عظیمی گفت: در اوایل انقلاب، ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی حدود ۷ هزار مگاوات بود که اکنون با اتکا به دانش ایرانی این رقم به ۸۰ هزار مگاوات رسیده است.


افزایش ۱۱ برابری ظرفیت تولید برق طی ۴۰ سال گذشته/ رتبه اول ایران در صنعت برق خاورمیانهحمیدرضا عظیمی معاون برنامه ریزی شرکت برق حرارتی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دستاوردهای چهل سالگی انقلاب اسلامی در حوزه  نیروگاه های حرارتی، اظهار کرد: در اوایل انقلاب ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی حدود ۷ هزار مگاوات بود که با تلاش‌های صورت گرفته، پیشرفت تکنولوژی و اتکا به دانش ایرانی، این رقم ظرفیت به ۸۰ هزار مگاوات رسیده است.

معاون برنامه ریزی شرکت برق حرارتی افزود: از ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده در نیروگاه حرارتی، ۶۴ هزار مگاوات مختص نیروگاه های گازی، بخاری و سیکل و مابقی آن مربوط به نیروگاه تجدیدپذیر، هسته ای، برقابی و دیزلی است.

به گفته وی، در تابستان سال ۹۷ رکورد مصرف برق از ۵۷ هزار مگاوات عبور کرد که بخش اعظمی  آن توسط نیروگاه حرارتی تامین شد.

عظیمی با اشاره به استفاده از نسل جدید نیروگاه‌های حرارتی در کشور بیان کرد: طی چند سال گذشته با پیشرفت علم و تکنولوژی، کیفیت ساخت نیروگاه های حرارتی نیز رشد شگرفی داشته است و هم اکنون نسل جدید نیروگاه حرارتی کلاس F، برای افزایش راندمان و سازگاری محیط زیست مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: استفاده از نیروگاه‌های نسل جدید توسط شرکت‌های خصوصی آغاز شده است و در بخش دولتی نیز با استفاده از تکنولوژی و پتانسیل شرکت‌های داخلی زمینه برای بومی سازی این نسل از این نیروگاه‌ها و انتقال تکنولوژی به کشور‌های دیگر در حال پیگیری است.


بیشتر بخوانید: کسب رتبه اول آمارگیری اینترنتی در دنیا/ قوانین آماری ایران مطابق جدید‌ترین استاندارد‌های جهانی است


عظیمی با اشاره به خودکفایی در ساخت نیروگاه کلاس E، بیان کرد: در ساخت نیروگاه کلاس E، به خودکفایی کامل رسیده ایم، به طوریکه طی سفری که وزیر نیرو به روسیه داشت، طرف روسی خواستار ساخت این نوع نیروگاه و انتقال تکنولوژی به کشور روسیه شد.

معاون برنامه ریزی شرکت برق حرارتی با اشاره بومی سازی دانش حفظ و نگهداری نیروگاه‌های حرارتی ابراز کرد: در تعمیرات و نگهداری نیروگاه‌ها، پیشرفت قابل توجهی داشته ایم که بخش اعظم آن توسط نیروی متخصص داخلی صورت می‌گیر.همچنین ۹۰ درصد ساخت تجهیزات صنعت برق در داخل انجام می‌شود.

به گفته عظیمی، صنعت برق کشور، رتبه اول در منطقه و رتبه چهاردهم در جهان را داراست.

وی با اشاره به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور از پیک مصرف تابستان ۹۸ بیان کرد:برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور از اوج مصرف تابستان ۹۸ از مرداد ماه امسال آغاز شده است که مطابق آن در پی افزایش ۵۲۲۳ هزار مگاواتی نیروگاه‌های حرارتی هستیم و در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر، برقابی نیز ۷۰۰ مگاوات وارد وارد می‌شود.

عظیمی افزود: تاکنون ۱۵ درصد از برنامه افزایش ظرفیت نیروگاهی محقق شده است که طی روز‌های آینده با افتتاح نیروگاه بخار کاشان اجرای آن ادامه خواهد یافت و برای مدیریت مصرف نیز ۳ هزار مگاوات در نظر گرفته شده است.

معاون برنامه ریزی شرکت برق حرارتی با اشاره به رشد مصرف در سال آینده بیان کرد: پیش بینی می شود میزان پیک مصرف تابستان به ۶۱ هزار مگاوات برسد، البته در برنامه‌های وزارت نیرو برنامه‌هایی برای مدیریت مصرف در نظر گرفته شده است.

عظیمی در پایان گفت: وزارت نیرو، برنامه‌های مدون و نقشه راهی تا سال ۱۴۰۵ برای تامین رشد مصرف برق کشور در نظر گرفته است که در این میان نباید از مدیریت مصرف نیز غافل ماند.

انتهای پیام/

ظرفیت نصب شده  نیروگاه حرارتی به ۶۴ هزار مگاوات رسید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۰۵ دی ۱۳۹۷
خب اگه ظرفیت 11 برابر شده چرا تابستون همش قطع بود؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۵ دی ۱۳۹۷
واااااای ما چقدر پیشرفت کردیمممممم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۵ دی ۱۳۹۷
چه بودیم چی شدیم قبلا برق رسانی برای مراکز تولیدی و آموزشی بعهده شرکت برق بود اما حالا پول برق رسانی بعهده تولید کننده هست و پیمانکار باید بگیره وصل کنه بعدش شرکت برق مجانی صاحب بشه می گویند این قانون هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۵ دی ۱۳۹۷
چه بودیم چی شدیم قبلا برق رسانی برای مراکز تولیدی و آموزشی بعهده شرکت برق بود اما حالا پول برق رسانی بعهده تولید کننده هست و پیمانکار باید بگیره وصل کنه بعدش شرکت برق مجانی صاحب بشه می گویند این قانون هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۰۵ دی ۱۳۹۷
البته در برنامه‌های وزارت نیرو برنامه‌هایی برای مدیریت مصرف در نظر گرفته شده است.دقیقا مدیریت عالی خاموشی های گسترده که به خیلی ضررهای انچنانی وارد کرد که کسی هم جوابگو نبود مدیریت در اوایل انقلاب، ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی حدود ۷ هزار مگاوات بود که اکنون با اتکا به دانش ایرانی این رقم به ۸۰ هزار مگاوات رسیده است.به حرف هایی که خودتون هم میگید باور دارید تابستان امسال پیک 56هزار مگاواتی خاموشی گسترده تا 3 ماه داشتیم حالا شد 80هزارمگاوات نکنه ما جای دیگه زندگی میکنیم شما تو ایران
آخرین اخبار