به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، استفاده از
نَنُو برای
خواب قدمتی تاریخی دارد و بهطورمعمول ماجراجویان در زمان سفر به مناطق جنگلی یا ساحلی برای حفظ ایمنی خود از این وسیله ساده و راحت استفاده میکردند.
نَنُو با ایجاد حرکت رفت و برگشتی سبب خواب آلودگی سریع و به خواب رفتن کودک میشود، از این رو وسیلهای پرکاربرد برای خواباندن نوزاد است.
کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتهاند وجود حرکت رفت و برگشتی آرام و یکنواخت به مدت ۴۵ دقیقه در طول خواب، سبب بهبود کیفیت خواب میشود.
حرکت در حین خواب با کاهش فعالیت و تنظیم امواج مغزی فرد را در خوابی عمیق فرو میبرد، همچنین استفاده از نَنُو باعث میشود فرد سریعتر از زمانی که در سطحی بی حرکت خوابیده است، به خواب رود.
وجود حرکت یکی از دلایلی است که سبب میشود برخی افراد زمانی که سوار خودرو یا قطار هستند به سرعت دچار خواب آلودگی شده و به خواب روند.
خواب آلودگی و به خواب رفتن به ویژه در زمان حرکت خودرو و برای راننده یکی از اصلیترین دلایل بروز تصادفهای رانندگی دنیاست.
کارشناسان واکنش بدن نسبت به حرکت در زمان خواب را یادآور وضعیت جنینی میدانند که در آن جنین در رحم مادر حرکت میکند و به آسانی به خواب میرود.
وجود خواب کافی سبب افزایش سلامت جسمی و روانی افراد، بهبود قدرت حافظه و تمرکز در زمان بیداری خواهد شد.
بدخوابی و کم خوابی در افراد زمینهساز ابتلا به بیماریهای جسمی و روانی خواهد بود.
کارشناسان اعتقاد دارند نتیجههای به دست آمده درباره اثرگذاری حرکت رفت و برگشتی آرام و پیوست در زمان خواب میتواند راهکارهایی جدید برای درمان مشکلات خواب در اختیار محققان گذاشته و به این ترتیب سبب درمان این اختلال همه گیر در عصرحاضر شود.
محققان دانشگاه ژنو در این پژوهش داوطلبان را به ۲گروه تقسیم کردهاند؛ گروه اول برسطح ثابت و گروه دوم بر روی نَنُو استراحت کردند. پس از چند روز نتیجه آزمون حافظه، ساعت به خواب رفتن و میزان عمق خواب افراد بررسی شد.
نتیجه آزمایش نشان داده است آن دسته از داوطلبان که بر سطح دارای حرکت، چون نَنُو استراحت کردهاند نمراتی بالاتر در آزمون حافظه کسب کرده و سریعتر از دیگران به خواب رفتهاند، همچنین کیفیت خواب آنها به نسبت گروه دیگر افزایش داشته است.
به گفته محققان وجود حرکت رفت و برگشتی در حین خواب مانند استفاده از نَنُو سبب از بین رفتن تعادل ساعت درونی بدن میشود و به این ترتیب امواج مغزی دگرگون شده و فرد خوابی عمیق تر به دست میآورد.
کارشناسان در نظر دارند با نتیجههای به دست آمده راهکارهایی برای درمان بیخوابی بهویژه در سالمندان پیدا کنند.
از جمله راههای رفع کمخوابی و بیخوابی در افراد مصرف شام سبک، تنظیم درجه حرارت اتاق خواب، گوش دادن به موسیقی آرام بخش، انجام مدیتیشن، استحمام با آب گرم، قرار دادن گیاه اسطوخودوس در اتاق خواب، مصرف سیب، ماست و موز پیش از خواب، نوشیدن دمنوشهای گیاهی آرام بخش، چون چای سبز پیش از خواب، فکر کردن به اتفاقهای خوب و تکنیک تنفس دیافراگمی را میتوان نام برد.
خودداری از کار با وسایل الکترونیکی دارای صفحه نمایش نور آبی، چون تلفن همراه، تبلت و رایانه حدود یک ساعت پیش از خواب و کم کردن نور اتاقها نیز میتواند به تدریج سبب احساس خواب آلودگی و آمادگی برای خواب عمیق شود.
در نهایت در صورتی که بی خوابی فرد ادامه داشته باشد مراجعه به متخصص طب خواب و مصرف دارو دربازه زمانی استاندارد زیر نظر متخصص سبب رفع بی خوابی افراد میشود.
کارشناسان توصیه میکنند افراد در آخرین مرحله و نیافتن راهکار برای رفع مشکل بیخوابی به سراغ مصرف داروهای خوابآور بروند، زیرا اثر این داروها به تدریج در رفع بیخوابی کاهش مییابد و فرد به نوعی بی خوابی مزمن دچار میشود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/
کشف یافتهای فوق العاده درباره علت خواب آلودگی