در مطلب زیر بسته متنوعی برای دانش آموزان و دانشجویانی که این روز‌ها با امتحانات درگیر هستند آماده کرده ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پرونده امروز خیلی گذرا اما متنوع و کاربردی به سراغ امتحانات و مصائبش می‌رود. از این می‌گوییم که چرا سر جلسه امتحان هنگ می‌کنیم؟ از اشتباهات رایج درس خواندن می‌گوییم و سراغ اهمیت تغذیه در این روزها می‌رویم. با ما باشید.


بیشتربخوانید: نکات طلایی برای غلبه بر اضطراب و عدم تمرکز در ایام امتحانات


چرا هنگام امتحانات دچار فراموشی می‌شویم؟

فکرش را بکنید، کلی مرارت کشیده ‎و با درس خواندن زیاد خودتان را برای امتحانات آماده کرده‎اید، اما حالا که سر جلسه امتحان حاضر شده‎اید، متوجه می‌شوید که‌ای دل غافل تمام مطالب را از یاد برده‎اید! هنگ کردن سر جلسه امتحان و فراموش کردن دانسته‏‎ها هنگام آزمون یکی از متداول‎ترین اتفاقات روی کره زمین است، برای همین هم ما این جا به شما می‎گوییم چرا سر جلسه امتحان، دچار فراموشی می‌شوید و چطور باید با این مسئله روبه‎رو شوید.

اضطراب زیاد: متاسفانه قبل از شروع امتحان، اضطراب زیادی را تجربه می‌کنیم و به همین دلیل هم وقتی سر جلسه امتحان هستیم، احساس می‎کنیم ذهن‏مان خالی شده است و هیچ چیز یادمان نمی‎آید که این موضوع منجر به عصبی شدن در جلسه امتحان، افزایش ضربان قلب و سردرد می‏شود. بهتر است آرام باشید و با چند نفس عمیق نگذارید استرس بر شما غلبه کند و باعث خراب شدن نتیجه امتحانتان شود.

محیط استرس‎زا: بیشتر افراد برای مطالعه، مکان‌های آرام و راحت را در نظر می‎گیرند تا تمرکز کافی برای درس خواندن داشته باشند، در حالی که استرس و داشتن دغدغه هنگام امتحان جزو طبیعت آن محسوب می‎شود و آرامش شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بعضی از دانش‎‏آموزان نمی‌توانند با چنین فضایی در طول جلسه امتحان ارتباط برقرار کنند و مطالبی را که از قبل در ذهن خود ذخیره کرده‎اند به یاد نمی‌آورند.

روش اشتباه در مطالعه: کارشناسان آموزشی عقیده دارند افرادی که فقط یک بار مطالعه کرده‌اند، نمی‎توانند بخشی از اطلاعات را به یاد بیاورند و آن دسته از دانش‎آموزانی که روش اشتباهی برای مطالعه انتخاب و تنها به خواندن خلاصه درس‏ها و رئوس مطالب بسنده کرده‌اند، سر جلسه امتحان هنگ می‎‏کنند!

ذخیره شدن اطلاعات در حافظه کوتاه‌مدت: اگر اطلاعات در طول امتحان قابل دسترسی نیست، دلیلش این است که دانسته‎هایتان در حافظه بلند مدت ذخیره نشده است. تمرین نکردن زیاد، یکنواختی در مطالعه یا مطرح نکردن سوالات متداول در حین درس خواندن می‌تواند فرایند ذخیره‌سازی اطلاعات در ذهن را با مشکل جدی مواجه کند تا آن جا که در جلسه آزمون احساس می‌کنیم ذهن‎مان خالی است.

مطالعه چند ساعت قبل از امتحان: اگر در طول ترم درس نخوانده‎اید، باید بدانید تلاش برای به دست آوردن اطلاعات جدید، آن هم چند ساعت قبل از شروع امتحان به شما استرس بیشتری وارد می‌کند و سر جلسه امتحان ذهن‏تان یاری‎ نخواهد کرد.
فعال نبودن در یادگیری مفاهیم: اگر شما هم از آن دسته آدم‌هایی هستید که علاقه‏‎ای به شرکت در کلاس‎ها، جلسات و مباحثه‎های علمی و کلامی ندارید، در جریان باشید که نمی‌توانید از دانسته‎‏هایتان هنگام آزمون استفاده کنید! متاسفانه دچار احساسات جعلی و اشتباه از دانسته‎های خود می‌شوید برای همین هم سر جلسه امتحان از به یاد نیاوردن اطلاعات ذهنی‎تان شوکه می‏شوید.

خواب کمتر از 6 ساعت: اگر عادت دارید شب قبل از امتحان تا صبح درس بخوانید یا از شدت استرس خواب به چشم‏هایتان راه نمی‌یابد باید بدانید عملکرد مغزتان را پایین می‎آورید و طبیعی است که مغزتان سر جلسه امتحان به جای یادآوری اطلاعات خودش را به خواب بزند. پس از خواب شبانه تان غافل نشوید.

بسته طلایی تغذیه ویژه شب امتحان

روز و شب‌های امتحان نه تنها برای دانشجویان و دانش آموزان همراه با استرس فراوان است بلکه خانواده‌ها را نیزبه نوعی دیگر درگیر می‌کند. به ویژه خانواده‌هایی که چند دانش آموز با سلیقه‌های متفاوت غذایی دارند. بیشتر ما فکر می‌کنیم که اگر در روزهای امتحان حجم زیادی از مواد غذایی چرب و چیلی را در سفره غذایی بچه‌ها قرار دهیم، آن‌ها انرژی بیشتری برای درس خواندن پیدا می‌کنند در حالی که یک رژیم غذایی مناسب با محتوای انرژی و پروتئین کافی در کنار دمای مناسب اتاق و حرکات ورزشی به تمرکز بیشتر و شادابی آن‌ها کمک می‌کند.

صبح قبل از رفتن به سر جلسه امتحان مصرف کمی نان سبوس دار با ارده و عسل به توان ذهنی کمک می‌کند و تا مدت‌ها احساس گرسنگی را از بین می‌برد به طوری که بعضی ازارده به عنوان غذای سریع و سالم در طب یاد می‌کنند.

مصرف سبزیجات و روغن زیتون نه تنها ویتامین و املاح بدن را تامین می‌کند بلکه از یبوست و مشکلات آن دراین روزها می‌کاهد. ازطرفی با مصرف کمی خاکشیر در آب گرم هم می‌توان به کار دستگاه گوارش کمک کرد. کمی زعفران به همراه عسل شربت گوارایی است که هم جلوی سردی طبع دانش آموزان را می‌گیرد و هم آن‌ها را سرحال می‌آورد. در روزهای سرد که احتمال سرماخوردگی افزایش می‌یابد مصرف دمنوش‌هایی مانند آویشن، نعناع، استوقودوس و گل گاوزبان مانع از بیماری در فصل امتحانات دانش آموزان می‌شود.

استفاده از مغزهای خوراکی به عنوان میان وعده و مصرف کافی آب هم باید مورد توجه خانواده‌ها قرار بگیرد. وعده صبحانه متنوع حاوی قندهای مرکب و پروتئین‌ها نظیر کتلت یا کوکوسیب‌زمینی، عدسی وخوراک لوبیا مناسب است به شرط این که نفخ حبوبات را گرفته باشید.

میوه‌های خشک، فرنی، شیربرنج همراه با خلال بادام وهمچنین مصرف آب میوه و میوه فصل در وعده صبحانه نیز توصیه می‌شود. همراه داشتن خوراکی‌هایی نظیر نخودچی کشمش و انواع مغزها مناسب است.

برای افزایش تمرکز می‌توان از خوراکی‌هایی مانند بادام درختی، انجیر، زرده تخم مرغ و فالوده سیب (سیب رنده شده به همراه کمی گلاب و آب لیموی تازه) استفاده کرد.

غذاهای حجیم با کربوهیدرات فراوان مانند ماکارونی و غذاهای سرخ کردنی باعث خواب آلودگی می‌شود. برای داشتن خواب راحت در شب قبل از امتحان، یک لیوان شیر گرم پیش از خواب را پیشنهاد می‌کنیم. ازمصرف قهوه، چای یا نوشابه گازدار کولا حدود شش ساعت قبل از خواب پرهیز کنید.

از مصرف غذاهای بسته بندی شده و مشکوک یا ترکیبات غذایی که برای بار اول دراختیار شما قرار گرفته است بپرهیزید. به توصیه دیگران ازهیچ دارو و ترکیب انرژی زا استفاده نکنید و در شب امتحان غذای منزل را بر هرغذای رستوران و فست فودی ترجیح دهید.

اشتباهات رایج در زمان درس خواندن، موضوعی که هیچ وقت برای دانستن آن‌ها دیر نیست!

دانشجویان و دانش‌آموزان مشغول کارند!

نرگس عزیزی | کارشناس ارشد مشاوره
فصل امتحانات، زمان دلپذیری برای دانشجویان و دانش‌آموزان نیست. آن‌ها باید در زمانی کوتاه خود را آماده کنند و برای رسیدن به آمادگی لازم، گاهی اوقات ناچار از مطالعه حجم زیادی از دروس هستند. حجم زیاد درس و زمان کوتاه، کار را برای غالب آن‌ها بسیار دشوار می‌کند. البته این کار دشوار می‌تواند تبدیل به ماموریتی ناممکن شود اگر قرار به استفاده از روش‌های اشتباه در زمان مطالعه باشد. اما اشتباهات رایج در درس خواندن شامل چه مواردی است؟

ساعات طولانی درس خواندن بدون استراحت: حذف زمان استراحت یکی از شایع‌ترین اشتباهات در زمان درس خواندن است. درس خواندن برای بیش از یک ساعت و در نظر نگرفتن زمانی برای استراحت در بین آن، در نهایت، کارایی شما را کاهش می‌دهد. پس حتی در فشرده‌ترین حالت نیز زمان‌های 10 دقیقه‌ای استراحت به ازای هر ساعت مطالعه برای خود در نظر بگیرید.

به هم زدن ساعت خواب: بدن هر کدام از ما ریتم مشخصی برای خوابیدن و بیدار شدن دارد. به صورت معمول، بدن ما حدود یکی دو ساعت بعد از بیدار شدن به نهایت کارایی خود می‌رسد. تغییر در این ریتم، کار غیرممکنی است و نیاز به زمان دارد. تغییرات ناگهانی و شدید در نزدیکی فصل امتحانات می‌تواند روی عملکرد شما تاثیر منفی بگذارد.

حذف خواب: این را دیگر کافی است یک بار تجربه کرده باشید تا بدانید چه کار مخربی است. کم کردن بیش از حد ساعت خواب و استراحت شاید در ظاهر ساعت مطالعه شما را افزایش دهد اما در غالب اوقات کارایی شما را کاهش می‌دهد و در نهایت چیزی دست شما را نمی‌گیرد. مطالعات دانشگاه سنت لورنس درباره این موضوع به صورت اختصاصی نشان داده است که حذف خواب شبانه برای یک شب می‌تواند تاثیر منفی بر روی حافظه و قدرت استدلال ما تا چهار روز پس از آن داشته باشد.

خوردن زیاد قهوه یا نوشابه‌های انرژی‌زا: دریافت زیاد کافئین می‌تواند علایم اضطرابی ایجاد کند، پس میزان دریافت کافئین خود را بیش از حد افزایش ندهید، چرا که روی خلق و خوی شما اثر می‌گذارد و کارایی شما را کاهش می‌دهد.

تعطیل کردن فعالیت بدنی: درست است که ایام امتحانات زمان خوبی برای ورزش سنگین نیست اما بد نیست بدانید که 20 دقیقه ورزش سبک در روز می‌تواند به بهبود حافظه شما کمک کند، پس در این روزها ورزش را به صورت کامل تعطیل نکنید.

گوش دادن به موسیقی با کلام: نتیجه همراه کردن درس خواندن با موسیقی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اما در کنار آن، مطالعات نشان داده است که گوش دادن برخی از انواع موسیقی به صورت کلی روی عملکرد افراد در زمان مطالعه تاثیر منفی می‌گذارد. به عنوان مثال موسیقی‌های باکلام گزینه خوبی برای زمانی که می‌خواهید چیزی را به خاطر بسپارید، نیستند یا موسیقی‌های بلند ریتمیک در غالب اوقات به کاهش تمرکز منجر می‌شوند. در مقابل گوش دادن به موسیقی‌های آرام به عنوان ابزاری برای کاهش استرس و حذف محرک‌های صوتی محیط، مفید است.

چسبیدن به میز مطالعه ثابت: هر چند جای ثابت داشتن برای مطالعه می‌تواند تا حدی از حواس پرتی جلوگیری کند اما برخی مطالعات پیشنهاد می‌کنند در محیط‌های مختلف درس بخوانید. دلیل این موضوع نیز نحوه عملکرد مغز ما در به یادسپاری موضوعات است. مغز ما در زمان ذخیره‌سازی اطلاعات، در کنار آن چه می‌خوانیم، محیطی را که در آن حضور داریم نیز به خاطر می‌سپارد و در نهایت در زمان امتحان با به یاد آوردن مکان مطالعه اختصاصی هر مبحث، بهتر می‌تواند موضوعات را به خاطر بیاورد.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
پول اینا رو از کجا بیارم
Iran (Islamic Republic of)
هستی
۱۴:۴۹ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
دارم از استرس دیووونه میشم کمک کنین.
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۴:۰۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
واقعا ممنون خیلی مطالب مهم و مفیدیه تشکر از شما
آخرین اخبار