به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، کمال حیدری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در نشست خبری امروز به مناسبت پیش رو بودن روز جهانی سرطان با اشاره به آمار مبتلایان به این بیماری در سال 93 اظهار کرد:از 112هزار و 60 نفر در کشور،9هزار و 137نفر در استان اصفهان به سرطان مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه 8635نفر در اصفهان به این بیماری مبتلا هستند،عنوان کرد:در آقایان سرطان معده ،پوست،پروستات،کولورکتال و مثانه و در بانوان سرطان پوست پستان،تیروئید،لوکمی و کلورکتال شایع ترین نوع سرطان است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به مبتلا بودن 280کودک 3تا14سال به سرطان بیان داشت: سرطان مغز استخوان و کلیه شایع ترین نوع در این سنین است.
حیدری با اشاره به ضرورت پیشگیری سرطان های شایع مطرح کرد: از سال 91،زنان 30تا 70سال در طرح غربالگری و به صورت رایگان مورد مطالعه و بررسی ماموگرافی قرار گرفتند که 64درصد در مراحل 1و 2 تشخیص داده شد و تنها 13درصد افراد در مراحل پیشرفته بیماری و غیر قابل درمان قرار داشتند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اجرای طرح غربالگری سرطان روده در مردان عنوان کرد:در این طرح که شهرضا به عنوان پایلوت انتخاب شد،28درصد از جمعیت هدف که آقایان در سنین 50تا70سال بودند،612مورد پلیپ روده بزرگ شناسایی شد که تشخیص اولیه سرطان روده است .
وی ادامه داد:تست پاپ اسمیر که برای تشخیص سرطان دهانه رحم است،در مراکز بهداشتی به صورت رایگان انجام می شود.
حیدری با بیان اینکه دخانیات حدود30درصدی در بروز سرطان موثر است،مطرح کرد:در حوزه سلامت موظفیم تا رشد قارچ گونه قلیان را در قهوه خانه ها و چای سراها تذکر دهیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی به فرهنگ سازی مردم در خصوص تغذیه و سبک زندگی مردم جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه غذاهای فست فودی با روغن و نمک فراوان،کم تحرکی و اضافه وزن از عوامل بروز سرطان است.
وی افزود:متاسفانه 57درصد از جامعه دچار کم تحرکی،61درصد دچار اضافه وزن هستند و شاهد افزایش حدودهزار نفر در هرسال به این بیماری هستیم.
حیدری با اشاره به اینکه 80درصد سرطان قابل پیشگیری است،بیان داشت:40درصد سرطان به راحتی قابل پیشگیری و 40درصد با تشخیص در مراحل اولیه قابل درمان است.
وی در پایان گفت:امیدواریم با اطلاع رسانی و اگاهی بخشی بیشتر به مردم جامعه از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری و امید به زندگی و بقای طبیعی را در این بیماران افزایش دهیم.
انتهای پیام /س