحریمی آمریکا فروپاشی اقتصاد کشور بوده است و به اعتقاد خود می‌خواهند مردم را در تنگنا قرار دهند تا علیه کشور دست به اعتراض بزنند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در «آئین نوزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور» که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، با اشاره به این برنامه اظهار کرد: در جمع نخبگان درباره علم و فناوری صحبت کردن، تکرار حرف است و بدون مقدمه می‌خواهم درباره ضرورت‌های کشور در امر توسعه و از منظر شرایط دشوار کشور صحبت کنم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه توسعه علمی اساس توسعه همه جانبه و پایدار است، اظهار کرد: همواره به دنبال دستیابی به این توسعه و ایجاد شرایط مناسب اقتصادی در کشور بوده‌ایم.

وی با اشاره به هفته پژوهش اظهار کرد: شاید موضوع مورد توجه همه مسئولان این است که متوجه شوند چگونه می‌توان به توسعه پایدار دست پیدا کرد، در دو سده گذشته ایرانیان همیشه به توسعه علمی توجه داشته‌اند.

به کمک علم می‌توان محدودیت‌ها را رفع کرد

جهانگیری ادامه داد: شاید گفته شود توسعه علمی فقط برای شرایط فراغت است و اکنون که کشور دچار مشکلات فراوان است نباید از علم و فناوری صحبت کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه توسعه علمی برای روزهای سخت است، گفت: به کمک علم می‌توان محدودیت ها را رفع کرد و در زمان سختی باید بیش از دیگر ایام به علم توجه کرد، وقتی در مسائل اقتصادی و اجتماعی با مشکلات جدی روبه رو هستیم حتما توسعه علمی و توجه به فناوری روز و پژوه‌‌های کاربردی بر بسیاری از مسائل غالب است.

دشمن مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد تا دست به اعتراض بزنند

وی با اشاره به شرایط موجود کشور اظهار کرد: در شرایطی قرار گرفته‌ایم که به دلیل تحریم‌های ظالمانه آمریکا بخش‌هایی از اقتصاد کشور هدف گذاری شده‌اند و با مشکل روبه رو هستند اما هدف  سیاست‌های تحریمی آمریکا فروپاشی اقتصاد کشور بوده است و به اعتقاد خود می‌خواهند مردم را در تنگنا قرار دهند تا علیه کشور دست به اعتراض بزنند.

جهانگیری با بیان اینکه از علم می‌توان موفقیت کسب کرد گفت: دولت‌های غربی می‌خواهند میزان صادرات ما را تا حدی کاهش دهند و البته کمی موفق بوده‌اند اما اقتصاد و کشور ایران تاب آوری کرده است.

جهت گیری دانش بنیانی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی

معاون اول رئیس‌جمهور درباره اقتصاد مقاومتی بیان کرد: رویکرد اصلی‌مان در هدف گذاری اقتصاد مقاومتی،  جهت گیری دانش بنیانی است؛ ۵ رویکرد برای این اقتصاد در نظر گرفته شده است و تعامل، عدالت بنیان و دانش بنیان و مردمی، گسترش ارتباطات از جمله اهداف آن است.

وی ادامه داد: اقتصادی که متکی به ذهن انسان ها باشد و از نفت دوری کند هم دانش‌بنیان است و زمانی اقتصاد مقاومتی شکل می‌گیرد که بر پایه اقتصاد دانش بنیان باشد و زمانی که زنجیره دانش و پژوهش پیاده سازی شود موفق خواهیم بود.

اقتصاد دانش بنیان باید مهمترین برنامه توسعه کشور باشد

جهانگیری درباره برنامه اقتصاد دانش بنیان گفت: این موضوع باید مهمترین برنامه توسعه کشور باشد و برنامه اقتصاد دانش بنیان باید در اولویت دولت برای تخصیص بودجه باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به ارتقای دانشگاه‌های کشور اظهار کرد: این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد و از دانشگاه‌ها خواستیم که به دولت کمک کنند و برخی از آنها با برنامه های خوبی وارد عمل شدند، باید روی موضوعی مهم تعامل کنیم و اکنون به اعتقاد من حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان باید سرلوحه کار باشد.

وی با بیان اینکه از گسترش دانشگاه‌ها باید حمایت کرد گفت: اگر قرار است دانشگاهی شکل بگیرد باید از دل آن کارآفرینی بیرون بیاید.

جهانگیری درباره پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: اکنون شرکت‌های خوبی در کشور وجود دارند و با ایجاد ظرفیت‌های مناسب می‌توان پارک‌های بیشتری را تاسیس کرد.

ضرورت شکل‌گیری بازار مناسب برای شرکت‌های دانش بنیان

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: در مقطع فعلی باید بازار مناسب شرکت‌های دانش بنیان بوجود آید و در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت صمت باید از شرکت‌های دانش بنیان جهت حضور در بازارهای بین المللی حمایت کرد و این کار باید با شتاب خوب انجام گیرد تا آنها بتوانند جایگزین نفت شوند، اکنون صادرات محصولات دانش بنیانی حدود ۴ هزار میلیارد تومان است و باید به ۵۰ میلیارد دلار برسد.

وی با بیان اینکه در اقتصاد دانش بنیان دستگاه‌های متولی باید همکاری داشته باشند، گفت: به کمک تمام دستگاه‌ها و سازوکارهای مناسب می‌توان از شرایط موجود عبور کرد.
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۷ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
دلار و طلا تنها چیزیه که مردم بدبخت ایران برای جلوگیری از کاهش ارزش پول دارن مواد غذایی مسکن ماشین و ... نسبت به وقتی که دلار 19 تومن بود گران تر شده جریان چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
مارو جلوى زن و بچه شرمنده کردین به زندگی اميدى نيست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
مگر یادمان رفته قیمت اجناس لحظه به لحظه بالا می رفت
مگر یادمان رفته قیمت اجناس از این مغازه به اون مغازه فرق میکرد .
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۲۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
پراید ۴۰ میلیونی . مسکن بی نهایت گران . مرغ ۱۳ هزار تومانی داروهای نایاب و کمیاب و گران و تاریخ گذشته . فقط مسئولان و مقامات هستند که تو این شرایط راحت زندگی میکنن دیگه واقعا به مرگ راضی شدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
امروز ما گرسنگی باید بکشیم وکسی پاسخ گونیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
حالا میفرمایید. ..مذاکره کردید برای چی ..

خدا بالاتر از این جنایتکاران است .. هیچ غلطی نمیتوانند بکنند ایران سر بلندتر از این معرکه بیرون میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
قدم اول حل مشکل،
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۷:۰۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
زیاد دیر نیست همین 5 یا6 سال پیش بود که می فرمودید ذولتهای غربی قابل تعاملند و ما با انان تعامل می کنیم.پس چی شد.؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
از میلیاردها تومان ضرری که به اقتصاد کشور با دلار ۴۲۰۰ تومانی زدید هم بگویید شماها باید پاسخگو باشید ولی چه فایده ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
فعلادنبال ترخیص خودروهای لوکس باش اون واجب تره!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
مردم عزیز یادتون هست؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
مردم عزیز یادتون میآیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
ان شا... این مسئولان هم حداقل چند روزبه حال وروز کارگرانی که بازحمت فراوان 13000000ریال در ماه حقوق میگرندوبسته حمایتی هم شاملشون نمیشه والان هم به فکر شب چله هستند که پیش خانوادشون شرمنده نشن بیفتند که بفهمند مردم جماعت چه میکشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
با سلام . خوشبختانه برای ایجاد امنیت و عدالت (اجتماعی و اقتصادی .فرهنگی )قدمهای بسیار مثبتی برداشته شده است اینکه مشخص شود که هر کدملی چه چیزی مانند (تلفن . موبایل . خودرو .. کارت بانکی . مغازه . خانه . باغ واملاک . طلاو جواهرات . ارز و غیره ) در اختیار دارد .و جهت استفاده از امنیت و رفاه کشور چقدر در ماه مالیات می دهد و بنظر می رسد اگر واگذاری سوخت یارانه ای نیز با کد ملی باشد . با اطمینا می توان گفت که بسمت عدالت اسلامی می رویم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
فقط شعار وحرف قشنگ زدن کشور را داره نمی کند .در انتخابات بعدی این سفره مردم است که سرنوشت انتخابات را رقم می زند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
استعفای شما را از خداوند منان آرزومندم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
الهی آمیییین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۷
مرحبا