به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در مراسم افتتاح پروژه ارتقای سه برابری هسته IP شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: شبکه ملی اطلاعات یک کار اضافه بر کارهای وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت است که در کشور انجام میشود.
وی با بیان اینکه در کشورهای جهان شرکتهای ارتباطات زیرساخت نقش سنگینی را به عهده دارند تصریح کرد: تولید، بازاریابی و نصب سیستم در سایر کشورها به عهده شرکت زیرساخت است بنابراین در این زمینه تلاش میکنند تا از سایر کشورها عقب نیفتند و ما نیز نمیتوانیم به فضای مجازی بیتفاوت باشیم.
فیروزآبادی با اشاره به تحولات صورت گرفته در تکنولوژی تصریح کرد: در سه دهه اخیر حداقل سه نسل اینترنت تلفن همراه ایجاد شده است تا سال ۲۰۲۰ میلادی نسل پنج اینترنت تلفن همراه نیز به بازار وارد میشود. وی تاکید کرد: در سال گذشته حملات سایبری حجم زیادی داشت و شهادت میدهم که وزارت ارتباطات و مرکزماهر نقش درخشانی در زمینه شناسایی و مقابله ایفا کرده اند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه شاید وظیفه وزارت ارتباطات پیاده سازی دولت الکترونیک نیست افزود: برای پیاده سازی دولت الکترونیک هزاران راه و ذی نفعان مختلفی وجود دارد که هدف آن ایجاد استقلال، صیانت و امنیت است که بار اصلی آن (با تصویب شورای عالی فضای مجازی) به عهده وزارت ارتباطات است اگرچه انتقاداتی به این وزارتخانه مطرح میشود، اما این به معنای نارضایتی نیست.
فیروزآبادی با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات در زمان جنگ تلاشهای زیادی را در ایجاد ارتباط انجام داده است خاطرنشان کرد: در زمان جنگ این وزارتخانه با توجه به وظایفی که به عهده داشت تعداد زیادی شهید و جانباز تقدیم کشور کرده است. وی با اشاره به توسعه فضای مجازی تصریح کرد: در سالهای گذشته ظرفیت پهن باند ۱/۲ میلیون بود و در پنج سال گذشته هیچ کسب و کار اقتصادی در فضای مجازی وجود نداشت، اما امروزه در اوج تحریمها اقتصاد دیجیتال رونق گرفته است به طوریکه ۱۰۰ میلیون گوشی تلفن همراه در اختیار مردم است که حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون آن هوشمند هستند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره سکوها نیز توضیح داد: سکوها امروزه سیاستگذاران فضای مجازی و انحصاری هستند که میتوانند سرویسهای بهتر و ارزانتر را در اختیار افراد قرار دهند در حال حاضر دو تا سه سکو در کشور وجود دارد که در تلاش هستیم در ۱۰ سال آینده این تعداد به ۱۰ تا ۱۲ سکوی انحصاری برسد البته در حوزه سکوها سرمایه گذاری زیادی انجام شده است.
فیروزآبادی افزود: در تلاش هستیم تا در شبکه ملی اطلاعات مستقل باشیم، اما بستگی دارد به اینکه چه سکوهایی را در اولویت قرار دهیم و از چه مدل تجاری استفاده کنیم تا بتوانیم سرویس بهتر و ارزانتر به مردم ارایه کنیم و اگر نتوانیم، از بین میرویم. فیروزآبادی با بیان اینکه با توسعه پیام رسانهای داخلی در این حوزه مستقل میشویم اظهار کرد: در حال حاضر ما ۸-۷ پیام رسان در کشور داریم که بخشی از ترافیک اینترنت را به خود اختصاص داده اند. در زمینه گسترش نفوذ پیام رسانها نباید به وزارت ارتباطات انتقاد کرد.
انتهای پیام/