به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به تازگی تصویر نامهای خیلی محرمانه در شبکههای اجتماعی منتشر شده که در آن سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات از اپراتورهای ارتباطی خواسته با توجه به ضرورت صیانت از فرهنگ ایرانی اسلامی، حفاظت از حریم خانوادهها و حمایت از محتوای داخلی، با قید فوریت ترتیبی اتخاذ کنند تا بستهها و طرحهای فروش اینترنت بدون امکان اتصال و استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام تهیه شود و در لیست بستههای فروش اپراتورها قرار گیرد.
این نامه با امضای حسین فلاحجوشقانی رییس رگولاتوری و معاون وزیر ارتباطات به شرکت مخابرات، اپراتورهای مجازی موبایل، دارندگان پروانه اینترنت ثابت (FCP، SERVCO و WA) و اپراتورهای موبایل ابلاغ شده است. ظاهرا عدهای از مردم تقاضا داشتهاند بستههای اینترنت بدون امکان استفاده از اینستاگرام به آنها ارائه شود.
بیشتر بخوانید: وقتی بستههای اینترنتی هم مانند پوشک احتکار میشوند!
عدهای معتقدند این امر آغاز فیلترینگ اینستاگرام یا ایجاد بستههای اینترنتی به گونهای است که امکان اتصال به اینترنت وجود نداشته باشد آن هم به بهانه درخواست مردم! اما گروهی دیگر بر این باور هستند که به راستی برخی از مردم خواهان بستههایی هستند که اینستاگرام را نتوان با آنها باز کرد! این درخواست به خودی خود عجیب است! اگر کسی قصد ندارد از اینستاگرام استفاده کند آن را روی گوشی خود نصب نکند، اگر نمیتواند آن را پاک کند عضو این شبکه اجتماعی نشده یا آن را ترک کند! اگر خانوادهها قصد دارند دسترسی فرزندانشان را از اینستاگرام مسدود کنند راه اشتباهی را در پیش گرفتهاند. فرزندانشان با اینترنتهای دیگری میتوانند به اینستاگرام متصل شوند. به نظر بسیار خواسته عجیب و غریبی میآید.
چگونه به فکر این افراد نرسیده که به جای درخواست برای طراحی بستههای اینترنتی که امکان باز کردن اینستاگرام در آنها وجود ندارد میتوانند از اینستاگرام استفاده نکنند؟! چگونه افرادی خواهان طراحی بستههای اینترنتی منحصر به فرد با امتیازات ویژه هستند؟ افراد لاکچری یا همان چهار درصد معروف؟ اگر اینگونه است عدهای از مردم نیز خواهان آن هستند که بستههای اینترنتی ایجاد شود تا تمامی شبکههای اجتماعی و سایتهای فیلتر شده بدون نیاز به فیلترشکن باز شوند.
اگر وزارت ارتباطات به خواستههای تمامی مردم گوش میدهد و مطابق آنها عمل میکند بهتر است کاربران اینترنتی فرصت را از دست ندهند و از فردا نامهای برای ایجاد بستهای که از طریق آن بتوان بدون نیاز به فیلترشکن وارد تلگرام، توئیتر و فیسبوک شد به وزارت ارتباطات ارسال کنند. به گفته کارشناسان شبکههای اجتماعی، اینستاگرام بیشتر از وزارت کار، کارآفرینی کرده است.
نامه علنی تقاضای گروهی از مردم برای بستههای اینترنتی!
در توضیح نامه منتشر شده در شبکههای اجتماعی جمال هادیانزواره سخنگوی وزارت ارتباطات گفت: این نامه بخشی از دستورالعملی است که از سوی مرکز ملی فضای مجازی به وزارت ارتباطات ابلاغ شده و از سوی رگولاتوری برای اجرا به اپراتورها صادر شده است. وی با تاکید بر اینکه این نامه هیچگونه محرمانگی نداشته و به صادر کننده نامه که رگولاتوری است در این باره تذکر داده شده است، افزود: بخشنامههای متعددی از سوی مرکز ملی فضای مجازی به وزارت ارتباطات ابلاغ میشود که یکی از بندهای یکی از بخشنامهها، به تقاضای مردمی برای فروش بستههای اینترنت بدون امکان استفاده از اینستاگرام مربوط میشود.
سخنگوی وزارت ارتباطات گفت: در این نامه از اپراتورها خواسته شده تا اگر خانوادهها بسته اینترنتی بدون اینستاگرام بخواهند، امکانش فراهم باشد. بررسی فنی این دستورالعمل در روزهای آینده و طی برگزاری جلسات با اپراتورها انجام میشود.
هادیان تاکید کرد: این موضوع هیچ ارتباطی با فیلترینگ اینستاگرام نخواهد داشت و موضوعی که در شبکههای مجازی با عنوان «دستور وزارت ارتباطات برای فیلترینگ اینستاگرام» منتشرشده، صحت ندارد.
مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات درباره پایان مهلت فعالیت نسخههای فارسی تلگرام (هاتگرام و تلگرام طلایی) در ۳۰ آذرماه نیز گفت: هیچ ابلاغیه، دستورالعمل و بخشنامهای درباره فعالیت نسخههای فارسی تلگرام به وزارت ارتباطات داده نشده و تصمیمگیری درباره این موضوع نیز برعهده وزارت ارتباطات نیست.
سخنگوی وزارت ارتباطات از بررسی فنی فروش بستههای اینترنت بدون اینستاگرام توسط اپراتورها در چند روز آینده خبر داد و گفت: درباره پایان مهلت فعالیت «هاتگرام» و «طلاگرام» ابلاغیهای نداشتیم.
اکثریت مخالف مسدود شدن اینستاگرام هستند
به گفته کارشناسان اگر عدهای خواهان ایجاد بستههای اینترنت بدون امکان دسترسی به اینستاگرام باشند میل شخصی و خواسته آنهاست، اما اگر بستههای اینترنتی برای تمامی کاربران اینترنتی به این روش تنظیم شود در واقع وزارت ارتباطات اینستاگرام را محدود کرده است و اگر از آحاد جامعه پرسش شود اکثریت آنها مخالف مسدود شدن اینستاگرام هستند.
علی دادگر، کارشناس شبکههای اجتماعی اظهار کرد: این امر که بستههای اینترنتی به گونهای طراحی شوند که امکان باز کردن اینستاگرام وجود نداشته باشد کاملا عملی و ممکن است. به طور کلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میتواند از نظر فنی اقداماتی را انجام دهد که برخی از شبکههای اجتماعی یا سایتها را مسدود کند بدون اینکه آنها را فیلتر کند. او افزود: میتوان با مسدود کردن IPها و سایتها بستههای اینترنتی را به گونهای تنظیم کرد که امکان ورود به شبکههای اجتماعی مربوطه ممکن نباشد.
دادگر در رابطه با این امر که اگر تمامی بستههای اینترنت به روشی تنظیم شوند که امکان ورود به اینستاگرام وجود نداشته باشد بیان کرد: اگر این امر یک قانون از سوی مقامات تصمیمگیرنده درباره شبکههای اجتماعی باشد و وزارت ارتباطات بخواهد آن را اجرا کند به معنی همان فیلتر است. اگرچه اجرایی کردن این امر به دست وزارت ارتباطات پرسشبرانگیز است، اما این وزارتخانه با اینکه متولی اینترنت است درباره آن نهاد تصمیم گیرنده نبوده و در شورایعالی فضای مجازی تنها یک رای دارد.
او در رابطه با امکان کارآفرینی در اینستاگرام و از میان رفتن کسبوکارها در صورت فیلتر شدن این شبکه اجتماعی اظهار کرد: زمانی که تلگرام فیلتر شد کسبوکارهای بسیاری ضربه خوردند. در این شبکه ارتباطی اگر نگوییم اجتماعی، کسبوکارهای بسیاری ایجاد شدند در ابعاد مختلف، کسبوکارهای بزرگ و مشاغل خانگی.
دادگر افزود: اینستاگرام شبکه اجتماعی محبوبی در میان ایرانیان است. اگرچه محتوای زرد در این شبکه محبوب زیاد است، اما کسبوکارهای بسیاری نیز در آن ایجاد شدهاند. به هر روی تمامی محتواهای منتشر شده در اینستاگرام فاخر نیستند و از ممیزیهای مختلفی رد نمیشوند بلکه از بطن جامعه بیرون میآیند.
یکی از حساسیتهای حکومت نیز این امر است که کنترلی روی تولید محتوا وجود ندارد. با این همه به هر دلیلی هم اینستاگرام فیلتر شود ضررهای بسیاری را به کسبوکارهای اینترنتی میزند.
او با اشاره به این امر که اینستاگرام بیش از وزارت کار، کارآفرینی کرده است بیان کرد: در اینستاگرام تولید محتوا بسیار آسان بوده و امکان کارآفرینی در آن راحت است. بعد از رایج شدن استفاده از تلفن هوشمند، بازار کار رونق گرفته و مشاغل زیادی ایجاد شده است.اینستاگرام در واقع به اقتصاد کمک شایانی کرده است.
این کارشناس شبکههای اجتماعی تاکید کرد: فیلترینگ اینستاگرام به هر روشی ضربه بزرگی بر کسبوکارهای کشور میزند، اما اگر بستههای اینترنتی برای عدهای خاص به گونهای طراحی شود که دسترسی به اینستاگرام نداشته باشند دیگر نمیتوان آن را فیلترینگ نامید. این امر خواسته شخصی عدهای محدود است.
دادگر تاکید کرد: اگر از عموم مردم نظرسنجی شود به طور حتم خواهند گفت که با فیلترینگ اینستاگرام مخالف هستند و کمتر کاربری هست که خواهان مسدود شدن یا عدم دسترسی به اینستاگرام باشد.
منبع: روزنامه جهان صنعت
انتهای پیام/
لطفا مقام های کار بلد و جامعه دوست هر نرم افزار خارجی رو فیلتر کنن و اینقدر وقت نفس کشیدن به نرم افزارای خارجی ندن که جا بیوفته بعد روش بحث کنن...اگه مردم و خانواده دوستی و جامعه با فرهنگ اسلامی رو دوست دارید فیلتر کنید همه رو...ممنون
کار با فیلتر تلگرا و اینستا حل نمیشه آقایون ما تو قرن 21 هستیم یکمی درک کنین