موضوع استفاده از ذرت دامی در شرکتهای تولید کننده اسنک مورد بررسی فوق العاده سازمان غذا و دارو قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش سلامت و ایمنی اسنک با ذرت تراریخته زیر ذرهبین سازمان غذا و دارو قرار گرفت؛ جریان از آنجا آغاز شد که ذرتهای تراریخته که به منظور تامین خوراک دام به کشور وارد شده بود، توسط دو کارخانه بدون انجام آزمایشهای لازم برای تولید پفک، استفاده شدند.
طبق بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که بخشی از محمولههای وارداتی فرآوردهها در برخی از کارخانههای مواد غذایی پس از فرآوری مختصری به عنوان مواد اولیه مصارف انسانی از قبیل اسنک و غیره مورد استفاده قرار میگیرد؛ این محموله تنها برای مصرف دام مجاز است و استفاده از این محموله برای کشت مجاز نیست.
وقتی برای بررسی این موضوع به سخنگوی سازمان غذا و دارو رسیدیم، وی بیان کرد که ایمنی و سلامت پفک با ذرت دامی تراریخته در دست بررسی است و ظرف چند روز آینده تفاوتهای احتمالی در مورد استفاده از ذرت دامی با ذرت مورد استفاده از صنایع غذایی اعلام میشود.
پس از مطالعات و بررسی سازمان غذا و دارو، مشخص شد 2 شرکت در محصولات خود از ذرت دامی استفاده میکنند.
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سلامت و ایمنی پفک با ذرت تراریخته، اظهار کرد: بحث استفاده از ذرت دامی در شرکتهای تولید کننده اسنک مورد بررسی فوق العاده قرار گرفت و مشخص شد 2 شرکت ذرت دامی استفاده میکنند که قطعا با آنها برخورد خواهد شد؛ طبق مقررات، ذرت دامی با ارز دولتی و ذرت خوراکی با ارز سامانه نیما وارد بازار میشود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه هزینه ذرت با ارز سامانه نیما 2 برابر ذرت با ارز دولتی است، بیان کرد: در تامین ذرت دامی از منابع ارز دولتی استفاده میشود، اما ارز سامانه نیما به ذرت خوراکی تعلق میگیرد که قیمت آن حدود 2 برابر ارز دولتی است.
جهانپور با بیان اینکه سازمان غذا و دارو به شدت در حال بررسی است و تمام شرکتهای تولید کننده اسنک را مورد بررسی قرار میدهد، گفت: برای اینکه بدانیم از چه نوع موادی برای تهیه اسنک استفاده میشود، تمام شرکتها بررسی میشوند؛ سازمان غذا و دارو پیگیر این موضوع است و اگر نیاز باشد در ادامه بررسیها به ارگانهای دیگر چون وزارت بهداشت و وزات جهاد و کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت هم ورود میکند.
وی افزود: ذرتهایی که برای فرآوردههای غذایی انسانی استفاده میشود، از نظر ایمنی و سلامت با خوراک دام تفاوت دارد؛ سازمان غذا و دارو به عنوان یک اصل کلی، با این موضوع قطعا برخورد قانونی خواهد کرد این رویه خلاف قانون است و باید این برخورد قانونی در تمام حلقههای زنجیره تولید لحاظ شود.
جهانپور با اشاره به اینکه بحثی که درباره این دو برند اسنک مطرح شده است، در درجه اول استفاده ارز دولتی این ذرت در جای دیگر است، گفت: عملکردهای این چنینی خلاف صداقت و ادعای اولیه است، وقتی ماده اولیهای با عنوان صرفا برای خوراک دام وارد میشود، قاعدتا نباید در مسیری غیر از آن به کار گرفته شود در این صورت سازمان غذا و دارو، قطعا با این موضوع برخورد خواهد کرد.
انتهای پیام/
بععععع بععععع
معععع مععععع.......
داریم صدای حیوانات رو در میاریم از بس پفک با ذرت دامی خوردیم