دوره آموزشی طرح غربالگری شنوایی ویژه مدیران مهد‌های کودک بهزیستی میبد با هدف آموزش مدیران جهت پیشگیری از این بیماری برگزار شد.

فاطمه ابوطالب دخت کارشناس مسئول پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی استان یزد در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد گفت: مهد‌های کودک با توجه به اینکه از بطن خانواده بزرگ بهزیستی بوده و از خود جامعه می‌باشد در بسیاری از اقدامات همراه بهزیستی بوده و در این اقدام مهم و حساس نیز می‌توانند یار و یاور ما باشند.

وی با بیان اینکه توانایی شنیدن پایه و اساس یادگیری کودکان است، افزود: متاسفانه بسیاری از مشکلات شنوایی فقط با انجام آزمایشات دقیق شنوایی قابل تشخیص هستند و والدین توانایی شناسایی آن را ندارند.

ابوطالب دخت کم شنوایی و ناشنوایی کودکان را منجر به اختلال در رشد زبان و یادگیری کودکان دانست و اضافه کرد: این کودکان در مدرسه و مهارت‌های اجتماعی با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی با بیان اینکه شنوایی همیشه در معرض خطر است، بر ضرورت ارزیابی شنوایی کودکان در فواصل زمان مناسب تاکید کرد و گفت: با ارزیابی شنوایی کودکان در صورت وجود اختلال شنوایی مشکل پیش آمده سریعا شناسایی و درمان و مداخله شروع می‌شود.

کارشناس مسئول پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی شروع سنین پیش دبستانی را همراه با شیوع بعضی از بیماری‌های عفونی گوش و ضربه‌ها بسیار بالا دانست و تصریح کرد: این عوامل منجر به ایجاد کم شنوایی شده، اما به صورت ظاهری مشخص نیست و نیاز به ارزیابی دقیق است.

ابوطالب دخت بیان کرد: در طرح غربالگری شنوایی کودکان ۳ تا ۵ سال، شنوایی کودک مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت وجود اختلال جهت درمان به مراکز درمانی معرفی می‌شود.


انتهای پیام/ ا

دوره آموزشی غربالگری شنوایی در میبد برگزار شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.