به گزارش خبرنگارحوزه حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شوربای قیمه ریزه یکی ازغذاهای سنتی چهارمحال و بختیاری و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، کولین، سلنیوم، روی (زینک)، گوگرد، سولفور، فیبر، اسیدچرب امگا ۳ و ... است.
برای بررسی خواص شوربای قیمه ریزه و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شوربای قیمه ریزه گفت: این غذا حاوی پروتئین بالایی است و موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود و میتواند جزو غذاهای رژیمی باشد.
بیشتر بخوانید: درمان وسواس سودایی با یک نوشیدنی گیاهی/ بیخوابی را با این شربت رفع کنید
وی افزود: به دلیل دارا بودن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفروسلنیوم موجب استحکام استخوان و دندان شده و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: به علت وجود ویتامین B۱۲، آهن و اسید فولیک در شوربای قیمه ریزه باعث افزایش گلبولهای قرمز خون شده و کم خونی را رفع میکند، لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا حاوی انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید بوده و باعث تقویت، طراوت وجوان سازی پوست و مو میشود.
وی گفت: این آش تاثیری چشمگیر در تقویت سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر دارد؛ همچنین موجب تقویت سیستم قلبی عروقی میشود.
عظمایی افزود: شوربای قیمه ریزه برای مبتلایان به سرماخوردگی و افرادی که دوران نقاهت بیماری را میگذرانند بسیار تاثیرگذار و مفید است؛ همچنین برای کودکان در حال رشد و سالمندان فوایدی بسیار دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذای سنتی با تقویت بینایی از بروز آب مروارید و تباهی لکه زرد پیشگیری میکند.
وی بیان کرد: ویتامین B۱۲ و امگا ۳ موجود در شوربای قیمه ریزه ایجاد نشاط کرده و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری میکند.
عظمایی افزود: از دیگر خواص بی نظیر این غذا عملکرد بهتر روده، هضم غذا و رفع یبوست به دلیل وجود فیبر بالا در آن است.
بیشتر بخوانید: فواید خورش به و آلو برای زنان باردار/ ویار حاملگی را با این غذای محلی برطرف کنید
گوشت چرخ کرده گوسفندی ۴۰۰ گرم
برنج یک پیمانه
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) نیم کیلو
پیاز ۴ عدد متوسط
نعناع خشک یک قاشق مرباخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
برای تهیه این غذا ابتدا ۲ عدد پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن تفت میدهیم.
ادویه جات را به پیازهای تفت داده شده اضافه میکنیم.
برنج و آب را اضافه کرده و اجازه میدهیم برنج لعاب بیاندازد.
۲ عدد پیاز دیگر را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده مخلوط میکنیم.
مخلوط گوشت و پیاز را به صورت کوفتههای کوچک در آورده و به آش اضافه میکنیم.
سبزیجات را پس از شستن و خرد کردن به آش اضافه میکنیم.
سپس صبر میکنیم تا آش خوب پخته و جا بیفتد.
در پایان از نعناع داغ برای تزئین آش شوربای قیمه ریزه استفاده میکنیم.
انتهای پیام/