به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در دومین نشست ادواری شورای عالی روسای دانشگاههای علوم پزشکی کلان مناطق آمایشی وزارت بهداشت، اظهار داشت: در دولت گذشته، چالشی با رئیس جمهور سابق داشتیم چون وی معتقد بود که هزینه کردن در حوزه بهداشت و درمان، مانند چاه ویل است و هر قدر که در آن پول بریزید، پر نمیشود، ایشان این صحبت را بارها مطرح کرد و زمانی که هدفمندی یارانهها در مجلس تصویب شد، معاون پارلمانی رئیس جمهور سابق به من گفت که وی اعتقاد دارد حوزه سلامت نباید از محل هدفمندی یارانهها، بهرهمند شود.
وی تصریح کرد: امسال چندین سفر به استانهای مختلف داشتیم و از مناطق محروم و امکانات بهداشتی و درمانی چندین دانشگاه علوم پزشکی بازدید کردیم. زیرساخت های بسیار خوبی در حوزه سلامت فراهم و تجهیزات بسیار خوبی برای مناطق مختلف کشور تامین شده است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته تنها نکته قابل ملموس برای مردم، طرح تحول سلامت بود، افزود: دولت، خدمات ارزشمند دیگری نیز غیر از طرح تحول سلامت داشت، اما طرح تحول سلامت، برای مردم ملموس بود و همه دولتمردان، به اجرای طرح تحول سلامت، افتخار میکردند. در 2 یا 3 سال اول اجرای این طرح، وضعیت تحصیص بودجه مناسب بود، اما بیمهریها از 2 سال پیش نسبت به طرح تحول سلامت آغاز شده و دانشگاههای علوم پزشکی را در تنگنا قرار دادهاند.
شهریاری تاکید کرد: اگر دولت با این تفکرات و عملکرد سازمان برنامه و بودجه در قبال طرح تحول سلامت، پیش برود مشخص نیست که سرنوشت این طرح چه میشود. چندین جلسه با مسئولان مختلف با حضور رئیس مجلس، وزیر صنعت سابق و دکتر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم و در آن جلسات، برخی وعدهها و تعهدات در مورد اختصاص بودجه مصوب سالیانه به طرح تحول سلامت دادند که متاسفانه هیچ کدام از آن تعهدات تا کنون، اجرایی و عملیاتی نشده است.
وی با اشاره به اختصاص 500 میلیون یورو به حوزه سلامت از محل صندوق توسعه ملی، گفت: مقام معظم رهبری با توجه به اضطراری که در حوزه سلامت و تامین دارو و تجهیزات پزشکی وجود داشت، با برداشت این مبلغ از صندوق توسعه ملی موافق کردند، اما با گذشت بیش از یک ماه از تصویب آن، هنوز تحقق پیدا نکرده است، این در حالی است که وظیفه حاکمیتی هر دولت با هر تفکری، تامین امنیت و سلامت مردم است و نمی شود با سلامت مردم بازی کرد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه در چند سال گذشته، جامعه پزشکی زیاد خودزنی کرده است. مگر چند پزشک در ماه، 150 میلیون تومان درآمد دارند؟ به کدام پزشک بدون کارکرد، پول میدهند؟ پرداختی پزشکان در بسیاری از مناطق کشور با تاخیر 8 تا 12 ماه انجام می شود و برای پرداختیها نیز فرمول پلکانی و سقف تعیین شده است و ارزش پول یک سال پیش با امروز، قابل مقایسه نیست.
شهریاری تاکید کرد: جامعه پزشکی بسیار شریف و فهیم هستند، چراکه هر گروه یا قشر دیگری که مطالبات خود را با فاصله 8 تا 12 ماه دریافت می کرد، حاضر به ارائه خدمات نبود، اما جامعه پزشکی، به سوگندی که یاد کرده، پایبند است و تا آخرین قطره خون خود از مردم دفاع می کنند و اجازه نمیدهند مشکلی برای مردم رخ دهد.
وی اظهار داشت: در مجلس مصوب شد که به بازنشستگان وزارتخانههای بهداشت، علوم و آموزش و پرورش، 3600 میلیارد تومان پرداخت شود، اما تمام این اعتبارات از سوی سازمان برنامه و بودجه به بازنشستگان وزارتخانههای علوم و آموزش و پرورش پرداخت شد، اما پولی که باید سال 94 به بازنشستگان وزارت بهداشت پرداخت میشد با پولی که قرار است در سال 98 یا 99 به آنها داده شود، ارزشی متفاوت دارد، چون ارزش پول این بازنشستگان، یک پنجم و یک ششم کمتر شده است.
رئیس کمیسیون بهداشت اضافه کرد: متاسفانه برخی افراد از نجابت جامعه پزشکی، سوء استفاده میکنند و برای دولت ناپسند است که هر روز مسائلی را مطرح کند، اما در عمل، اتفاقی رخ ندهد. پس از جلسات فراوان با مسئولان سازمان برنامه و بودجه، آنها پذیرفتند که با کمبود پرستار روبرو هستیم، اما در لایحه بودجه، هیچ اعتباری برای آن در نظر گرفته نشده است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هدف مجلس و وزارت بهداشت، کمک به مردم است چون هر خدمتی که در حوزه سلامت ارائه میشود، مردم از آن بهره مند میشوند و اقداماتی بسیار خوب در قالب طرح تحول سلامت انجام شده است، اما نباید اجازه دهیم که دولت به هر بهانهای بخواهد، با کم کردن این اقدامات و خدمات ارزشمند موجب نارضایتی مردم شود و هیچ بهانهای قابل پذیرش نیست که در حوزه سلامت برای مردم مشکل به وجود بیاورند.
شهریاری با بیان اینکه می دانیم که دولت با محدودیتهای مالی روبرو است، گفت: اولویت اول دولت باید سلامت مردم باشد چون وقتی فردی بیمار شود، نه تنها خود بیمار بلکه خانواده و اطرافیان نیز از نظر روانی وضعیت مناسبی نخواهند داشت و به همین دلیل بود که مقام معظم رهبری فرمودند بیماران نباید دغدغهای جز رنج بیماری داشته باشند.
انتهای پیام/