وزیر امور خارجه گفت:توافق ایران و ترکیه در آستانه سبب کاهش تنش در سوریه شد کاری که توافق کری و لاوروف در ژنو نتوانست آن را رقم بزند.
 
کاهش تنش‌ها در سوریه حاصل توافق ایران و ترکیه در«آستانه»بود/تصور ابرقدرتی در دنیای امروز رنگ باخته استبه گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد  ، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه صبح امروز در جشن انتشار بیست هزارمین شماره روزنامه خراسان در موسسه تربیت بدنی آستان قدس رضوی گفت: امروز در دنیا تحولاتی که اتفاق افتاده، تحولات عظیمی است و مشاهده می‌کنید دیگر دنیایی نیست که یک گروه برای بقیه تصمیم بگیرند.
 
وی ادامه داد: در دنیایی زندگی می‌کنیم که تصور ابرقدرتی رنگ باخته است و کسی نمی‌تواند ادعا کند که می‌تواند مقدرات دنیا را رقم بزند.
 
ظریف تصریح کرد: توافق ایران و ترکیه در آستانه سبب کاهش تنش در سوریه شد کاری که توافق کری و لاوروف درژنو نتوانست آن را رقم بزند.
 
وزیر امور خارجه گفت:امروز، بزرگترین افتخار ما این است که کسی نمی‌تواند بگوید اگر یک هفته از شما حمایت نکنم عربی، روسی یا انگلیسی صحبت می‌کنید و جوان‌های ما که قبل از انقلاب را ندیده اند باید بداند این استقلال کم دستاوردی نیست.

ظریف افزود: اتکا ما به داخل، درون زا بودن امنیت، پیشرفت صنعتی درون زا، اعتبار درون زا و مشروعیت درون زا کم دستاوردی نیست.

وی تصریح کرد: کدام یک از کشور‌های منطقه و اطراف ما می‌توانند این حرف‌ها را بزنند؟ ممکن است شما از هتل‌ها و خیابان‌های مجلل آن‌ها خوشتان بیاید، اما همانطور که ترامپ به درستی می‌گوید «این هتل‌ها مجلل و خیابان‌ها به راحتی می‌توانند از بین بروند»، اما ما توانستیم با توکل به خداوند و زیر سایه ائمه و اعتماد به مردم، ۴۰ سال بمانیم و این دستاورد بزرگ خون شهدا و مردمی است که گول نخوردند و اشتباه نگرفتند و باید به این مردم بها دهیم.

ضرورت رعایت حقوق مردم

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه رعایت حقوق مردم یک ضرورت است نه یک وظیفه اخلاقی، گفت: ما جز مردم چیزی نداریم و رعایت حقوق جامعه یک ضرورت امنیت ملی است. اگر ما از این انقلاب خوب استفاده کنیم، چهلمین سالگرد آن عاملی می‌شود تا سربلند تر، موفق‌تر و پربار‌تر وارد دومین چله آن شویم.

ظریف ادامه داد: امروز در دنیا تحولاتی بزرگی رخ داده است و مشاهده می‌کنید که دنیای امروز، دیگر دنیایی نیست که یک گروه برای بقیه تصمیم بگیرد. امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که تصور ابر قدرتی رنگ باخته است و کسی نمی‌تواند ادعا کند که می‌تواند مقدرات دنیا را رقم بزند.

وی تصریح کرد: مثال جذابی که وجود دارد این است که در سال ۹۵، دو کشور که اگر قرار بود دنیا ابر قدرت داشته باشد هرکدامشان می‌توانستند ۱۰۰‌ها بار دنیا را نابود کنند، کری و لاوروف در ژنو تصمیم گرفتند که در سوریه آنش بس اعلام کنند و یک هفته بعد معلوم شد که شکست خورده اند، بعد لاوروف توافقی را با دو کشور که به داخل سوریه ارتباط داشتند امضا کرد و امروز که بیش از دو سال از این توافق می‌گذرد، شاهد کاهش تنش‌ها در سوریه هستیم. این مشخصه دنیا امروز ما است که قدرت در دنیا متکثر و پخش شده است، هم دارندگان قدرت انحصاری نیستند و هم ابزار قدرت انحصاری نیست.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه امروز قطب‌های قدرت در دنیا نابود شده است، گفت: به این دلیل که قدرت در اختیار همگان قرار گرفته است و حتی یک فرد هم قدرت دارد و این تحول بسیار مبارکی است چرا که زمانی برای قدرتمند بودن باید قایق‌های توپدار فراوان، اقتصاد بسیار قوی و یا امپراطوری رسانه‌ای بزرگی می‌داشتید، اما امروز شما توانسته اید که تمامی این ابزار قدرت را به شکلی پخش کنید که یک سازمان تروریستی همچون داعش با تمام دنیا وارد جنگ و صلح شود، یعنی هم امنیت زدایی کند و هم امنیت زایی، پس قدرت نظامی از اختیار دولت‌ها خارج شده است.

ظریف افزود:قدرت رسانه‌ای نیز از اختیار دولت‌ها خارج شده و امروز اسباب یا ابزار قدرت، شکل دهی به علایق، دیدگاه ها، احساسات و نگرش‌های متکثر است.

قدرت برتر رسانه در جهان

وی با اشاره به نقش مهم خبرنگاران در ایجاد تحولات جهانی تصریح کرد: یک خبرنگار می‌تواند در خانه بنشیند و خبری تهیه کند که موجب تحولی در تمام دنیا شود مانند بسیاری از تحولات چند سال اخیر که با یک خبر به وجود آمده اند. در دنیا امروز به برکت تحولات هر فرد یک رسانه شده است و این قدرت می‌تواند بر دنیا تاثیر بگذارد.

وزیر امور خارجه کشورمان با نگاهی به ابعاد مختلف مقاومت به عنوان امری اجتناب ناپذیر در برابر تجاوز دشمن اشاره کرد و گفت: وقتی رژیم صهیونیستی به مردم لبنان و غزه تجاوز می‌کند تنها راه مردم مقاومت است چراکه اصل ضرورت مقاومت و داشتن توان یک واقعیت است، اما آنچه که مقاومت را چندین برابر می‌کند، بقیه اعضا هستند که می‌توانند با استفاده از ابزار، نفرت به تجاوز و احساس جهانی ایجاد کنند.

ظریف افزود: نکته‌ای که همیشه باید در نظر داشته باشیم، قدرتی است که همه خبرنگاران دارند. خبرنگاران می‌توانند یک حرف را به عامل عزت ملی یا عامل ذلت ملی تبدیل کنند. قبلا چند خبرگزاری داشتیم، اما امروز هر کس می‌تواند این کار را انجام دهد لذا باید رسانه را بشناسیم و به آن اهمیت دهیم حتی در برابر افرادی که با ما زاویه دارند، چون در روز مبادا همه این‌ها پای ایران و کشورشان می‌ایستند.

وی تصریح کرد:اینکه یک ایرانی بتواند خواسته‌های خود را در سطح جهانی منعکس کند، بتواند یک هشتگ خود را در فضای مجازی به هشتگ برتر تبدیل کند تهدید نیست بلکه یک فرصت برای کشور محسوب می‌شود.
 
انتهای پیام//ز.م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.