سلامت قلب
هویج حاوی میزان بالایی از فیبر محلول است و به همین دلیل میتواند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) کمک کند. در نتیجه خطر لختگی خون و مشکلات ناشی از بیماریهای قلبی کاهش پیدا میکند. همچنین نتایج بررسیها نشان میدهد که مصرف هویج سطح کلسترول را کاهش داده و به کاهش فشار خون و پیشگیری از سکته مغزی کمک میکند.
سلامت چشمها
یکی از خواص تاکید شده هویج تأثیر آن بر سلامت چشمهاست. هرچند، شواهد علمی مربوط به این ادعا برای بسیاری مورد تأیید نیست. محققان در بررسیهای خود بیشتر تأثیر مکملهای بتاکاروتن و نه خود هویج را مورد ارزیابی قرار دادهاند.
درحالیکه هویج مشکلات بینایی را درمان نمیکند، اما سرشار از مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامت چشمهاست. بسیاری از مردم در کشورهای در حال توسعه از مشکلات بینایی رنج میبرند که ناشی از عدم مصرف کافی ویتامین A. است.
پیشگیری از بیماری
هویج پخته در مقایسه با خام آن حاوی میزان بالایی از آنتیاکسیدانهاست. این ترکیب حفاظت کننده میتواند به کند ساختن روند فرسودگی سلولها کمک کرده و بدن را از تأثیرات مخرب رادیکالهای آزاد حفظ میکند.
بررسیها نشان میدهد قرار گرفتن در معرض رادیکالهای آزاد با افزایش خطر ابتلا به برخی انواع بیماریها از قبیل: بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان، آلزایمرو بیماریهای دیگر مرتبط است.
کالری پایین
افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مصرف هویج گزینه مناسبی است، زیرا حاوی میزان بالایی از آب و مقدار پایینی کالری است. یک هویج خام متوسط، حاوی حدود ۲۵ کالری است.
درمان زخم و جراحت
هویج علاوه بر ویتامین A. منبع غنی از آنتیاکسیدانی همچون ویتامین C. است. مصرف این ماده خوراکی میتواند به شفاف شدن پوست کمک کند. همچنین ویتامین C. در درمان زخم و جراحت حائز اهمیت است چرا که وجود آن برای تولید کلاژن اهمیت دارد. کلاژن پروتئین اصلی موجود در پوست و بافتهای همبند است. همچنین این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان به پیشگیری از آسیب دیدن سلولها کمک میکند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/