برای بررسی خواص شربت سداب و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت سداب گفت: ضد اسپاسم، ضد انگل، ضد نفخ و بادشکن، رفع درد مفاصل (آرتریت) و دردهای رماتیسمی (آرتریت روماتوئید)، بهبود سرماخوردگی، بهبود دردهای قاعدگی و پیشگیری از یائسگی زودرس از مهمترین خواص شربت سداب است.
وی افزود: از دیگر خواص این شربت میتوان به رفع سرگیجه و انواع سردرد، چربی سوزی، لاغری و تناسب اندام، دفع آبهای میان بافتی، آرامبخش قلب و اعصاب و سنگ شکن کلیه اشاره کرد.
عظمایی بیان کرد: مصرف این شربت سمومات بدن را از معده، روده، کبد، کلیه و مجاری ادراری دفع کرده، همچنین عفونتهای کلیه، مجاری ادرار و رحم را رفع میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت سداب دارای خاصیت ضد تشنج و ضد صرع است و تاثیر فوق العادهای در این زمینه دارد.
بیشتر بخوانید: چرا نوزادان تشنج میکنند؟ + علائم و راهکارهای درمانی
وی گفت: این شربت رحم را پاکسازی، همچنین قند، فشار و چربی خون را کنترل میکند.
عظمایی بیان کرد: یکی از خواص بی نظیر شربت سداب تاثیر آن در درمان فلج بل صورت است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: رفع بوی بد دهان، رفع یبوست، رفع رطوبات اضافه معده، رفع تپش قلب و بی خوابی از دیگر خواص شربت سداب است که میتوان به آن اشاره کرد.
وی گفت: تقویت سیستم قلبی عروقی و پیشگیری از سکته قلبی، تقویت حافظه، تقویت بینایی، چاقی، رفع تپش قلب و بی خوابی از دیگر خواص فوق العاده این شربت است.
بیشتر بخوانید: بینایی خود را با مصرف گیاهان دارویی تقویت کنید
عظمایی بیان کرد: شربت سداب به علت داشتن ویتامینهای A، E. و C. خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و بدن را در مقابل انواع بیماریها از جمله سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این شربت موجب تقویت و جوان سازی پوست و مو شده و از بروز پیری زودرس جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف شربت سداب برای زنان باردار ممنوع است.
عظمایی گفت: این شربت را میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
گیاه خشک سداب ۴۰ گرم
گیاه انیسون ۲۵ گرم
گیاه مرزنگوش ۲۵ گرم
گل سرخ ۲۰ گرم
عسل نیم کیلو
آب معدنی ۲ لیتر
برای تهیه شربت سداب ابتدا گیاهان خشک شامل سداب، انیسون، مرزنگوش و گل سرخ را نیم کوب کرده و داخل ۲ لیتر آب معدنی میریزیم.
پس از گذشت ۳ تا ۴ ساعت، آن را با حرارت ملایم و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه میجوشانیم.
هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتی گراد شد آن را صاف کرده و با عسل ترکیب میکنیم.
شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
برای تهیه یک لیوان شربت سداب ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک استفاده کرده و چند قطره آب لیمو ترش اضافه میکنیم.
انتهای پیام/
ودلطفا یک آدرس دقیق بگوی