معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برنامه عملیاتی انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور به زودی آغازمی شود.

به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار در همایش استانداران ادواری سیستان و بلوچستان در چابهار گفت: کنسرسیوم آب بین سه استان شرقی کشور؛ خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان تشکیل می‌شود و برنامه انتقال آب از دریای عمان به این سه استان شرقی کشور به صورت جدی پیگیری و عملیاتی خواهد شد.

باقر کرد افزود: استان سیستان و بلوچستان بر اساس شاخص‌های خشکسالی به صورت صددرصد دچار خشکسالی شده، اما درجات آن در مناطق مختلف، متفاوت است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار افزود: طبق گفته وزیر محترم نیرو؛ امیدواریم با تشکیل کمیساریای آب هیرمند که با حضور مقامات افغانی در تهران طی این هفته برگزار می‌شود، موضوع حق آبه هامون از طریق دیپلماسی به نتیجه برسد.

آب‌های ژرف از دیگر مباحثی بود که معاون استاندار به آن پرداخت و گفت: این پروژه نیز با توجه به اینکه تاکنون پیشرفت بسیار خوبی داشته و بیش از دو هزار متر حفاری شده است؛ در صورت تایید نهایی می‌تواند در مقابله با خشکسالی موثر باشد.

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان با دارای ۱۸۱ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مساحت و ۱۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشور‌های پاکستان و افغانستان و همچنین ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی و جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر با ۴۷ شهر، ۲۰ شهرستان و ۵۵۹۴ نقطه روستایی می‌باشد.

معاون استاندار با اشاره به کاهش ۷۳ درصدی بارندگی در سال‌های اخیر گفت: این موضوع باعث کاهش چشمگیر آب موجود چاه نیمه‌ها و پنج سد مناطق جنوبی استان شده و تعداد ۲۰ شهرستان از ۱۸ شهرستان استان در حال حاضر دارای تنش آبی هستند.

معاون استاندار در ادامه پروژه‌های بزرگ استان را برشمرد و گفت: علاوه بر راه آهن زاهدان بم که با تلاش همه مدیران قبلی در سال‌های گذشته انجام شده اکنون نیز پروژه راه آهن چابهار زاهدان_ میلک با ۳۸ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

وی گفت: انتقال گاز به مرکز استان دو سال قبل انجام شده و هم اکنون نیز انتقال گاز از زابل به زاهدان توسط دو پیمانکار در حال انجام است؛ البته به زودی انتقال گاز به زابل از طریق مخزن سی ان جی تکمیل و به بهره برداری می‌رسد.

معاون عمرانی استاندار در پایان علاوه بر طرح‌های راه آهن و گاز، مگا پروژه‌های استان از جمله؛ کارخانه سیمان تیس با سرمایه گذاری بخش خصوصی، توسعه نیروگاه‌های برق، بهره برداری از انرژی‌های نو، پروژه آبیاری با لوله ۴۶ هزار هکتار از دشت سیستان، ساخت سد‌های هفتگانه، اصلاح شبکه‌های آب شرب و محرومیت زدایی روستا‌ها را از مهم‌ترین پروژه‌های در دست اجرا در استان برشمرد و ابراز امیدواری کرد؛ با تامین اعتبار به موقع این پروژه‌ها در موعد مقرر به بهره برداری برسد.

 

انتهای پیام/پ

همایش استانداران ادواری سیستان و بلوچستان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.