به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، بنابر یک گزارش تازه اطلاعاتی در آمریکا، نیروی هوایی چین در حال ساخت دو بمب افکن رادار گریز برای جایگزینی با بمب افکنهای «شیان اچ-۶» مربوط به دوره شوروی است.
هر چند مقامات چین در ماه اکتبر به وجود یک بمب افکن مشابه هواپیمای آمریکایی بی – ۲ اسپریت اذعان کردند، اما هواپیمای تازهای که چین در حال کار بر روی طراحی آن است JH-XX نام دارد و بر اساس گمانه زنیها یک بمب افکن متوسط است.
در یکی از ضمائم گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا که هفته گذشته منتشر شد این طور آمده است که «نیروی هوایی ارتش چین در حال توسعه بمب افکنهای رادار گریز است تا برای هدف قرار دادن اهداف منطقهای و جهانی به کار بگیرد.
فناوری رادار گریز نقشی کلیدی در توسعه این نوع از بمب افکنها ایفا میکند که احتمالا در حدود سال ۲۰۲۵ به مراحل نخستین عملیاتی شدن توانمندیهای خود میرسد.»
این گزارش میافزاید «این بمب افکنهای تازه از توانمندیهای دیگری هم برخوردار خواهند بود و در مقایسه با ناوگان عملیاتی بمب افکنهای کنونی به طور کامل به روزرسانی خواهند شد و در طراحی آنها چندین مورد فناوریهای جنگندههای نسل پنجم دیده خواهد شد.»
تصاویری که در شبکه تلویزیونی سی. سی. تی. وی چین به نمایش درآمد تایید میکند که «هونگ – ۲۰» قرار است بمب افکنی با برد بلند و راهبردی برای چین باشد و قرار است امسال برای نخستین بار به پرواز درآید. انتظار میرود هونگ – ۲۰ شباهتهای فراوانی از نظر طراحی و برد عملیاتی با بمب افکن رادار گریز «بی تو اسپریت» ساخت مجموعه صنعتی نورثروپ گرومن آمریکا داشته باشد.
با این حال در گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا به وجود یک هواپیمای دیگر نیز اشاره شده است که هیچ مشابهی در ناوگان هوایی آمریکا ندارد. این هواپیما که از آن به عنوان یک بمب افکن متوسط نام برده شده است احتمالا از یک جنگنده اف – ۳۵ سنگینتر خواهد بود، اما در عین حال فاقد توانایی برد بلند هونگ – ۲۰ است.
بنابر گزارشها این هواپیما به احتمال قوی از شعاع عملیاتی هزار و ششصد کیلومتری تا سه هزار و دویست کیلومتری، مخزن داخلی نگهداری بمب و همچنین مخازن کناری نگهداری سلاح - احتمالا برای درگیریهای هوایی - برخوردار خواهد بود. گمان بر این است که این هواپیما حدود سی متر طول دارد این در حالی است که جنگنده اف – ۳۵ تنها هجده متر طول دارد.
از سوی دیگر انتظار میرود برد عملیاتی هونگ – ۲۰ بدون سوختگیری مجدد اندکی بیش از هشت هزار کیلومتر باشد.
طراحی بمب افکنهای جدید میتواند گام بلندی برای نیروی هوایی چین باشد که بمب افکنهای اصلی کنونی آن یعنی مدلهای شیان اچ – ۶ برگرفته از توپولف – ۱۶ متعلق به سال ۱۹۵۴ است.
هونگ – ۲۰ به وسیله شرکت صنعتی هواپیمایی شیان طراحی خواهد شد و از سوی دیگر هواپیمای JH-XX نیز بر اساس شایعات همان طرح پیشنهادی شرکت صنایع هواپیماییی شنیانگ برای قرار داد هونگ – ۲۰ است که رقابت را به دیگر شرکت رقیب واگذار کرده است. اگر این امر واقعیت داشته باشد باید انتظار داشت این هواپیما بیشتر یک بمب افکن متوسط تا بمب افکن برد بلند باشد.
چین تولید جنگنده نسل پنجم خود با نام جی – ۲۰ را که تقریبا مشابه طرح اف – ۲۲ آمریکا است سال ۲۰۱۱ شروع و آن را سال گذشته به ناوگان عملیاتی اضافه کرد.
انتهای پیام/