به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سید احمد حسینی نیا معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان امروز - سه شنبه ۲۶آذرماه ۹۷ - در جمع خبرنگاران که در هفدهمین سلسله نشستهای "سه شنبه ها با رسانه، پاسخگویی در مسیر امید" برگزار شد، اظهارکرد: برنامههای حوزه معاونت شهرسازی بر اساس سه رویکرد برنامه اصفهان ۱۴۰۰، برنامه سنجشپذیر شهردار و مفهوم حق به شهر تعریف شده است.
وی افزود: مفهوم "حق به شهر" از دو منظر حق مشارکت شهروندی و تخصیص فضا با رویکرد شهروندی از مهمترین مولفههای معاونت شهرسازی به شمار می رود؛ اهدافی که در این راستا دنبال خواهد شد حفاظت از محیط زیست، تحقق شهر هوشمند، مشارکت شهروندان و تقویت حکمروایی خوب شهری است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: در برنامه سنجش پذیر شهردار کلید واژه تحقق توسعه شهری مورد توجه قرار گرفته و برای این مفهوم هدف گذاری شده است؛ یکی از مولفه های مهم، تحققپذیری است که در این راستا تنها به برخی آمار و نقشه بسنده نخواهیم کرد و تحققپذیری طرحها را به عنوان مولفه اصلی دنبال خواهیم کرد.
حسینی نیا با بیان اینکه از دیگر موارد سنجش پذیر، بازآفرینی شهری و نوسازی بافتهای فرسوده شهری است، اظهار کرد: ۲۳۰ هکتار بافت فرسوده مصوب شورای عالی معماری ایران در استان اصفهان داریم که از این مقدار ۵۰۰ هکتار بافت تاریخی و مابقی بافتهای روستایی و میانی است.
وی با بیان اینکه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گنجینهای مملو از متخصصان و کارشناسان توانا و اندیشمند استکه توانسته در ارتباطی موثر با جامعه علمی و کارشناسی شهر اصفهان و کشور منشأ خدماتی بزرگ باشد، افزود: به جرأت میتوان این معاونت را مغز متفکر شهرداری نامید چرا که افق آینده دورنما و جهتگیری شهر و شهرداری از این حوزه خلاق نشأت میگیرد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان ادامه داد: تشکیلات سازمانی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در چارت جدید به طور اختصار شامل اداره کل نظارت بر ضوابط شهرسازی، اداره کل طرحهای توسعه شهری و منطقهای و مدیریت کمیسیون های ماده ۱۰۰ است.
حسینی نیا اظهار کرد: با توجه به تغییر مدیریت در معاونت شهرسازی و معماری شهردای اصفهان شاهد به ثمرنشستن ۱۴۱ اقدام با رویکرد حکم روایی خوب شهری، شفافیت، اداره ارزان شهر، حقوق شهروندی، درآمد پایدار، شهرزیست پذیر و شهرهوشمند، بازآفرینی شهری پایدار، عدالت اجتماعی شهر و مدیریت دانش در ماههای مرداد، شهریور و مهر سال جاری هستیم.
وی به گوشه ای از فعالیتها و اقدامات انجام شده در هر بخش اشاره کرد و گفت: در بخش حکمروایی شهری همکاری در جهت تهیه برنامه جامع شهر اصفهان با رویکرد جدید، تشکیل شورای عالی برنامه ریزی شهری و سیاست گذاری طرح های عمرانی و کمیسیون بررسی و تصویب طرح های عمرانی، تدوین تکنیک های مشارکت ذی نفعان (شهروندان) در تهیه طرح های توسعه شهری، اخذ مصوبه ورودی محور تشریفات در کارگروه امور زیربنایی، تدوین مدل های تحلیل ذی نفعان در تهیه طرح های توسعه شهری، مطالعات و طرح احیاء دولت خانه صفوی، تشکیل کمیته سیما و منظر شهری و همچنین تدوین سند سیما و منظر شهری به منظور بازخوانی و نگه داشت عناصر هویتی قدیم و جدید منظر شهری انجام شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان به اقدامات انجام شده در راستای اداره ارزان شهر اشاره و تصریح کرد: در این راستا اصلاح و روان سازی روند صدور پروانه ساختمان در ۱۸ روز، تشکیل کارگروه اصلاح و روان سازی روند پاسخ استعلام ایستایی، وحدت رویه و بومی سازی فرم ها و فرایندها براساس ضوابط و مقررات جاری در شهرداری و بسترسازی تحقق آن از طریق آموزش پرسنل انجام شده است.
حسینی نیا با بیان اینکه تکمیل فاز اول شهرسازی الکترونیک و ایجاد بستر اجرای فاز دوم در قالب سرای نو (شهروندسپاری) در راستای شفافیت انجام شده است، گفت: از دیگر اقدامات انجام شده در راستای شفافیت می توان به ایجاد وحدت رویه در بانک اطلاعات توصیفی مکانی و آرشیو املاک در مناطق ۱۵ گانه، تشکیل کارگروه امور مهندسان ناظر و طراح، مسئله یابی و تعیین اولویت مسائل حوزه معاونت شهرسازی و معماری همچنین کنترل اجرای ساختمان و نظارت عالیه اشاره کرد.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در اداره کل نظارت بر ضوابط شهرسازی اشاره کرد و افزود: در این بخش پیرامون استفاده از انرژی خورشیدی مصوبات لازم از کمیسیون ماده پنج دریافت شد و مشکل کوی فرزانگان در منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان که سال ها بلاتکلیف مانده بود با تعامل سازمان جهاد کشاورزی رفع شد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان اینکه مصوبات عملیاتی شدن حلقه حفاظتی دریافت شده است، خاطرنشان کرد: مصوبه شورای عالی معماری ایران در خصوص اراضی بلاتکلیف و باغات داخل محدوده طرح تفصیلی قرار بود در دستور کار قرار بگیرد که در سال ۹۴ کمیسیون ماده پنج این مصوبه را در دو بند دنبال کرد، اما این موضوع به فراموشی سپرده شد و بلاتکلیفی زیادی در مناطق ۱۵، ۱۰، ۱۴ و ۲ شهرداری اصفهان به وجود آورد که خوشبختانه با تکیه بر توان نیروهای حوزه طرح تفصیلی و کارشناسان، طرح اراضی کشاورزی داخل محدوده تعیین تکلیف شد و بخشی در کمیسیون ماده پنج برای بررسی بیشتر در دستور کار قرار گرفت.
حسینی نیا ادامه داد: محور ۴۵ متری حوزه غرب که از سال ۸۹ بلاتکلیف مانده بود روز یکشنبه هفته گذشته در کمیسیون ماده پنج مطرح و مصوبات عرض ۴۵متر دریافت شد.
وی با بیان اینکه اخذ مصوبه ناژوان در راستای حفظ اکوسیستم طبیعی غرب شهر اصفهان پس از ۲۰ سال در کارگروه امور زیربنایی پیگیری شد، تصریح کرد: مصوبات محور تشریفات شهر اصفهان از جاده فرودگاه نیز دریافت شده تا یک ورودی به طول ۱۳ کیلومتر در شأن جهانشهر اصفهان بسازیم.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: طرح اراضی کلنگان از دیگر مصوباتی بود که سال ها بلاتکلیف باقی مانده بود و خوشبختانه امروز مصوبه اراضی اخذ و به تأیید شورای عالی رسیده است.
حسینی نیا با اشاره به اقدامات انجام شده در اداره مطالعات و برنامه ریزی شهرداری اصفهان اظهار کرد: در این اداره تدوین شیوه نامه محرک پروژه های توسعه در دستور کار قرار گرفت و این موضوع با همکاری اساتید دانشگاه در قالب مصوبه به شورای شهر تقدیم شده است.
وی با بیان اینکه برنامه جامع شهر اصفهان با رویکرد نوین در دستور کار معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان قرار گرفته و در این راستا تفاهم نامه ای بین استانداری، شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان امضا شده است، ادامه داد: ۱۴ گام مهم در برنامه جامع شهر اصفهان با رویکرد نوین رصد می شود و هشت کانون در دستور کار این برنامه قرار می گیرد که به موضوعات شهرسازی، حمل و نقل، مدیریت بحران و دیگر پارامترها می پردازد.
حسینی نیا گفت: عده ای این سوال را مطرح میکنند که چرا باید برنامه جامع داشته باشیم، پاسخ این سوال این است که برنامه های شهرداری اصفهان متأثر از طرحها و برنامههای فرادستی مصوب است، در حال حاضر مصوبه طرح جامع شهر اصفهان مربوط به سال ۱۳۶۷ است و دغدغه های امروز شهر از جمله تاب آوری شهرها، فرونشست زمین، مسئله شهر زیست پذیر و مدیریت تشکیلات اراضی زمین در شهرها در آن لحاظ نشده و بیشتر نگاه کالبدی داشته است و اگر مروری بر سیر برنامهریزی شهری داشته باشیم بعد از جنگ جهانی دوم تهیه نقشههای کالبدی مطرح بوده و در تکامل آنها باید برنامه جامع عقلانی، سیستمی و مشارکتی تدوین شود؛ امروز نیاز کلان شهرها باید با نگاه مشارکتی مبتنی بر همه جانبهنگری داشته باشد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: در ادامه فعالیت های اداره مطالعات و برنامهریزی شهری، ایجاد دفاتر تسهیلگری در بافت فرسوده و نهادهای خدمترسان و نهادسازی در بافتها و بازگشایی گلوگاهها، اصلاح هندسی معابر و تأمین خدمات آموزشی، فرهنگی، ورزشی و درمانی برای بافتها ناکارآمد شهری را باید عنوان کرد.
حسینی نیا با اشاره به برگزاری بیست و نهمین نشست در ارتباط با موضوع لرزهخیزی یک سال اخیر ایران با تأکید بر وضعیت استان اصفهان گفت: در این نشست موضوعاتی همچون تعیین مکانهای پرخطر برای ممانعت از ساخت و ساز ارائه مکانهای مناسب کاربریهای امداد رسانی و خدمات فوریتی و ساختمان های امنیتی برای برنامهریزیهای آینده، ارائه ضوابط و مقررات ویژه ساخت و ساز به منظور کاهش خطر پذیری با هدف مدیریت ریسک لرزهای شهر اصفهان مورد بررسی قرار گرفت.
وی به فعالیتهای حوزه پژوهش اداره مطالعات و برنامه ریزی شهری اصفهان اشاره و خاطرنشان کرد: برگزاری چندین نشست در خصوص زیباسازی شهری در بافت های تاریخی، برگزاری مراسم اعلان عمومی برنامه جامع و راه اندازی وب سایت برنامه جامع شهر اصفهان از جمله این برنامهها به شمار می رود.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان اینکه در مدیریت معماری و طراحی شهری اصلاح فرایند شروع برنامه ریزی شهری و مسئله مشکلات ورودی اندوان در منطقه ۱۵ و اصلاح هندسی آن انجام شده است، گفت: از دیگر اقدامات این مدیریت می توان به موضوع پیاده راه سازی میدان امام حسین (ع) در برنامه سال ۹۸ و بررسی پروژه گردشگری گورت اشاره کرد که برای اخذ مصوبه به کمیسیون ماده ۵ ارسال شده است.
حسینی نیا تصریح کرد: در کمیته سیما و منظر شهری تصویب ۷۵ طرح نما مبتنی بر طرح های بالادستی انجام شده است.
وی تشکیل گروه شهر دوستدار کودک در جشنواره فیلم کودک و نوجوان، برگزاری ویژه برنامه های هفته کودک و جلسه با یونیسف و وزارت کشور را از دیگر اقدامات انجام شده در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان برشمرد و اعلام کرد: در دی ماه سال جاری سمینار آموزش ملی شهر دوستدار کودک برای کلان شهرها با حضور اساتید شبکه شهرهای فعال دوستدار کودک به صورت دو زبانه در اصفهان برگزار میشود.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر دبیرخانه شهرهای اسلامی در معاونت شهرسازی و معماری رصد می شود، تأکید کرد: از محورهای مهم این دبیرخانه تدوین ضوابط مولفههای شهر اسلامی و نگاه کالبدی به این موضوع است که مصوبات آن را از کمیسیون ماده پنج دریافت خواهیم کرد.
حسینینیا در خصوص فعالیتهای کمیسیون ماده صد شهرداری اصفهان گفت: رویکرد ما در حال حاضر با توجه به سیستم یکپارچه شهرسازی و درآمد این است که مراجعههای فیزیکی شهروندان برای پروندهها حذف و امور از طریق سیستم مجازی انجام و نتایج پروندهها به صورت پیامک به اطلاع صاحبان پرونده برسد.
وی ادامه داد: با سیستمی شدن روند بررسی پرونده ها در کمیسوین ماده صد، رانتهایی که مورد انتقاد سیستم نظارت بود حذف شده و شهروندان میتوانند گردش کار پرونده خود را از طریق سیستم یکپارچه شهرسازی دنبال کنند و نتیجه آراء صادره را از طریق پیامک مطلع شوند.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان افزود: در راستای بازآفرینی شهری پایدار تهیه بسته تشویقی ویژه نوسازی بافت های فرسوده، تهیه طرح اراضی باتان و سودان، تهیه بانک اطلاعاتی از وضعیت موجود و اجرای اراضی با کاربری خدماتی در محدوده بافت های ناکارآمد، تدوین شیوه نامه تعریف پروژههای محرک توسعه و شناسایی زمینهای دولتی، خصوصی و شهرداری در جهت اجرای مسکن امید از جمله این اقدامات بوده است.
حسینینیا با بیان اینکه شناسایی ساختمانهای آسیبپذیر شهر اصفهان و دریافت مصوبه طرح جامع ریزپهنه بندی و مدیریت ریسک لرزهای شهر اصفهان با تأکید بر فرونشست در راستای تاب آوری شهری انجام شده است، گفت: این معاونت درصدد است در راستای برنامه سنجشپذیر شهردار اصفهان، برنامه اصفهان ۱۴۰۰ و تحقق مفهوم حق به شهر چشم اندازی امیدبخش برای کلان شهر اصفهان ترسیم کرده و آیندهای روشن را برای پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی رقم بزند.
وی اظهار کرد: رُن یا جهت اصفهان باید شمالی- جنوبی شود، زیرا این جهتگیریها در خصوص وزش باد، تابش خورشید و استفاده از انرژیهای طبیعی تأثیرگذار است و از این رو مشاوران در مناطق یک و سه پیشنهاد بارگذاری ابنیه در این سمت و سو را دارند.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان در خصوص اراضی جی شیر تحت عنوان الحاق ۱۴۵ هکتاری گفت: طرحی با عنوان توسعه پایدار حریم شهر اصفهان از کارگروه امور زیربنایی دریافت شده که طرح الحاق شرق اصفهان تحت عنوان سه پهنه منطبق با طرح توسعه پایدار حریم شهر مطرح شد، البته هدف ما تولید و ساخت مسکن در این پهنهها نبوده و هیچ گونه بارگذاری مسکونی نخواهیم داشت بلکه بارگذاریها در زمینه گردشگری، ورزشی و نمایشگاهی خواهد بود.
حسینی نیا ادامه داد: در طرح توسعه حریم شهر اصفهان این پهنه ها لحاظ شده و در تهیه طرح تفصیلی تدقیق محدوده شهر اصفهان در دستور کار قرار گرفته است؛ پیشنهاد الحاق سه پهنه با تأکید بر حفظ وضع موجود برای ارائه خدمات بیشتر است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با اشاره به فضای جلوخان روبروی هتل عباسی تصریح کرد: در این قسمت بخشی از فضای گمشده شهر را داریم که در گذشته مورد توجه قرار نگرفته است، البته در حال حاضر نیز به هیچ عنوان قصد تغییر کالبد آن را نداریم و تنها مطالعاتی برای مبلمان و زیباسازی آن در حال انجام است و ساماندهی آن منطبق با حضور پذیری شهروندان خواهد شد.
حسینی نیا با بیان اینکه در حوزه بازآفرینی بافتهای فرسوده منطبق با برنامه توسعه شهری تمام پهنهها و کاربری خدماتی مناطق ۱۵ گانه با تأکید بر بافت فرسوده شناسایی شده است، گفت: برآورد مالی برای تملک و احیاء این بافتها ۹۷۲ میلیارد تومان بر اساس قیمتگذاری سال ۹۷ در دو بخش گلوگاهها که معادل ۱۸۳ میلیارد اختصاص مییابد و مابقی به تحققپذیری سرانهها اختصاص پیدا میکند.
وی در خصوص تخلفات ساخت و ساز در شهر اصفهان خاطرنشان کرد: گشت فنی شناسنامه ساختمانها را با نوع ساخت آن ها تطبیق داده و چنانچه تخلفی صورت گرفته باشد، گزارش آن را اعلام میکنند.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تأکید کرد: تلاش میکنیم تخلفات ساخت و ساز را به صورت نسبی کاهش دهیم، البته در صدد هستیم با طراحی یک اپلیکیشن شرایطی فراهم کنیم تا شهروندان بتوانند در فرایندی آسانتر تخلفات ساخت و ساز را گزارش کنند.
حسینی نیا از رشد ۱۲ درصدی تعداد صدور پروانه های ساختمانی خبر داد و گفت: طی هشت ماه گذشته رشد ۱۲درصدی در روند صدور پروانههای ساختمانی از نظر تعداد و رشد ۱۱ درصدی در متراژ پروانه های صادر شده داشتیم که نشان میدهد تولید مسکن در شهر اصفهان روند خوبی داشته است؛ طی هشت ماه گذشته دو میلیون و ۱۵۶ هزار مترمربع متراژ پروانه های صادرشده در شهر اصفهان بوده است.
انتهای پیام/م