به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، با بیان اینکه اولین رویداد نجومی سال نوی میلادی شامگاه چهارشنبه رخ خواهد داد، اظهار کرد: در این پدیده همنشینی هلال زیبای صبحگاهی "ماه" و سیاره "ناهید" رخ خواهد داد.
وی زمان این پدیده نجومی را ساعت یک و ۲۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه، ۱۲ دیماه ذکر کرد و یادآور شد: در این پدیده سیاره ناهید به اندازه ۱.۳ درجه در جنوب هلال کاهنده ماه قرار خواهد گرفت.
عتیقی خاطر نشان کرد: از آنجایی که در این زمان این اجرام هنوز طلوع نکردهاند، از این رو رصدگران میتوانند قبل از روشنی هوا در بامداد روز چهارشنبه، ١٢ دی، ملاقات ماه و ناهید را در صورت فلکی "ترازو" رصد کنند.
بیشتر بخوانید: سیارههای منظومه شمسی چه بویی میدهند؟
دبیر انجمن نجوم آماتوری ایران همچنین تاکید کرد: در این زمان همچنین بزرگترین و کوچکترین سیارات سیستم خورشیدی یعنی "برجیس" و "تیر" نیز پایینتر از این اجرام در صورت فلکی "کژدم" به همراه "دل کژدم" قرار دارند که این پدیده سوژه بسیار مناسب برای عکاسان نجومی خواهد بود.
سیاره ناهید به دلیل شباهتهای زیادی که با زمین دارد، "خواهر زمین" نامیده میشود. سطح این سیاره بسیار گرم است و هیچ پناهی هم برای گریز از گرما در آن وجود ندارد. اتمسفر آن مملو از دی اکسید کربن است و همین امر موجب شده تا فضای آن مسموم و کشنده باشد و تاکنون هیچ موجود زندهای بر سطح سیاره زهره یافت نشده است.
سیاره ناهید از زمین به خورشید نزدیکتر است. سیاره زمین لایه محافظی به نام لایه ازن دارد که زمین را از امواج فرابنفش خورشید محافظت میکند. زهره این لایه محافظ را ندارد، در نتیجه امواج فرابنفش خورشید به اتمسفر زهره نفوذ میکنند. این امواج مولکولهای آب را به اکسیژن و هیدروژن تجزیه میکنند. به همین علت در حال حاضر نباید آب چندانی در سطح سیاره زهره باقی مانده باشد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/