وی ادامه داد: با وجود پیچیدگیهای خاص در بروکراسی کشور نیاز به سیستمی روان بهصورت آنلاین داریم تا به کشوری پویا تبدیل شویم. در حقیقت معاونت علمی در حال آسیبشناسی است تا موانع فعالیت بخش خصوصی را رفع کند. از جمله اقدامات این معاونت حذف مراحل مختلف دریافت مجوز است.
دلیری از جمله نیازهای بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان به «تأمین مالی» اشاره کرد و گفت: به اعتقاد بنده وام نیاز اولیه شرکتها نیست و از جمله نیازهای آخر فرآیند حمایت قرار میگیرد. چراکه اگر نیازهای اولیه را به خوبی پیش ببرید تامین مالی به دنبال آن حل خواهد شد.
وی توضیح داد: در موضوع تأمین مالی راههای مختلفی طی شده و تا امروز به نتیجه رسیدهایم که درصد بالایی از شرکتهای دانشبنیان برای تأمین مالی نیاز به تسهیلات ندارد. در مرحله نخست باید سرمایهگذار در کنار شرکتهای دانشبنیان قرار گیرد. از جمله بسترهایی که تأمین مالی در آن پایدار است میتوان به «بازار سرمایه» اشاره کرد. زیرا با دوره سررسید مواجه نیستیم.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی افزود: در تامین مالی از راه عرضه سهام تأخیر موجب به اجرا گذاشتن تضمینها نخواهد شد. به همین منظور شرکتها تا زمانی که به خوبی پا نگرفتهاند نباید این دغدغه را برای خود ایجاد کنند. در اصل نیز رشد شرکتها در بازار سرمایه بسیار بالاتر از تأمین مالی از طریق بانک و صندوقها خواهد بود.
وی با اشاره به عملکرد تابلو SMEها و دانشبنیان در بورس گفت: برخی شرکتها که در این تابلو جای گرفتهاند با رشد فزایندهای مواجه شدهاند. به این صورت که شرکت حدود ۲۰ درصد از سهام خود را از دست میدهد، اما با این کار با رشد بیش از سهام ۱۰۰ درصدی از ۸۰ درصد سهام باقیمانده مواجه میشود. با این مزیت که در این فرآیند زمان سررسید وجود ندارد و نیاز نیست نگران بازپرداخت سرمایه باشند.
دلیری ریسک در شرکتهای دانشبنیان را امری طبیعی دانست که در عین ریسک بالا همواره در حال رشد هستند. این خود ویژگیای است که سهامداری را برای آنها توجیهپذیرتر میکند. شرکتهای دانشبنیان میتوانند با تمرکز بر بخش تحقیق و توسعه پایداری خود را حفظ کنند و درعینحال در تابلو بورس با شرکتهای سنتی متفاوت باشند.
وی دغدغه شرکتهای دانشبنیان را دغدغه افشا اطلاعات عنوان کرد و توضیح داد: شرکتهای دانشبنیان به علت معافیت مالیاتی ۱۵ ساله از این دغدغه مبرا هستند. بااینوجود ۵۰ درصد هزینههای که شرکتها باید برای تکمیل پرونده خود به کارگزارها پرداخت کنند از طریق معاونت علمی تأمین میشوند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی گفت: در شرایطی که بازار بورس با رویکرد منفی مواجه بود، شرکتهای دانشبنیان رشد مثبت خود را حفظ کرده بودند؛ لذا حتی تابلو شرکتهای دانشبنیان میتواند شاخصها را تغییر دهد. این روند میتواند به طریقی رشد پیدا کند که شرکتهای سنتی از تابلوهای بورس حذف شوند و بعد از زمانی با بورس هایتک مواجه باشیم.
پایان پیام/