به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خوردن ماهی همیشه جزو یکی از کارهای سختی است که بعضا از زیرش در می روند و اینطور نشان می دهند که اصلا تمایلی به خوردن ماهی ندارند اما غافل از آنکه این افراد از ترس تیغهای ماهی و اینکه شاید در گلویشان گیر کند از غذای مقوی و بی نظیر فاصله می گیرند، اما یک سوال؛ اگر تیغ ماهی در گلوی ما گیر کرد باید چه کار کنیم؟!
امروز قصد داریم تا سریعترین راه حل برای درمان گیرکردن تیغ ماهی در گلو را به شما معرفی کنیم.
هرگونه انسداد یا گیر کردن جسم خارجی در گلو و نای باعث خفگی میشود. این حالت معمولا وقتی اتفاق میافتد که غذا اشتباها از مجرای نای پایین میرود. در این حالت، درمان نیاز به یک واکنش سریع دارد.
همچنین گیر کردن استخوانهای ریز و تیغ ماهی در گلوی کودکان و یا افراد دیگر یک رویداد رایج است، در این موارد نیز در صورت اشکال در تنفس فرد، باید برای رساندن فرد بیمار به بیمارستان شتاب کرد. لیکن راه حلهایی نیز برای درمان تیغ ماهی در گلو و همچنین در آوردن استخوان از گلو وجود دارد.
این مطلب را از دست ندهید: اگر اعصاب ندارید این غذاها را مصرف کنید+ اینفوگرافی
گیر کردن تیغ ماهی در گلو معمولا در لوزه یا چینهای مخاطی اطرافش، قاعده زبان، مخاط حلق یا اپی گلوت، چینها و فرورفتگیهای قسمت عقب زبان، قسمت پشتی حلق و سینوس پری اتفاق میکند. گاهی اوقات تیغ ماهی در نسج به طرزی گیر میکند که سرش مشخص نیست و در این حالت پیدا کردنش برای دکتر سخت است.
بعضی وقتها هم علت درد خراشی است و تیغ ماهی فقط گلو را زخمی کرده، این حالت بسیار شبیه وقتی است که تیغ ماهی در گلو گیر میکند. ماهیهای شمال اکثراً تیغهای نرم و نازک تری داشته ٬ هرچند جدا کردن گوشت از تیغشان زحمت بیشتری دارد و اگر گاهی تیغی را با گوشت بخورید خطرش از ماهیهای جنوب کمتر است. معمولاً تیغ ماهیهای جنوب سفت و تیزتر است.
ببینید: ترفندهایی ساده برای نگهداری بهتر میوه و سبزیجات
اگرچه ماهیهای بزرگ جنوب تیغهای بزرگ تری دارند اما در این بین ماهیهای کوچکی هم دارد که تیغشان کوچکتر است.
این مطلب را از دست ندهید: دانستنی هایی مهم درباره دستگاه بخور
یک لیمو ترش را از نصف کرده و بعد آبش را بمکید. این کار تیغ را نرم کرده و سریع احساس راحتی میکنید.
این مطلب را از دست ندهید: با شایعترین انواع کمبود ویتامین و راههای رفع این کمبودها آشنا شوید
گاهی اوقات این کارها نتیجهای ندارد و دیگر باید به پزشک مراجعه کنید.
این مطلب را از دست ندهید: دانستنیهای عجیب اما واقعی درباره پیاز
توجه کنید که ممکن است تیغ ماهی از گلو خارج شده باشد اما چون گلو را زخم کرده جایش احساس سوزش کنید وفکر کنید تیغ هنوز آن جا است. وقتی نزد پزشک ببوید او ابتدا برای خارج کردن و درمان تیغ ماهی گلو تان را معاینه میکند.
چنانچه پزشک بتواند آن را به صورت سرپایی خارج میکند، ولی وقتی که تیغ مشخص نباشد و شما احساس درد کنید، پزشک برایتان عکس رادیولوژِی و سی تی اسکن و حتی MRI از گلو را مینویسد تا مطمئن شود.
اگر واقعا مشخص شود تیغی گیر کرده با جراحی و بیهوشی آن را از گلو خارج میکنند. به گفته پزشکان و متخصصان گوش و حلق و بینی ٬ تیغهای ظریف در گلو اگرچه با درد همرا باشد اما خطری نداشته و قابل جذب است.
انتهای پیام/
اصلان هم دیده نمیشه خیلی اذیتش میکنه چی کار کنم؟