به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، در راستای پیگیری مشکلات حوزه منابع طبیعی شهرستان شهربابک، رجبی زاده مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان به شهرستان سفر کرد و با حضور نماینده شهربابک از جنگل دست کاشت منطقه تل غدیر در ۵۰۰ هکتار با گونه بادام کوهی، پروژه جنگل کاری شرکت بابک مس ایرانیان که به صورت نهال و بذر بادام کوهی در ۳۰۰ هکتار و ۲۰۰ هکتار در حال کاشت و جنگل کاری پادگان قدس در شهرستان بازدید کردند.
مهدی رجبی زاده مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز در بازدید از طرح جنگل کاری شرکت بابک مس ایرانیان شهربابک ضمن کاشت نهال گفت: به منظور حفظ توسعه و احیای منابع طبیعی استان کرمان که به شدت در معرض تخریب قرار دارد در طی دو سال گذشته با کمک صاحبان صنایع و معادن بزرگ استان که در واقع بخشی از آنها معینهای اقتصادی هستند طرح جنگل کاری را انجام میدهیم.
رجبی زاده افزود: این شرکتها با هزینهای که خودشان انجام میدهند پروژههای بزرگی را برای منابع طبیعی انجام میدهند.
وی بیان کرد: این شرکتها طرحهایی در قالب جنگلکاری، احیای مراتع و آبخیزداری انجام میدهند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار کرد: تا امروز ما ۱۲ تفاهمنامه در شهرستانهای مختلف با این گروهها بسته ایم که در یک دوره پنج ساله حدود ۵۰ هزار هکتار عملیاتهای مختلف را در عرصههای منبع طبیعی انجام دهند.
رجبی زاده تصریح کرد: در سال گذشته حدود ۲ هزار هکتار این شرکتهای معین اقتصادی برای منابع طبیعی کار انجام دادند و در شهرستان شهربابک شرکت بابک مس ایرانیان تعهد کرده است که ۵۰۰ هکتار عملیات جنگل کاری و ذخیره نزولات آسمانی را انجام دهد.
وی تاکید کرد: توسعه این کار با توجه به محدودیتهای بودجهای که وجود دارد ضمن تضمین مشارکت بخش خصوصی در احیاء منابع طبیعی باعث کم شدن تخریب منابع طبیعی با احیاء آن میشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان در سفر به شهربابک و بازدید از طرحهای منابع طبیعی شهرستان شهربابک گفت: بیش از نیمی از جنگلهای استان در معرض خطر نابودی قرار دارند و حدود یک میلیون ۱۰ هزار هکتار جنگلهای طبیعی داریم که این جنگلها با مخاطراتی روبرو هستند.
رجبی افزود: حدود ۵۵۰ هزار هکتار از جنگلهای استان در حال حاضر به علت هجوم آفات و بیماریها که علت آن استمرار خشکسالی در ۲۰ سال گذشته میباشد در معرض نابودی قرار دارند.
وی بیان داشت: از طرف دیگر به دلیل هجوم دامی که در مراتع بوده است جنگلهای ما فرصت زادآوری نکرده اند.
وی اظهار کرد: ما در قالب اعتبارهایی که از منابع مختلف مخصوصاً از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی میگیریم چند کار مهم را انجام دادیم یکی از این کارها حفظ جنگلهای موجود استان است که در این رابطه بالغ بر ۶ هزار هکتار مبارزه با آفات و بیماریها را در سطح جنگلهای استان در حال انجام دادن هستیم و در شهرستان شهربابک حدود هزار هکتار در حال انجام میباشد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیرداری استان اضافه کرد: در قالب عملیات توسعه جنگلها و احیای مراتع طرح توسعه جنگلها را در دستور کار داریم که در شهربابک بالع بر ۱۰۰۰ هکتار انجام شده است و فقط در یک نقطه در منطقه تل غدیر شهربابک حدود ۵۰۰ هکتار عملیات توسعه جنگل با گونه بادام کوهی انجام شده است و عملیات احیا مراتع هم صورت گرفته است و خوشبختانه پوشش طبیعی منطقه در حال برگشت میباشد.
علی اسدی نماینده مردم شهربابک در حاشیه این بازدید گفت: از آنجا که مرتع شهربابک در معرض نابودی است و فضای شهرستان به سمت صنعتی شدن پیش میرود شرکتها موظفند در احیاء منابع طبیعی مشارکت داشته باشند.
وی افزود: استفاده از گونههای گیاهی با مصرف آبی کم با توجه به خشکسالیهای اخیر میتواند نقش مهمی در توسعه جنگلها و مراتع شهرستان داشته باشد.
انتهای پیام/ی