اگر قیمت ها به همین شکل سرسام آور افزایش پیدا کند و رانت در اقتصاد کشور انجام شود، پیشنهاد دادیم، پرداخت مابه التفاوت کالای اساسی به خود مردم در قالب کارت اعتباری باشد .
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در جمع نمازگزاران شهر ماهان با گرامیداشت حماسه 9 دی، سالروز بیعت مردم ولایتمدار ایران با ولایت عنوان کرد: 9 دی برگ زرینی در تاریخ انقلاب اسلامی رقم خورد و هر ساله باید آن را گرامی داشت و درود بر شهدایی فرستاد که با حرکت خودشان مسیری که بدخواهان به دنبال انحراف آن بودند به رویکرد اصلی خودش بازگشت.
پورابراهیمی به مسائل کشوری و لایحه بودجه 98 نیز اشاره داشت و گفت: لایحه بودجه مدتی با تاخیر به مجلس ارائه شد، اما به دلیل دغدغه ها و موارد تاکیدی که رهبر انقلاب در خصوص اشتغال و انطباق بودجه با سیاست های اقتصاد مقاومتی داشت، دولت باید اصلاحاتی را انجام میداد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: چند نکته اساسی در لایحه بوجه 98 وجود دارد که یکی از آنها تامین کالاهای اساسی برای مردم است، بعد از اتفاقاتی که در حوزه ارزی داشتیم، با دولت توافق کردیم که در ارتباط با تامین کالاهای اساسی و معیشت مردم از ارز ترجیحی استفاده کنیم، یعنی قیمتی که برای واردات کالاها صورت می گیرد با قیمت های سال 96 باشد، لذا نباید قیمت ها تغییر پیدا کند.
وی افزود: متاسفانه علی رغم اختصاص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی از جمله برنج، روغن، دارو، نهادهای بخش کشاورزی و ... داده شد و کالاهای اساسی که نباید با قیمت سال 96 تغییر پیدا کند، میانگین 70 درصد افزایش قیمت را داریم.
پورابراهیمی ابراز داشت: در شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور به رئیس جمهور هم این مسئله را گوشزد کردیم که این وضعیت قابل استمرار نیست.
وی تصریح کرد: 14 میلیارد دلار سالانه میزان منابع ارزی برای واردات کالاهای اساسی به کشور دیده شده است.
پورابراهیمی با انتقاد به عملکرد اقتصادی دولت بر نظارت بر بازار توسط دولت و وزارت صنعت معدن و تجارت تاکید کرد و گفت: یا دولت باید نظارت خود را بر بازار در حوزه کالای اساسی به نحوی انجام دهد که قیمت خرده فروشی با نرخ ارز 4200 تومان باشد و یا اینکه طرح جدیدی که در کمیسیون اقتصادی مطرح شده، اجرایی شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت: اگر قیمت ها به همین شکل سرسام آور افزایش پیدا کند و رانت در اقتصاد کشور انجام شود، پیشنهاد دادیم، پرداخت مابه التفاوت کالای اساسی برای ارز ترجیحی تا ارز آزاد به خود مردم در قالب کارت اعتباری باشد که به عدالت هم نزدیک تر است.
وی تصریح کرد: این مسئله از قاچاق کالا هم جلوگیری می کند و بحث مصرف به میزان عدالت است.
پورابراهیمی به موضوع سوخت در کشور پرداخت و بیان داشت: سالانه 900 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان و غیرپنهان در کشور توزیع می شود که دو و نیم تا سه برابر بودجه فعلی کشور است و بخشی از این یارانه اتلاف می شود و از کشور بیرون می رود.
وی ادامه داد: روزانه 75 تا 90 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود و برآورد این است که 15 میلیون لیتر آن قاچاق می شود و بخشی هم مصرف بیهوده است، چون شرایط کشور موجب قاچاق سوخت شده است.
پورابراهیمی حذف کارت های سوخت را از اشتباهات دولت دانست و گفت: کارت سوخت به مدیریت مصرف سوخت داخلی کشور کمک می کرد، افزایش قیمت بنزین آثار تورمی خواهد داشت، لذا پیشنهاد کمیسیون اقتصادی است که قیمت فرآورده های نفتی برای سال آینده افزایش نیابد اما میزان مصرف بر اساس سرانه مصرف ماشین ها تعیین شود.
وی عوارض مصرف بر بنزین را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: این مسئله هم جلوی قاچاق سوخت از کشور را می گیرد و هم میزان استفاده افراد را مشخص می کند، ضمن اینکه کمیسیون اقتصادی مجلس طرح پیشنهادی را در دست بررسی دارد که میزان مصرف را به جای حوزه خودرو به خانوار اختصاص دهیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بحث هدفمندی یارانه ها گفت: در مجلس قطعا امسال در این زمینه تصمیم گیری می کنیم، الان تقریبا حدود 90 درصد جامعه یارانه می گیرند در حالی که 30 درصد از جمعیت جامعه نیازی به دریافت این یارانه ندارند.
پورابراهیمی افزود: مبلغ یارانه حتما باید در شرایط کنونی جامعه که قدرت خرید کاهش پیدا کرده، تغییر کند.
انتهای پیام/س