به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مرکز آمار ایران، این نهاد در راستای پاسخ به این نیازها، آمارگیری از کارگاههای دارای فعالیتهای تحقیق و توسعه را از سال ١٣٧٦ بهصورت هر دو سال یکبار و پس از آن از سال ١٣٨٨ تا ١٣٩٥ (به جز سالهای ١٣٩١و ١٣٩٤) به طور متوالی اجرا کرده است.
نتایج اجرای این طرح در سال ١٣٩٥ به مناسب روز پژوهش منتشر شده است. در طرح آمارگیری از
فعالیتهای تحقیق و توسعه که در دی ماه سال ١٣٩٥ اجرا شد، به مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها یا مؤسسات آموزش عالی و کارگاههای صنعتی٥٠ کارکن و بیشتر دارای واحد تحقیق و توسعه مراجعه و اطلاعات مربوط به محققان (کل و معادل)، سایرکارکنان (کل و معادل)، پروژهها و هزینههای تحقیق و توسعه در سال ١٣٩٤ جمعآوری شده است.
بررسی نتایج طرح نشان میدهد که در سال ١٣٩٤ از تعداد ٨٣٦٣٧ پروژه تحقیق و توسعه، سهم پروژههای کاربردی انجام شده ٤٥١٥٢ فقره (٥٤ درصد) بوده، که بیشترین سهم را در میان سایر پروژههای انجام شده داشته است.
در مقایسه پروژه های سال ١٣٩٤ با سال ١٣٩٢، پروژههای توسعهای از رشد ٢.٤١ درصدی حکایت دارد؛ پروژههای بنیادی نیز از رشد مناسبی برخوردار بوده است؛ در مقابل از تعداد پروژههای کاربردی کاسته شده است.
توزیع محققان کارگاههای دارای فعالیت تحقیق و توسعه برحسب مدرک تحصیلی، نشان میدهد که در سال ١٣٩٤ از ٦٤٧٧٨ نفر محقق معادل تماموقت، تعداد ٣٩٠٧٠ نفر (٣.٦٠ درصد) دارای مدرک دکترای تخصصی،١٥٠٤٦ نفر (٢.٢٣درصد) دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترای حرفهای، ٨٠٦٦نفر (٥.١٢درصد) دارای مدرک کارشناسی و ٢٥٩٧ نفر (٠.٤ درصد) داری مدرک دیپلم و فوق دیپلم بودهاند.
در مقایسه محققان سال ١٣٩٤ با سال ١٣٩٢، محققان دارای مدارک دکترای تخصصی، کارشناسی ارشد و دکترای حرفهای روند افزایشی و محققان دارای مدارک کارشناسی، دیپلم و فوق دیپلم روند کاهشی داشته است.
نتایج طرح آمارگیری از کارگاههای دارای فعالیت تحقیق و توسعه نشان میدهد که سایر کارکنان تحقیقاتی معادل تمام وقت در سال ١٣٩٤، تعداد ٢٦٩٤٣ نفر بوده است. که از این تعداد، ٨٦٧٢ نفر (٢.٣٢درصد) دستیار محقق، ٣٩٣٣نفر (٦.١٤ درصد) تکنیسین و ١٤٣٣٨ نفر (٢.٥٣درصد) کارکن دفتری و پشتیبانی بودهاند.
در مقایسه سایر کارکنان تحقیقاتی سال ١٣٩٤ با سال ١٣٩٢، روند کاهشی داشته است.
کل هزینه های تحقیق و توسعه در سال ١٣٩٤ برای ٢١٦٠ کارگاه دارای فعالیت تحقیق و توسعه حدود ٤٧٦٦٨٦١٩ میلیون ریال بوده است؛ که این هزینه به تفکیک هزینههای جاری و سرمایهای به ترتیب عبارت است از ٣٦٩١٥٨٩٤ و ١٠٧٥٢٧٢٥ میلیون ریال میباشد.
در مقایسه کل هزینههای تحقیق و توسعه در سال ١٣٩٤ با سال ١٣٩٢، به دلیل افزایش کارگاههای دارای فعالیت تحقیق و توسعه در سال ١٣٩٤ این هزینهها تقریباً دو برابر شده است.
انتهای پیام/
رشد ٢.٤١ درصدی پروژههای توسعه محور