به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، محمد پاپری زارعی کارشناس پرندهنگری و محیطبان اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر کارگاه میدانی پرندهنگری که در روستای شیف شهرستان بوشهر برگزار شد، گفت: پرندهنگری میتواند با ایجاد یک چرخه اقتصاد خُرد، جوامع بومی را علاقهمند به حفظ گونههای جانوری کند.
زارعی افزود: در طبیعتگردی به دو مولفه ویژه توجه میشود؛ یکی اقتصاد جامعه محلی و دیگری حفظ محیط زیست، اگر به پرندگان به عنوان سرمایهای که نباید مصرف شود نگاه کنیم و اعتقاد به بقای آنها در منطقه داشته باشیم، پرندهنگر برای دیدن آنها وارد منطقه میشود و با استفاده از امکانات بومی و اقامت در خانههای محلی به جامعه بومی سود میرساند و موجب بهبود شرایط اقتصادی مردم محلی خواهد شد.
وی ادامه داد: این درآمدها برای مردم محلی، اقتصادی خرد اما پایدار است و به همین علت اهمیت دارد.
مدرس کارگاه پرندهنگری معتقد است، اگر مردم بومی از طبیعتگردی و پرندهنگری سود ببرند، به راحتی این روش کسب درآمد را میپذیرند و در راه بهبود پرندهنگری وحفاظت از زیستگاه و تنوع پرندگان فعالیت میکنند.
پاپری زارعی گفت: ضروری است با برنامهریزی و مدیریت صحیح وآموزش، مردم محلی در این خصوص توانمند شوند.
در کارگاه میدانی پرندهنگری در زمینه پرنده شناسی، ویژگیهای پرندهنگری و پرندهنگر مطالبی ارائه و سپس به صورت عملی پرندهنگری آموزش داده شد.
استان بوشهر با داشتن عرصههای گوناگون طبیعی مانند کوهستان، مراتع، دریا و دشت، وجود بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز با خلیج فارس و داشتن ۳۲۱ گونه پرنده ظرفیت مناسبی برای جذب گردشگر در زمینه پرندهنگری دارد.
انتهای پیام/ک