در نشست خبری یازدهمین جشنواره تجسمی فجر، از پوستر‌های این رویداد رونمایی شد.

پوسترهای یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر رونمایی شد/ بیش از 5 هزار و هفتصد اثر به دبیرخانه رسیدبه گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، هادی مظفری مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین نشست خبری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: در نشست قبلی درباره آنچه که قرار است در یازدهمین جشنواره اتفاق بیفتد صحبت کردیم؛  وقتی خبرنگاران از جلسه بیرون می‌رفتند یکی از آنها گفت مگر می‌شود همه این کارها و تغییرات را یک جا انجام داد؟! ما در این نشست می‌خواهیم درباره اراده‌ای که برای جشنواره پیش گرفتیم و تغییراتی که اتفاق افتاد، صحبت کنیم و بقیه امور را در طی ۴۰ روز نمایشگاه خواهید دید.

وی افزود: از همان ابتدا در دوره یازدهم قصد داشتیم حلقه و دایره هنر‌های تجسمی و افراد فعال در این حوزه را بزرگتر کنیم. در این راستا گام برداشتیم و کاری کردیم که هنرمندان بدانند، این جشنواره متعلق به آنهاست. هدف این بود که کیفیت جشنواره ارتقا یابد، اما در طول برگزاری دیدیم که همه بخش‌های جشنواره تغییر کرد. تعداد رشته‌ها، شرکت کنندگان و اعضای تیم داوری رشد بالای ۲۰۰ درصد داشت و این اتفاق رقم نمی‌خورد، مگر زمانی که کیفیت آثار تغییر کرده باشد.

مدیر کل دفتر هنر‌های تجسمی ارشاد با بیان اینکه علاوه بر افزایش کمی، افزایش کیفی آثار را در نمایشگاه‌ها خواهید دید، افزود: یکی دیگر از بخش‌های مهم جشنواره بخش پژوهشی و علمی بود؛ یعنی در کنار خلق اثر تئوری تجسمی مهم‌ترین حوزه‌ای است که باید به آن اهمیت داد. بخش چهل سالگی انقلاب هم مروری بر آثار چهل ساله است.

وی ادامه داد: بخش‌ مهم جشنواره حضور ۵۳ گالری از سراسر کشور در نمایشگاه چهارسوی هنر است. این گالری‌ها نه به معنای زینتی بلکه به خاطر اعتقاد و باور به اقتصاد هنر دور هم جمع شده‌اند. همه باور داریم که هنرمند باید خلق اثر کند، کارشناس هنر آن را داوری کند، پژوهشگر برای هنر نقد بنویسد و مدیران گالری هم آثار هنرهایشان را به نمایش گذاشته و بازار فروش را برای آنان تأمین کنند تا چرخه اقتصاد هنر به خوبی بچرخد.

در ادامه حقیقی دبیر کل یازدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر، آمار آثار ارسالی به دبیرخانه را بیان کرد و گفت: تعداد کل شرکت‌کنندگان ۵ هزار و ۷۶۱ نفر بود و در مجموع ۱۳ هزار و ۷۹۲ اثر به دبیرخانه ارسال شد. تعداد راه یافتگان به بخش نمایشگاهی ۶۰۴ اثر و ۴۸۵ هنرمند است که به تفکیک موضوع در بخش تصویرسازی ۸۲ اثر از ۶۱ هنرمند، خوشنویسی ۷۴ اثر از ۶۰ هنرمند، عکاسی ۷۰ اثر از ۶۶ هنرمند، کاریکاتور ۷۴ اثر از ۵۶ هنرمند، گرافیک ۳۹ اثر از ۳۰ هنرمند، مجسمه ۶۸۷ اثر از ۵۵ هنرمند، نقاشی ۱۰۵ اثر از ۷۹ هنرمند، نگارگری ۶۰ اثر از ۴۹ هنرمند، هنر‌های جدید ۳۲ اثر از ۲۲ هنرمند، سرامیک ۱۶ اثر از ۹ هنرمند که این بخش به صورت کیوریتوری برگزار می‌شود و در مجموع ۱۲۰ اثر به نمایش گذاشته خواهد شد.

سقراطی دبیر هنری جشنواره هم درباره مراحل داوری اظهار کرد: بعد از چند ماه پیگیری سعی کردیم به وعده‌هایی که دادیم عمل کنیم؛ داوران خوشحال بودند که حجم انبوهی از آثار هنری با کیفیت به جشنواره فجر ارسال شده و فجر امسال کارنامه خوبی از هنر معاصر ایران را به نمایش می‌گذارد. این هنر معاصر در پلاک ۴۰، چارسوی هنر و بخش طوبای زرین به نمایش در می‌آید.

وی افزود: داوری جشنواره فجر در ۱۰ رشته هنری و ۳۱ مرحله انجام می‌شود که تا کنون ۲۱ مرحله را پشت سر گذاشته است، بعضی از رشته‌ها مثل هنر‌های جدید در سه روز، نقاشی ۴ روز و در مجموع برای کلیه هنر‌ها ۱۲۰ ساعت داوری انجام شد.

سقراطی ادامه داد: داوری‌ها بسیار دقیق بود؛ در این دوره مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه به خوبی در آثار کاریکاتور، نقاشی، گرافیک و مجسمه منعکس شده است. بدون اغراق فجر امسال این امکان را فراهم می‌آورد که بخشی از هنر‌های معاصر ایران را در آثار هنرجویان ملاحظه کنیم. دیدن آثار ما را شگفت زده کرد و واقعاً از استعدادی که جوانان تهران و شهرستان‌ها در زمینه هنری دارند، متحیر شدیم.

وی ضمن اشاره به استقبال کم هنرمندان رشته سرامیک از جشنواره گفت: این بخش باید آسیب شناسی شود تا ببینیم علی‌رغم سایر رشته‌ها که متقاضیان زیادی دارد، چرا هنرمندان این بخش تمایل آن چنانی برای حضور در جشنواره فجر نداشته‌اند.

دبیر هنری جشنواره تجسمی فجر با بیان اینکه در چند ماه گذشته به بازگشت جشنواره فجر از هنرهای جدید به رشته‌های کلاسیک نقد می‌شد، اظهار کرد: الان می‌توانیم این انتقاد‌ها را پاسخ دهیم و از رویکرد جشنواره دفاع کنیم؛ چرا که رشته‌هایی مثل خوشنویسی و نگارگری که هنر‌های ملی ما هستند تا دوره‌های گذشته در جشنواره نبودند، اما امسال در دایره جشنواره گنجانده شده و اتفاقا آثار بسیار خوبی هم به دبیرخانه ارسال شد.

در ادامه محسن سلیمانی دبیر اجرایی جشنواره اظهار کرد: مهمترین بخش جشنواره فجر بخش مسابقه‌ای است. برای شناسایی و نمایش آثار مفاخر هنر انقلاب، انجمن هنر‌های تجسمی انقلاب و دفاع مقدس، انجمن عکاسان انقلاب، بنیاد شهید و امور ایثارگران، موزه شهدا، موزه هنر‌های دینی، بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران، سازمان بسیج هنرمندان و بنیاد فرهنگی روایت فتح همکاری بسیار خوبی با ما داشتند.

در ادامه امیر سقراطی ضمن اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع مدیریت هنر و خلاقیت، هنر و گالری ها، هنر و آموزش گفت: سینمای تجسمی هم بخشی است که در آن فیلم‌ها و مستند‌ روز‌های انقلاب اکران می‌شود و از هشتم تا سیزدهم بهمن ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.

وی افزود: در روز دهم بهمن ماه که افتتاحیه بخش طوبای زرین جشنواره است، از ده هنرمند برگزیده تقدیر می‌شود و در روز اختتامیه هم به ۵ تن از مفاخر، نویسندگان و پژوهشگران هنر‌های تجسمی جوایزی اهدا خواهد شد.

در ادامه کیانوش غریب پور دبیر بخش گرافیک طی سخنانی اظهار کرد: در سال‌های اخیر با چالش بزرگری روبرو بودیم که آن هم طراحی هویت بصری برای رویداد‌های هنری است. ما تاریخ نه چندان سربلندی در طراحی هویت‌های بصری داشته‌ایم که این موضوع طراحان گرافیک را حساس کرده و آن‌ها نسبت به طراحی پوستر‌های جشنواره‌های فجر واکنش‌های تندی نشان داده‌اند.

غریب پور در توضیح پوستر‌های یازدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر بیان کرد: ما می‌خواستیم در طراحی این پوستر‌ها به یک راندمان یکپارچه برسیم. همانطور که کیفیت آثار خوب بود، باید کیفیت اجرا هم به خوبی پیش می‌رفت. همه طراحی‌ها با تم عکس انجام شده است.

وی ادامه داد: همه پوستر‌ها با یک رنگ کار شده‌اند و از آ‌نجا که بیشتر عکس‌های موجود آن زمان سیاه سفید است، ما هم در این پوستر‌ها فقط یک عنصر رنگی را دخالت داده‌ایم. ۸ پوستر را من طراحی کرده‌ام و ۲ پوستر دیگر را علی خورشید پور با عکسی از مرید زندی که ازدحام جمعیت را در سال‌های انقلاب نشان می‌دهد و یکی دیگر از پوستر‌ها را کوروش پارسا نژاد طراحی کرده است.

سقراطی هم در آخر گفت: فردا داوری یازدهمین رشته جشنواره تجسمی فجر ( در بخش مقاله) انجام می‌شود. طبق اعلام اعضای دبیرخانه ۸۶ مقاله با کیفیت در این بخش ارائه شده که با استفاده از سایر مقاله‌ها یک مجموعه کتاب از آن‌ها چاپ خواهیم کرد.

در پایان مجموعه پوستر‌های جشنواره فجر با حضور مسئولان و اهالی رسانه رونمایی شد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.