به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از المیادین، در نشست شورای امنیت در خصوص تحولات ونزوئلا، واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل آمریکا را به تلاش برای کودتا در ونزوئلا متهم کرد و خواستار انجام تحقیقات در این باره شد.
در ابتدای نشست شورای امنیت، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه نمیتوان از کارهای مادورو در ونزوئلا چشمپوشی کرد، مدعی شد روسیه و چین کشورهای غیردموکراتیک هستند و به همین خاطر از مادورو حمایت میکنند.
وی سپس ضمن اعلام حمایت از خوان گوآیدو، رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا، گفت ایالات متحده از گذر ونزوئلا به دموکراسی حمایت میکند و در حال کمک برای بازگرداندن آیندهای روشن به این کشور است!
در ادامه، نماینده روسیه در سازمان ملل در پاسخ به اظهارات پمپئو گفت: «آمریکا از یک کودتا در ونزوئلا حمایت میکند. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز مدعی است نیکلاس مادورو مسئول تمام اتفاقات ونزوئلا است. او همچنین خوان گوآیدو، رئیسجمهور خودخوانده، را رئیسجمهور جدید این کشور معرفی کرده است.»
وی همچنین گفت نشست امروز شورای امنیت بخشی از استراتژی آمریکا برای تغییر رژیم با استفاده از زور است و اینکه آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها دخالت میکند، چیز جدیدی نیست.
نبنزیا ادامه داد: تلاشهای آمریکا برای سرنگونی دولت نیکلاس مادورو با شکست مواجه شده و اکنون تصمیم گرفته است که ونزوئلا را بیثبات کند. وی سپس با اشاره به تلاشهای آمریکا برای ترور رئیسجمهور ونزوئلا تاکید کرد: آنهایی که در سرنگونی مادورو حتی با حذف فیزیکی شکست خوردند، اکنون سیاست فشار حداکثری را علیه دولت ونزوئلا بهکار بستهاند.
نماینده روسیه در سازمان ملل همچنین تصریح کرد تصویری که آمریکا از تقابل بین مردم و دولت ونزوئلا ارائه میکند، دور از واقعیت است. وی سپس با طرح این پرسش که "آیا آمریکا به دنبال حمله نظامی به ونزوئلا است؟" گفت: وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد که تنها روسیه، چین، ایران و سوریه از دولت مادورو حمایت میکنند اما اگر دقت کند میبیند که بسیاری از کشورها مخالف مداخلهجویی آمریکا هستند.
نبنزیا در ادامه با لحنی طعنهآمیز خطاب به نماینده انگلیس که در ابتدای نشست شورای امنیت مدعی شده بود در صندوقهای رای در ونزوئلا تقلب صورت گرفته، گفت رایگیری در ونزوئلا بهصورت الکترونیکی انجام میشود و در این کشور صندوق رایی در کار نیست!
او همچنین افزود: کاملا روشن است که بحران اقتصادی کنونی در ونزوئلا را کشورهایی بوجود آوردهاند که همیشه جزء اولین کسانیاند که مدعی دفاع از مردم ونزوئلا هستند.
نماینده کویت نیز در شورای امنیت خودداری از دخالت خارجی در ونزوئلا را خواستار شد.
در این نشست نماینده آفریقای جنوبی نیز ضمن حمایت از دولت ونزوئلا خواستار احترام به روند قانونی در ونزوئلا شد که منجر به روی کار آمدن نیکلاس مادورو به عنوان رئیسجمهور شده است.
او از طرفهای درگیر در بحران ونزوئلا خواست در گفتگوهای ملی شرکت کنند و در خصوص هرگونه اقدام خلاف قانون اساسی در ونزوئلا از سوی دیگر کشورها هشدار داد.
نماینده گینه استوایی هم تاکید کرد وضعیت فعلی در ونزوئلا مسئلهای داخلیست و این مسائل باید در چارچوب قانون اساسی ونزوئلا حل و فصل شود.
در همین حال نماینده چین از تلاشهای دولت ونزوئلا برای حفظ ثبات و استقلال این کشور حمایت کرد و بر لزوم عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها و عدم تهدید نظامی تاکید کرد.
او تاکید کرد مسائل ونزوئلا تهدیدی برای صلح و امنیت بینالملل نیست و نباید در دستور کار شورای امنیت باشد.
نماینده روسیه در بخشی دیگر به سخنان نماینده آلمان پاسخ داد و تصریح کرد: شما به طور کامل استقلال ونزوئلا را نادیده میگیرید. شما از نیروهای سیاسی ونزوئلا نمیخواهید که به فهم سیاسی مشترک برسند بلکه میخواهید دولت قانونی کنار رود و قدرت را به مخالفان بسپارد. نباید راهحلها از خارج به مردم ونزوئلا تحمیل شود بلکه خود باید به راهحل سیاسی دست یابند.
نماینده آلمان مدعی شده بود که نیکلاس مادورو بهصورت دموکراتیک انتخاب نشده و مجلس ملی ونزوئلا تنها نهاد دموکراتیک ونزوئلاست!
خورخه آریزا، وزیر خارجه ونزوئلا پس از پایان سخنان نمایندگان کشورها گفت: آمریکا در واقع پشت کودتا در ونزوئلا نیست، بلکه خود پیشاپیش کودتا قرار دارد.
او با اشاره به کودتاهای آمریکا در کشورهای آمریکای لاتین تاکید کرد آمریکا قادر نیست نیروهای مسلح ونزوئلا را وادارد که دولت رئیسجمهور مادورو را سرنگون کنند. ارتش ونزوئلا از قانون اساسی این کشور دفاع میکند و کودتا در این کشور به نتیجه نخواهد رسید.
وزیر خارجه ونزوئلا ضمن بیشرمانه خواندن اقدام برخی کشورها در به رسمیت شناختن خوان گوایدو به عنوان رئیسجمهور ونزوئلا پس از توئیت دونالد ترامپ گفت: ما (دلیل) دنبالهروی اروپا از آمریکا را متوجه نمیشویم. امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه به جای اینکه وقتش را صرف مطالبات جلیقهزردها کند از کودتا در ونزوئلا حمایت میکند.
آریزا افزود: شخصا از فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درخواست کردم بر انتخابات ونزوئلا نظارت داشته باشد، ولی او قبول نکرد. چون برنامهای در جریان بود.
وزیر خارجه ونزوئلا همچنین ضربالاجل کشورهای اروپایی برای اعلام انتخابات ریاستجمهوری در این کشور را رد کرد.
انتهای پیام/