به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن جوادی صادق مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی کشور شرکت ملی پست، با تاکید بر اینکه نقشه پارسل جز اساسی پروژه GNAF و پاشنه آشیل آن است، گفت: مشکل بزرگ دیگری که ما برای پیشبرد این طرح داریم تکمیل نبودن نام معابر و پلاک ساختمانی در کشور است به صورتی که مرکز استانی در کشور داریم که نام معبر و پلاک ندارد.
مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی کشور شرکت ملی پست با بیان اینکه GNAF پایه بین المللی دارد و یک استاندارد اطلاعات مکانی در حوزه نشانی است، گفت: GNAF مخفف Geo Coded National Address File به معنی «پایگاه نشانی استاندارد مکان محور» شده است.
وی افزود: ما از سالها قبل به واسطه قانونی که بر عهده شرکت پست گذاشته شده بود، بانک اطلاعاتی کدپستی Coded National Address را در حوزه شهری و روستایی تکمیل کرده بودیم. برای اجرای پروژه GNAF و مکان محور و ژئوکد کردن این اطلاعات چندین مطالعه روی حوزههای اطلاعات مکانی و تکنولوژیهایی که روی مکان محور کردن نشانی وجود دارد انجام شد.
GNAF پرکاربردترین استاندارد مکان محور در دنیا است
جوادی با اعلام اینکه چندین استاندارد در دنیا برای مکان محور و ژئوکد کردن وجود دارد، گفت: یکی از محبوبترین و پرکاربردترین آنها GNAF است که در چند کشور پیاده سازی شده است و یکی از این کشورها استرالیا بود که تقریبا از ۲۰ سال پیش بحث GNAF را شروع کرد و در حال حاضر آن را کامل پیاده سازی کرده است و از آن بهره برداری میکند.
مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی کشور با تاکید بر اینکه پروژه GNAF پایه دولت الکترونیک است تصریح کرد: ما در بحث پیاده سازی GNAF کشور استرالیا را نمونه قرار دادیم و مطالعاتی را شروع کردیم تا متوجه شویم که GNAF چه ویژگیهایی باید داشته باشد و آنها چه مسیری را طی کرده اند که به این پایگاه دست پیدا کنند.
وی افزود: یکسری از بخشها را الگوبرداری کردیم، ولی با توجه به شرایط خاصی که در کشور ما وجود دارد بسیاری از بخشهای باید بومی سازی میشد، زیرا بسیاری از امکاناتی که استرالیا یا کشورهای اروپایی دارا هستند، نداریم به طور مثال در کشور ما بافت شهری و ساختار معابر کاملا متفاوت از سایر کشورها است.
جوادی صادق با بیان اینکه برای اجرای پروژه GNAF در کشور استاندارد سازی نشانیها را انجام دادیم، اما استاندارد نبودن نام معابر و پلاکها در کشور وجود دارد، گفت: از دو سال پیش که پروژه را شروع کردیم با سازمان نقشه برداری و وزارت کشور برای پیش بردن پروژه و تامین برخی زیرساختها به طور مستقیم درگیر هستیم.
وی افزود: کشور استرالیا وقتی GNAF را شروع کرده درگیر هیچکدام از این مسایل زیرساختی نبود. نقشهها از ابتدا وجود داشت، معابر و پلاک ساختمانها تکمیل بوده است و آنها فقط بانک اطلاعاتی را جمع آوری، آن را به نقشه متصل و GNAF را تکمیل کرده اند.
۵۵ میلیون رکورد اطلاعات نشانی در کشور ثبت شده است
مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی کشور شرکت ملی پست با اعلام اینکه همین الان حدود ۵۵ میلیون رکورد اطلاعات نشانی ثبت شده داریم که نشانیهای مناطق شهری و روستایی کشور است، ادامه داد: این آمار در حالی ثبت شده است که هنوز برای ۷۰۰ نقطه از ۱۲۵۰ نقطه شهری در کشور نقشه نداریم یعنی فقط برای ۵۰۰ نقطه در کشور نقشه پارسل داشته ایم.
جوادی صادق با اشاره به اینکه در این دو سال گذشته سختی بسیاری متحمل شده اند تا برای این نقاط نقشه پیدا کنند، گفت: وقتی ما پروژه را شروع کردیم هیچ نقشهای فراهم نبود و ما باید به دنبال نقشه هم میرفتیم.
وی با اعلام اینکه سازمان فضایی برای تهیه تصویر میتواند به سازمان نقشه برداری کمک کند، ولی تبدیل تصویر به نقشه پروسهای طولانی و هزینه بر است، اظهار کرد: برای انجام اینکار کمیته نقشهای را ایجاد کردیم و تمام متولیان نقشه کشور مانند سازمان نقشه برداری، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان فضایی، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و بنیاد مسکن را برای تامین نقشههای مورد نیاز در این کمیته گرد هم جمع کردیم که البته با توجه به اینکه اکثر این سازمانهای اطلاعات خود را محرمانه تلقی میکنند و به ما اطلاعات لازم را نمیدادند در آخرین جلسه قرار شد که تامین نقشه را به خود آنها بسپاریم و فقط با توجه به فرایندی که ما اعلام کرده ایم خروجی لایه پارسل نقشه را به ما بدهند تا از آن استفاده کنیم.
مدیر پروژه GNAF با اعلام اینکه نقشه جز پروسه و به قولی پاشنه آشیل آن است، گفت: البته دغدغه و مشکل بزرگ دیگری که ما داریم تکمیل نبودن نام معابر و پلاک ساختمانی در کشور است. ما الان مرکز استانی در کشور داریم که نام معبر و پلاک ندارد. برای من جالب است که مردم آن شهر چطور به هم آدرس میدهند و خدمات میگیرند.
همکاری پست با وزارت کشور برای نامگذاری معابر
وی افزود: الان با وزارت کشور به طور جدی در حال پیگیری این موضوع هستیم و سازمان برنامه را هم وارد این پروسه کرده ایم تا به عنوان متولی اصلی و تامین کننده اعتبارات پروژه به ما کمک کنند.
جوادی صادق با تاکید بر اینکه از سازمان برنامه خواسته ایم که اعتبار پروژه GNAF را در اختیار مجری طرح که شرکت ملی پست است قرار بدهد تا بتواند برای پیشبرد پروژه معابر را نامگذاری کند، گفت: در اینصورت پست میتواند پروسه نامگذاری معابر را مدیریت کند و یا به کمک شهرداریها معابر را نامگذاری کند.
وی افزود: حتی ما به سازمان برنامه پیشنهاد داده ایم تا اعتبار را به وزارت کشور بدهد تا به شهرداریها تزریق کند و آنها این ساماندهی معابر را انجام بدهد که البته هنوز به نتیجه نرسیدیم و این جز پروندههای باز ما است که برایش هیچ نقشهای نداریم و مشکل اصلی پروژه ما است.
انتهای پیام/