طاهر موهبتی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: گسترش مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت یک از اقدامات مهم شش ماهه اخیر محسوب میشود و این مرکز در راستای حل مشکلات و مسائل بیمهای مردم و ارائه راهکارهای مناسب پیش پای آنها راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: در کشور در زمینه کارها و مسائل مختلف تحقیقاتی گوناگون انجام میشود اما اقدامات موثر برای حل مشکلات به خوبی در ایران اجرا نمیشود و مرکز ملی تحقیقات با هدف حل مسائل افراد بیمه شده مشغول به کار شده است.
موهبتی بیان کرد: به دنبال مدل علمی نظام بیمه سلامت مبتنی بر دانش هستیم که این مدل به محل اجماع صاحب نظران این بخش و افرادی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند، برسد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اظهار کرد: هنگامی که میخواهیم در نظام سلامت اصلاحاتی را انجام دهیم یا باید مرجعی از اسناد بالا دستی در اختیار داشته باشیم و یا از تجربه موفق کشورهای دنیا الگو برداری کنیم.
وی اضافه کرد: در مرکز بیمه تحقیقات کتابی تدوین شده است که تجارب موفق دنیا را بررسی کرده و بهترین ایده را به افراد پیشنهاد میدهد که افراد مذکور با توجه به شرایط فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، اصلاحات را در نظام بیمه سلامت انجام دهند.
موهبتی تأکید کرد: تولید کتاب در بخش مدلسازی و معرفی الگو خوب است اما باید قابلیت اجرایی داشته باشد وگرنه ۱۰ سال است که در کشور کتاب نگارش و به کتابخانهها منتقل میشود، اما هرگز عملیاتی نمیشود.
وی ادامه داد: از تجربه دنیا در مسائلی که در فضای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و تیمی ما قابلیت پیاده سازی دارد، استفاده کردهایم و معتقدم باید یک اجماعی ایجاد شود و جلساتی را با علما داشته باشیم و نظر کارشناسی آنها را در زمینههای مختلف جویا شویم.
موهبتی با اشاره به ایکه کارشناسان هر حوزه باید به ما مدلهای اجرایی و قابل عملیاتی شدن را پیشنهاد بدهند، گفت: باید مشکلات و مسائل مختلف خودمان را بیان کنیم و به نظرم مرکز ملی تحقیقات باید در اولین گام طرح مسئله انجام داده و راهکار خود را در زمینه مشکل مطرح شده ارائه دهد تا از لحاظ اجرایی با مشکلی روبرو نشویم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: صاحب نظرانی که در بطن کار قرار دارند باید روی نظراتی که ارائه میشود اجماع داشته باشند تا کارها به نحوی بهتر انجام شود.
وی یادآوری کرد: باید طوری عمل کنیم که علمای قم به عنوان مجریان نسبت به مدلهای پیشنهادی سازمان بیمه سلامت احساس مالکیت کنند که در این هنگام اگر مدیرعامل سازمان تغییری کند از این مدل به اجماع رسیده، دفاع میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: برخی از این مدلها باید پس از به اجماع رسیدن علمای هر حوزه تبدیل به قانون شود که در صورت تغییر مدیر قسمتی هیچ تغییری در اجرای آنها انجام نشود.
انتهای پیام/