به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت امروز در سمینار یک روزه بهره مندی بهینه از فرصت ها و پتانسیل های فراروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در حیطه پژوهش و فناوری گفت: سهم مقالات ایران در دنیا دو درصد اما سهم استناد به مقالات ایران در کل دنیا سه درصد است.
وی بیان داشت: ایران برای نخستین بار توانسته است با ثبت بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ مدرک در ISI در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸، جزو ۱۵ کشور برتر جهان از نظر میزان تولید علم قرار گیرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: پس از ایران کشورهای روسیه، سویس، سوئد،ترکیه، لهستان جایگاه های شانزدهم تا بیستم را در زمینه میزان تولید علم کسب کرده اند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۴۳ کمیته اخلاق، پژوهش ها و مقالات ارائه شده در کل کشور از حیث اعتبار و دیگر شاخص ها را مورد بررسی قرار می دهد.
وی به افتتاح درگاه ملی صدور و سامانه ملی ثبت تایید اخلاقی برای طرحهای پژوهشی مصوب در کمیته اخلاق در پژوهش اشاره کرد و افزود: ایران جزو ۲۰ کشور برتر دنیا از نظر تولید علم در ۶ ماه اول سال ۲۰۱۸ شناخته شده است.
وی گفت: تقویت ارزشیابی یعنی مطابقت با خط کشورهای بین المللی، رتبه بندی دانشگاه ها برای رسیدن به مرجعیت علمی، ارزشیابی و پایش سخت گیرانه برای مجلات علوم پزشکی و معیارهای جدید برای تعیین سردبیر، حمایت از نیروی انسانی در دوره جدید، آموزش پژوهشگر میانی (فوق لیسانس مامایی و پرستاری) با تصویب شورای عالی برنامه ریزی برای مراکز تحقیقاتی از برنامه های پیش رو طی چهار سال آینده است.
وی با اظهار اینکه هیچ گاه اعتبارات پژوهشی کشور از سهم نیم درصد تولید ناخالص ملی فراتر نرفته است، ادامه داد: در بسیاری از موارد اعتبار نهایی تخصیص داده شده کمتر از سه درصد سهم تولید ناخالص ملی بوده است.
ملک زاده اعلام کرد: سهم وزارت بهداشت در بهترین شرایط ۱۳ درصد از سه درصد تولید ناخالص بوده است.
انتهای پیام/م