به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی تله سور نوشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اواخر سال گذشته میلادی دستور خروج نیروهای این کشور از سوریه را صادر کرد. مقامات آمریکایی نیز اخیرا از تقسیم نیروهای نظامی این کشور در خاورمیانه و آفریقا [به خصوص شمال آفریقا] خبر دادند؛ رویه ای که به باور کارشناسان حاکی از تغییر تمرکز واشنگتن از سوریه به سومالی و مقابله با دشمنان احتمالی خود در دیگر کشورهاست.
روزنامه گاردین به نقل از یکی از اعضای هیئت همراه جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در سفر به سرزمین های اشغالی نوشت: رئیس جمهور ترامپ پس از اعلام خروج نیروهای آمریکایی از سوریه قصد دارد بخشی از نیروها را در این کشور نگه دارد.
نیروهای باقی مانده آمریکایی در پایگاه نظامی التنف سوریه باقی می مانند. روسیه و ترکیه اخیرا در یک نشست سطح بالا در مسکو موافقت کردند تا زمانی که آمریکا به وعده خود برای خروج نیروهای نظامی از سوریه عمل کند، هماهنگی هایی را در زمین انجام می دهند. در عین حال، آمریکا به حضور خود در عراق ادامه می دهد.
در همین حال، برخی مقامات سومالیایی مدعی شده اند نیروهای نظامی آمریکا به منظور مقابله با گروه تروریستی وارد قلمرو سومالی شده اند.
تله سور در ادامه نوشت: پیشتر برخی کارشناسان امنیتی آمریکا اعلام کردند الشباب دیگر تهدید مستقیمی برای آمریکا و متحدانش محسوب نمی شود و مقامات واشنگتن معتقدند این گروه تروریستی بسیار ضعیف شده و در عملیات هوایی و زمینی اخیر خود شکست های سنگینی متحمل شده است. با این حال، به نظر می رسد، تقسیم نیروهای آمریکایی در سوریه و اعزام بخشی از آنها به سومالی یک استراتژی برای مقابله با تروریسم در آفریقا و تمرکز بیشتر بر فعالیت های دشمنان سنتی و قدیمی خود همچون روسیه و چین در قاره سیاه است.
استعفای مقامات وزارت دفاع آمریکا پس از صدور دستور خروج از سوریه حاکی از مخالفت آنها با اقدامات ترامپ در عرصه سیاست خارجی است. پس از استعفای جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، شب گذشته [شنبه] کوین سویینی، رئیس ستاد کارکنان وزارت دفاع آمریکا [پنتاگون] بدون اشاره ای به ترامپ در نامه خود، از مقامش استعفا کرد. استعفای او در حالی رخ داده است که واکنش های منفی کابینه ترامپ نسبت به اقدامات او در عرصه سیاست امنیتی به بالاترین سطح رسیده است. همچنین گفته می شود، بسیاری از مقامات دفاعی در خصوص خروج نیروهای آمریکا از سوریه و اعزام بخشی از آنها به شمال آفریقا مخالف هستند.
انتهای پیام/