به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد میرزابیگی مشاور وزیر و دبیر ستاد ملی کارآفرینی و اشتغال وزارت بهداشت در اولین نشست هم اندیشی مسئولان ستادهای کارآفرینی و اشتغال دانشگاههای علوم پزشکی کشور با بیان اینکه حوزه اشتغال یکی از پیچیدهترین حوزههای سیاستگذاری است، گفت: تعدد ذینفعان، تنوع دیدگاه های متعدد و بعضا متضاد گروههای مختلف و تاثیر متفاوت برخی عوامل از جمله فرهنگ و ساختارهای اجتماعی از عوامل پیچیدگی اشتغال محسوب می شوند.
دبیر ستاد ملی کارآفرینی و اشتغال با بیان اینکه طی سال ها نگاه به موضوع اشتغال تک بعدی بوده است، تصریح کرد: اشتغال، مساله ای کاملا بین بخشی است و باید همه ارگان ها برای تولید، اشتغال و کارآفرینی تلاش کنند.
میرزابیگی افزود: در گذشته، ایجاد بنگاه های زود بازه یا اعطای تسهیلات و به تعویق انداختن مساله به امید یافتن راه حل بهینه، از جمله راهکارهایی بود که مدیران در مواجهه با مسائل مورد توجه قرار می دادند اما امروزه برای حل مساله نیازمند مجموعه ای فراگیر از مفاهیم و ابزار متنوع برای جمع آوری اطلاعات به منظور سیاستگذاری هستیم.
مشاور وزیر و دبیر ستاد ملی کارآفرینی و اشتغال وزارت بهداشت بر ضرورت درک درست مدیران در حوزه کارآفرینی تاکید کرد و گفت: ترکیب دانش بین سازمانی به منظور کارآفرینی و نوآوری و ارتباط مستمر میان مدیران کارآفرینی با هدف یادگیری حین عمل، امری لازم و ضروری است.
میرزابیگی با بیان اینکه شیرازه اشتغال، کارآفرینی است، افزود: تولید و اشتغال دستاورد های کارآفرینی هستند زیرا کارآفرینی فرآیندی است که بر درک و تشخیص، کشف و خلق و نهایتا بهره برداری از فرصت ها متمرکز است. همچنین کارآفرینی منابع خلق می کند و اشتغال نیز یکی از دستاوردهای کارآفرینی محسوب می شود.
مشاور وزیر و دبیر ستاد ملی کارآفرینی و اشتغال وزارت بهداشت، خلق ارزش ناب و نوآورانه، ایجاد منابع و فرصتهای جدید و توسعه تفکر و فرهنگ نوآوری را کارآفرینی دانسته و گفت: یکی از نتایج مهم کارآفرینی، مدیریت بهینه منابع و هدفمندی هزینه ها در راستای پاسخ صحیح به تقاضا در حوزه اشتغال است.
میرزابیگی با بیان اینکه مدیر، یک برنامه ریز، استراتژیست، سازمان دهنده، رهبر، انگیزاننده، تنظیم کننده بودجه، ارزیاب، هماهنگ کننده و ناظر است، گفت: خلاقیت، داشتن چشم انداز، مترصد فرصت بودن، بهره گیری از خلاقیت و نوآوری و مخاطره پذیری، از جمله مهمترین خصوصیات یک کارآفرین محسوب می شود.
وی با اشاره به محدودیت شدید دانش تخصصی و کمبود نیروی انسانی متخصص در زمینه کارآفرینی در نظام سلامت، تصریح کرد: ستاد ملی کارآفرینی و اشتغال با همکاری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و سایر مراکز علمی تا کنون اقداماتی از جمله پیگیری و تصویب ایجاد رشته مقطع کارشناسی ارشد کارآفرینی سلامت و ابلاغ دو تا چهار واحد تدریس کارآفرینی در تمام رشته های تحصیلی سلامت و هدایت استعدادهای کارآفرینانه در مسیر بهره برداری ازفرصتها را انجام داده است.
دبیر ستاد ملی کارآفرینی و اشتغال با اشاره به اینکه اکوسیستم سلامت و درمان تحت تاثیر فناوری های دیجیتال، توسعه یافته و دچار تحولات گسترده شده است، افزود: فناوری های پوشیدنی، سلامت همراه و سلامت از راه دور در بهبود عملکرد اکوسیستم سلامت و درمان نقش بسزایی دارند.
وی بروز بیماری های جدید، سالمند شدن جمعیت، افزایش فزاینده خانوارهای تک نفره، تغییرات فناوری در طب و ورود به بازارهای جهانی را از مهمترین چالش های جهانی سلامت و در عین حال فرصت برای ارائه خدمات نوین سلامت دانست.
میرزابیگی در پایان خاطرنشان کرد: هوم کرها، مشاغل خانگی مرتبط با سلامت، هاسپیس ها، مدیریت دیتاهای مرتبط با نظام سلامت و تولید محصول در هر کجا که بیمار یا مشتری درخواست کند، براساس سیاست های مبتنی بر فکر خلاق و نوآور از فرصت های در حال توسعه در کسب و کار سلامت هستند.
انتهای پیام/