گلمکانی گفت: بر اساس مصوبات جلسه کمیسیون عالی تعهدات میزان تعهدات رشته‌های فوق تخصصی کاهش پیدا کرد.

کاهش مدت زمان تعهدات مقطع فوق تخصصیبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم گلمکانی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت در تشریح مصوبات جلسه کمیسیون عالی تعهدات، گفت: طول دوره تخصصی رشته اطفال چهار سال بود که در نشست نودم شورای آموزش پزشکی تخصصی و فوق تخصصی به سه سال کاهش یافته است، مقرر شد، میزان تعهد متخصصان رشته اطفال با طول دوره چهار ساله از جمله سهمیه قانون برقراری عدالت آموزشی، متناسب با طول دوره آموزشی سه ساله محاسبه شود.

وی در مورد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد که سند تعهد در دفترچه آزمون برای آن‌ها پیش بینی نشده است، گفت: برای این دسته از فارغ التحصیلان، اسناد تعهد آزاد می‌شود و ارائه دانشنامه و مدرک تحصیلی صرفا منوط به تسویه حساب تعهدات آموزش رایگان می‌باشد.

گلمکانی با اشاره به تعهدات فارغ التحصیلان رشته‌های فوق تخصصی نیز اظهار داشت: با توجه به تاکید جناب آقای دکتر هاشمی تعهدات پذیرفته شدگان این مقطع، به میزان یک برابر مدت تحصیل تعیین گردید، این در حالی است که در گذشته این میزان ۲ برابر بود و تصمیم بر این گرفته شد که برای همه فارغ التحصیلان به غیر از مشمولین قانون برقراری عدالت آموزشی این تعهد یک برابر محاسبه شود و کاهش تعهدات هم به متعهدینی که در حین انجام فعالیت هستند، تسری یابد.

وی در ادامه افزود: تعهدات فوق متخصصین که با استفاده از سهمیه اعضای هیئت علمی در آزمون قبول شده اند یعنی با نمره کمتر و با شرایط تسهیل شده وارد دوره آموزشی شده اند، از شمول این حکم خارج هستند تابع احکام مربوطه خود می‌باشند و همینطور افرادی که بر مبنای توافقاتی با دانشگاه مربوطه، به منظور رفع نیاز‌های آموزشی یا درمانی، به کار گیری شده اند، تابع توافقات صورت گرفته با دانشگاه می‌باشند و از شمول این مصوبه خارج هستند.

گلمکانی درباره دکترای تخصصی (PHD) نیز گفت: به منظور ساماندهی این دسته از فارغ التحصیلان مقرر شد هر سال، کمیته‌ای در وزارت بهداشت تشکیل شود و با توجه به نیاز‌های دانشگاه‌ها رشته‌های مختلف PHD را به ۲ گروه اجباری و اختیاری تقسیم نمایند و بر این اساس آن‌هایی که تعهد اجباری دارند، لازم است ظرف یک ماه پس از فراغت از تحصیل، خود را به دبیرخانه کمیته معرفی کنند. دبیرخانه مکلف است این افراد را ظرف سه ماه نسبت به تعیین محل تعهدات معرفی نماید و مراتب را کتبا به فرد اعلام کند و در صورت عدم تعیین محل انجام تعهد ظرف مدت یاد شده، مرکز امور هیئت علمی وزارت بهداشت، تعهد متعهدین را آزاد کند.

وی افزود: در مورد افرادی که دارای تعهد اختیاری هستند و اغلب رشته‌های PHD را شامل می‌شود و متعاقبا این رشته‌ها را اعلام می‌کنیم، چنانچه دانشگاه‌ها و یا دانشکده‌های علوم پزشکی و سازمان‌ها و موسسات وابسته به وزارت بهداشت اعلام نیاز را ظرف سه ماه از تاریخ فراغت از تحصیل به مرکز امور هیئت علمی ارسال نکنند، مرکز، تعهدات متعهدین مذکور را آزاد می‌کند. وی تاکید کرد "متعهدینی که از تحصیلات بورس داخل استفاده کرده اند، از مفاد این مصوبه مستثنی بوده و تابع ضوابط مربوطه هستند".

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت در مورد ثبت نام از پذیرفته شدگان گفت: قبلا افراد برای تضمین تعهدات باید وثیقه می‌گذاشتند یا ضمانت ۲ کارمند را را ارائه دهند و یا سند ملکی بگذراند که این موضوع برای برخی از افراد مشکل بود، لذا قرار شد برای افرادی که نمی‌توانند وثیقه ملکی بیاورند، این امکان فراهم شد که ضمانت ۲ فرد صاحب جواز کسب با حداقل پنج سال سابقه فعالبت مورد قبول باشد و این اتفاق خوبی است.

وی در مورد تصمیمات اتخاذ شده در خصوص فارغ التحصیلان تخصصی سهمیه مناطق محروم گفت: براساس قانون، فارغ التحصیلان این سهمیه باید سه برابر مدت تحصیل در مناطق محروم خدمت کنند و این اصل اساسی و صراحت قانونگذار بوده که قابل خدشه نخواهد بود. با این حال برای موارد بسیار خاص با رعایت قانون، تصمیماتی در جلسه گرفته شد. به عنوان مثال: برای انجام تعهدات در جایی که ظرفیت وجود ندارد، مثلا رزیدنت به شهرستان خاصی تعهد داده است که در حال حاضر بیمارستان در حال ساخت است و فعلا بیمارستان ندارد، موضوع به درخواست رئیس دانشگاه در کمیسیون نقل و انتقالات معاونت درمان مطرح می‌شود و جابجایی صرفا در مناطق محروم همان استان با نظر این کمیته قابل انجام می‌باشد.

انتهای پیام/

تشریح مصوبات جلسه کمیسیون عالی تعهدات

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.