عضو شورای سنجش و پذیرش دانشجو از تصویب شیوه نامه اجرایی پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی و بی نیاز از کنکور و آغاز این فرآیند از بهمن ماه ۹۷ خبر داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدجواد ساداتی‌نژاد در تشریح جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو گفت: در بحث کنکور و قانون سنجش و پذیرش که در سال ۹۲ تصویب شد بحث بود که برای اینکه بار روانی کنکور کاهش پیدا کند دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش شود. کلیات نحوه پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی در جلسه پیش مصوب شد و در این جلسه شیوه نامه اجرایی آن تصویب شد که بر اساس آن پذیرش دانشجو در ۸۵ درصد از رشته / محل‌ها صرفا با استفاده از سوابق تحصیلی صورت بگیرد.

وی افزود: در واقع ۸۵ درصد رشته‌ها از فرآیند کنکور بیرون می‌آیند و از سوی داوطلبان انتخاب رشته صورت نمی‌گیرد.
 
تصمیمات جدید درباره کنکور/ خروج ۸۵درصد رشته‌ها از فرایند کنکور
ساداتی نژاد یادآور شد: فرآیند به این گونه است که دانشگاه‌ها این رشته‌ها را اعلام می‌کنند، متقاضی در آنجا درخواست می‌دهد و بر اساس سوابق تحصیلی که معدل کتبی دیپلم دانش آموزان است و وزارت آموزش و پرورش آن را تایید کرده است، دانشگاه‌ها آن‌ها را سورت (مرتب) می‌کنند و بر اساس ظرفیتی که وزارت علوم آن را تایید کرده است، دانشجو پذیرش می‌شوند.

وی گفت: این موضوع از نیمسال دوم امسال یعنی بهمن ۹۷ آغاز می‌شود. دانشگاه‌ها ظرفیت خود را به زودی اعلام می‌کنند و این موضوع عملیاتی می‌شود. برای مهر ۹۸ نیز همین فرآیند اجرایی می‌شود و ۸۵ درصد رشته‌ها بدون ثبت نام در کنکور پذیرش می‌شوند.

عضو شورای سنجش و پذیرش دانشجو درباره نحوه اجرای این موضوع گفت: ساز و کار اجرایی آن تمهید شده است و اتوماسیونی مشترک میان دانشگاه‌ها و وزارت آموزش و پرورش طراحی شده است که به زودی تکمیل می‌شود؛ لذا دانشگاه‌ها بر اساس معدلی که وجود دارد عمل می‌کنند، معاونت آموزشی مجوز رشته‌ها را کنترل می‌کند و سازمان سنجش آموزش کشور نیز ظرفیت را کنترل می‌کند. دانشگاه‌ها بر اساس این موارد پذیرش را انجام می‌دهند.
تصمیمات جدید درباره کنکور/ خروج ۸۵درصد رشته‌ها از فرایند کنکور

وی گفت: پیش بینی می‌شود این سازوکار کمک کند که هم قانون رعایت شود و هم به کاهش التهاب کنکور کمک کند.

ساداتی نژاد درباره تکلیف پذیرش در دانشگاه‌های فنی حرفه ای، علمی کاربردی، علوم پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی در این نحوه پذیرش گفت: هیچ فرقی ندارد و همه این دانشگاه‌ها در این فرآیند پذیرش خود را انجام می‌دهد و در ۸۵ درصد ظرفیتی که تایید می‌کنند دانشجو می‌پذیرند.

وی افزود: فقط رشته‌های پرطرفدار دانشگاه‌ها باقی می‌ماند که از طریق کنکور پذیرش دانشجو انجام خواهد گرفت.

عضو شورای سنجش و پذیرش دانشجو یادآور شد: ممکن است که در سال اول و دوم فردی در هر دو بخش ثبت نام کند و بعد در سال‌های آینده این روند کاهش یابد و فرد تنها در یک فرآیند ثبت نام کند. دانشگاه‌های متولی اطلاع رسانی خواهند کرد و سازمان سنجش شیوه نامه و و تقویم زمانی را به زودی اعلام می‌کند تا در چند روز آینده داوطلبان از این موضوع مطلع شوند.
 
منبع: مهر
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.