کارگاه سه روزه آموزشی طراحی پوستر و تبلیغات شهری پنجمین جشنواره هنر مقاومت در اصفهان به کار خود پایان داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،بنابراعلام روابط عمومی حوزه هنری استان اصفهان، این کارگاه با حضور مسعود نجابتی استاد برجسته گرافیک و جمعی از گرافیست های کشور در سالن سعدی حوزه هنری برگزار شد.

در این کارگاه سه روزه آموزشی مسعود نجابتی استاد برجسته گرافیک گفت : دیوار نگاره های قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برگرفته از گرافیگ است و گرافیک وظیفه و ماهیتی دارد. سابقه گرافیگ با انقلاب اسلامی گره خورده است.

او تصریح کرد: شاید برخی از جوانان از این موضوع اطلاع نداشته باشند که ریشه گرافیک نشات گرفته از دوران انقلاب است و جوانان انقلابی در این عرصه خوش درخشیدند و در حال حاضر از گرافیست های برجسته کشور هستند.

این استاد برجسته گرافیک با بیان اینکه گرافیک وظیفه رساندن پیام را به دوش دارد ، تصریح کرد : گرافیک به عنوان یک راهبرد در دوران انقلاب وظیفه خود را به خوبی انجام داده است و نمونه آن شعارهایی است که مردم بر روی دیوارها نگاشته اند.

او گفت : من در دوران انقلاب در اصفهان زندگی می کردم و اولین حکومت نظامی ها در این شهر انجام شد.

وی افزود: من بخشی از تجربیات گرافیکی را به دلیل فعالیت های هنری و آنچه بر روی دیوار ها نوشته می شد بدست آوردم.

این گرافیست برجسته کشوری تصریح کرد : تجربیات گرافیکی به شکل مردمی در کوچه و خیابان شکل گرفت و تصویر دست های خونی بر روی دیوار یا بسیاری از شابلون ها یا شعار معروف «مرگ بر شاه» گویای همین تجربیات است.

نجابتی ادامه داد: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی گرافیگ به شکل حرفه ای تر در قالب اعلامیه ها و چاپ های دستی تکثیر و بین مردم منتشر شد و گرافیک نقش جدی خود را پیدا کرد.

او با اشاره به اهمیت دیوار نگاره ها و شعار نویسی در زمان انقلاب بیان کرد: در حال حاضر برخی دیوار نوشته ها در بعضی از محلات باقی مانده است.

این هنرمند گرافیست از برادران شیشه گران به عنوان گرافیست های برجسته ای یاد کرد که زمان قبل و دوران انقلاب به تولید آثار گرافیکی با موضوعات انقلابی می پرداختند و گفت : آنها سه برادر بودند که اولین آثار حرفه ای را در سطح شهر به صورت گسترده کار کردند.

نجابتی تصریح کرد : گرافیک فارغ از فضای روشنفکری و آکادمیک به سطح خیابان ها کشیده شد و وارد زندگی اجتماعی مردم شد.

وی افزود: در آن زمان پوسترهای گرافیکی با موضوعات انقلابی را می فروختند و بسیاری از مردم عادی خریداران این پوسترها بودند.

این فعال برجسته گرافیک اذعان داشت: نمایشگاه گرافیک دانشجویان تهران مهمترین اتفاقی بود که در آن برهه زمانی شکل گرفت.

نجابتی تصریح کرد: دانشکده هنرهای زیبا در تهران ، نخستین بار این فضای حرفه ای را رقم زد و تمام قد وارد میدان شد و منجر به تقویت ارتباط گرافیک با مردم در این زمینه شد.

او تصریح کرد : در سال 1358 بسیاری از جریان سازان گرافیک عقب نشینی کردند و مهمتر اینکه این مسیر را ادامه ندادند اما آثار آنها موجود است.

این استاد برجسته گرافیک اضافه کرد: پس از برپایی نمایشگاه گرافیک دانشگاه هنر وجود نمایشگاههای دیگر منتفی شد و این مسیر از حرکت باز ایستاد و شاید بتوان گفت این اولین و آخرین حرکت کشوری است که وارد عمل شد و پس از آن از حرکت ایستاد.

نجابتی گفت: پس از آن اتفاقات دیگری در عرصه واقعی جامعه مانند پوسترهای مبتنی بر نقاشی های قهوه خانه ای شکل گرفت که ادامه راه گرافیک بوده است.

او تصریح کرد : بسیاری از هنرمندان برجسته غربی درباره گرافیک های انجام شده در ایران نظرات بسیاری داشته اند.

این هنرمند برجسته گرافیک ادامه داد : چهره های مبارزین انقلابی بهانه ای شد تا گرافیست های کشوری آنها را در  موضوعات مختلف به تصویر بکشند. حتی کاریکاتوریست ها نیز وارد عرصه شدند و از این چهره ها برای آثار خود استفاده کردند.

نجابتی بیان کرد : پس از انقلاب گرافیک از شکل مردمی خارج شد و ارگان های دولتی پوسترهای گرافیکی به گرافیست ها سفارش می دادند تا در سازمان خود استفاده کنند.

او تصریح کرد : سفارش پوستر یکی از مهمترین موضوعات برای گرافیست هاست که برخی  به اشتباه معتقدند این کار آفت کار گرافیکی است.

این هنرمند گرافیست کشوری گفت : یکی از اندیشمندان آمریکایی معتقد است که گرافیگ یکی از خطرناک ترین هنرهاست که می توان باعث تخریب شخصیت یا یک جامعه شود.

نجابتی ادامه داد : کشیدن کاریکاتور پیامبر به دست هنرمند غربی ما را ناراحت کرد و خطرناک بودن این رشته بی دلیل هم نیست.

اوتصریح کرد: شکل گیری هنر انقلاب و حوزه هنری نیز از اثر گرافیک بوده است و پس از آن این موضوع در هنر انقلاب هم به بار نشست.

این هنرمند برجسته کشوری گفت: مسئولان شهری برای تبلیغات شهری باید از آثار گرافیست ها استفاده کنند چراکه زبان گویای تمام موضوعات است.

در پایان این برنامه از مادر شهید مجید تیغ ساز یکی از شهدای هنرمند اصفهان تجلیل و از کتاب «سربلند» که در خصوص ساخت مجسمه و نمادهای شهری از شهید محسن حججی بود رونمایی شد و در ادامه نیز نماهنگی از شهید هنرمند سید محمد خدادادی برای حاضران به نمایش درآمد.

انتهای پیام/م

برگزاری کارگاه آموزشی مسعود نجابتی استاد برجسته گرافیک کشور در اصفهان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار