علی محتشمی متخصص اطفال در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: زمانی که کودک شما خواهان شیر است به او شیر بدهید، با دریافت علائم ابتدایی گرسنگی و برطرف کردن علت آن از گریههای آزاردهنده کودک جلوگیری کنید؛ گریه کردن آخرین علامت گرسنگی است، حتی زمانیکه مطمئن نیستید کودک شما چه میخواهد به او شیر دهید، این کار مشکلی ایجاد نخواهد کرد، به یاد داشته باشید هرچه کودک شما بیشتر از سینه تغذیه کند، شیر شما افزایش خواهد یافت.
این متخصص اطفال ادامه داد: کودک شما از سینه تغذیه میکند؛ دقت داشته باشید هنگام شیر خوردن کاملاً دهانش را باز کند تا کل شیر به حلق کودک راه پیدا کند، یک مشاوره شیردهی با پزشک نیز میتواند بسیاری از موارد را به شما آموزش دهد.
بیشتر بخوانید: تغذیه کودک بعد از یکسالگی؛ چگونه فرزندمان را به غذا خوردن عادت دهیم؟
محتشمی با اشاره به اینکه مگر در مواقع ضروری کودک نباید از پستانک و شیشه استفاده کند، گفت: هرچه کودک کمتر از سینه تغذیه کند، تولید شیر کمتر خواهد شد پس بهتر است حتی به جای دوشیدن شیر و ریختن آن در شیشه، شیر را طبیعی به کودک دهید و از دادن پستانک و شیشه به کودک پرهیز کنید.
وی ادامه داد: به کودک خود اعتماد کنید نه به ساعت؛ کودک شما میداند چه نیازی دارد، چرا که مغز او برای بقا برنامه ریزی شده است، اگر کودک در زمانهای کوتاه کوتاه نیاز به تغذیه دارد به او شیر دهید؛ در صورت امکان ۲۴ ساعته در دسترس کودک باشید تا احساس رضایت کند.
این متخصص اطفال باتاکید بر اینکه مادران باید آب زیاد بنوشند، گفت: شیردهی باعث تشنه شدن بدن میشود؛ اگر آب کافی ننوشید بدن شما آسیب خواهد دید و به یبوست مبتلا میشوید، همچنین انرژی و تمرکز شما از بین میرود.
بیشتر بخوانید: نکات طلایی تغذیه برای کودکان یک تا سه سال
محتشمی بیان کرد: مادران باید با مصرف غذاهای سالم و متعادل رژیم غذایی مناسب داشته باشند؛ غذاهای مغذی مصرف کنید تا شیر کافی تولید شود، رژیمهای غذایی در زمان شیردهی توصیه نمیشود مگر اینکه لطمهای به تولید شیر نزند، شما به کالری بیشتری نسبت به خانمهایی که شیر نمیدهند نیاز دارید، بیشتر از گیاهان سبز پربرگ، چربیهای خوب از قبیل آواکادو، تخم مرغ و سالمون، سبزیجات تازه، آجیل و مغزها تغذیه کنید.
وی یادآوری کرد: روشهای مختلف شیردهی، شیری کمتر برایتان خواهد داشت پس بهتر است روی یک روش درست متمرکز شوید.
انتهای پیام/