به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آشنا شدن با غذاهای محبوب کشور های عربی زمان زیادی می طلبد اما در همین راستا امروز ما قصد داریم به لبنان، این کشور غنی از لحاظ تمدن و فرهنگ و هنر سفر کنیم و غذاهای متنوعش را امتحان کنیم و تجربیاتش را با شما در میان بگذاریم.
بیشتربخوانید: دستور تهیه موساکا؛ غذای خوش طعم یونانی
۱. حمص یا هوموس | Hummus
این خوراک خوشمزهی لبنانی نوعی غذای کرم مانند است که با آرد نخود یا نخود، روغن کنجد و ادویههای مخصوص پخته میشود، این خوراکی لذیذ که نامش با نام لبنان عجین شده است رنگی نخودی یا سفید دارد و نزد لبنانیان بسیار محبوب است، پیشنهاد میکنیم اگر مسافر لبنان هستید حتما طعم واقعی حمص را در این کشور امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه حمص:
نخود خام:۲۰۰ گرم
ارده کنجد: ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
سیر: ۱ حبه
لیموترش: ۱ الی ۲ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه حمص:
۱. اول از همه باید از شب قبل نخود رو خیس کنیم و چند بار هم آبش عوض کنیم تا هم نفخش بره و هم زودتر بپزه.
۲. حالا نخودهایی که خیس خورده بودن رو آبکش کرده و با حدود ۱ الی ۲ لیوان آب میپزیمشون.
۳. بعد از پخت نخود رو آبکش میکنیم تا آب اضافیش بره، حدود ۱/۳ لیوان از آب نخود رو نگه میداریم.
۴. حالا نخود رو همراه یک حبه سیری که داریم داخل غذا ساز میریزیم تا به حالت پودری در بیان.
۵. بعد داخل یه کاسه دیگه ارده، روغن زیتون، آب لیموترش، به مقدار کافی نمک و فلفل رو با قاشق خوب با هم مخلوط میکنیم.
۶. نخود و سیر پودر شد رو بهش اضافه کرده و مواد رو خوب با هم مخلوط میکنیم تا یکنواخت با هم مخلوط بشن در صورتی که مخلوط خیلی خشک بود اون ۱/۳ پیمونه آب نخودی که نگه داشتیم رو کم کم اضافه میکنیم تا مخلوط یکم نرمتر بشه حتما لازم نبست همه آب رو بریزیم هر وقت کمی نرم شد کافیه. چون قراره مخلوط باز درون غذاساز بره تا کرمی بشه بنابراین بهتره خیلی سفت نباشه.
۷. حالا مجددا مواد رو داخل غذاساز میریزیم و چند پالس میزنیم البته باید حوصله به خرج بدیم و گاهی مواد رو با قاشق زیرو رو کنیم و دوباره غذا ساز رو روشن کنیم تا حمص کرمی و یکنواخت و خوشرنگمون درست بشه.
۸. حالا حمص ما حاضره و کافییه داخل ظرف سرومون بریزیم و کمی روغن زیتون هم روش بریزیم.
۲. سالاد تبوله| Tabbouleh Salad
یکی از سالادهای لبنانی عربی محبوب شکم دوستان در سراسر جهان و مخصوصا ایران، سالاد تبوله است. این سالاد برای وعدهی شام به خاطر سبکی بسیارش بسسیار مناسب است و درآن از حبوباتی بلغور و جعفری استفاده میشود. مواد تشکیل دهندهی این سالاد لبنانی، جعفری ریز شده، نعناع، آبلیمو، بلغور یخته شده، گوجه پوست کنده، پیاز سفید، ادویهای لازم و مصرفی و روغن زیتون است. تبع این سالاد سرد ات و پیشنهاد میشود در کنار ادویههای گرمی، چون فلفل سیاه و قرمز سرو شود.
مواد لازم برای تهیه تبوله:
بلغور گندم: ۲ پیمانه
آب جوش: ۴ پیمانه
جعفری تازه: ۳ پیمانه
نعناع تازه: ½، ۱ پیمانه
پیازچه: ۸ عدد
پیاز کوچک قرمز: ۲ عدد
خیار خرد شده بزرگ: ۱ عدد
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه: ½ پیمانه
گوجه فرنگی کوچک: ۲ عدد
کاهوی برگ برگ شده جهت تزئین: یک بوته کوچک
مواد لازم جهت تهیه سس تبوله:
خردل: ۲ قاشق چایخوری
موسیر: ۱ عدد متوسط
روغن زیتون: ⅔ پیمانه
سرکه انگور: ½ پیمانه
فلفل: ۱ قاشق غذا خوری
نمک: ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه تبوله لبنانی با سس مخصوص:
۱. در یک کاسه متوسط، آب جوش و بلغور گندم را میریزیم و هم می زنیم. روی آن را میپوشانیم و برای مدت ۳۰ دقیقه کنار میگذاریم. پس از نیم ساعت آن را آبکشی میکنیم به طوری که تمام آب آن گرفته شده و خشک شود.
۲. تمام سبزیجات را میشوییم و پس از خشک شدن آنها را ساطوری کرده، خرد میکنیم. بلغور آب گرفته را دوباره در کاسه میریزیم و جعفری خرد شده، نعنای خرد شده، پیازچه خرد شده، پیاز خرد شده، خیار رنده شده و آب لیمو را روی آن میریزیم.
۳. سپس ۳ قاشق غذا خوری روغن زیتون را به آنها اضافه میکنیم. آنها را با نمک و فلفل مزه دار میکنیم.
۴. پوست موسیر را میگیریم و سپس آن را ریز خرد میکنیم. در یک کاسه دیگر، موسیر خرد شده، خردل، سرکه و ½ قاشق چایخوری نمک را میریزیم و آنها را کاملاً مخلوط میکنیم.
۵. سپس باقی مانده روغن زیتون را به آهستگی و به طور مداوم و پیوسته به آن میافزائیم و مرتباً با همزن دستی مخلوط میکنیم تا کاملاً مواد حل شده و یکدست شوند. این مواد را با کمی نمک و فلفل مزه دار میکنیم.
۶. چند برگ کاهو در یک دیس میچینیم و سپس تبوله را روی آن به صورت کومه میریزیم.
۷. سپس گوجههای کوچک را از وسط دو نیم کرده و آنها را روی تبوله میریزیم.
۸. سپس ¼ پیمانه از سس را روی گوجهها میدهیم و کمی فلفل روی آن میپاشیم و باقیمانده سس را در یک ظرف مناسب ریخته و هنگام سرو، سس را کنار آن میگذاریم.
۳. زعتر پیتزا | man’oushe bi zaatar
زعتر پیتزا در واقع نوعی خوراکی سبک است که بیشتر برای صبحانه مناسب میباشد و با خمیر مخصوص زعتر درست میگردد، با این خمیرها نانهای کوچک و گرد درست میشود و میان این نانها انواع مواد غذایی به دلخواه قرار داده میشود، در اغلب این مواد گوجه فرنگی وجود دارد.
زعتر به دلیل دندانه دندانه بودن اطرافش و پستی و بلندی روی نان و خمیر آن به این نام مشهور شده است و برگرفته از حکاکیهای (engraved) کهن یافت شده در مناطق عرب نشین میباشد.
مواد لازم برای تهیه نان زعتر:
ماست دو پیمانه
روغن چهار قاشق سوپخوری
آب نصف پیمانه
شکر و نمک از هر کدام یک قاشق چایخوری
روغن زیتون و آرد به میزان لازم
مایه خمیرفوری دو قاشق مرباخوری
پودر زعتر سه قاشق سوپخوری: کنجد یک قاشق سوپخوری، آویشن یک قاشق سوپخوری، زیره، پودر گردو، سماق و پودرپسته از هر کدام یک قاشق چایخوری و سبزیجات معطر یک قاشق مرباخوری.
طرزتهیه زعتر پیتزا:
۱. ماست، روغن و آب را با هم مخلوط کرده و مایه خمیر فوری، شکر، نمک و کمی آرد اضافه کرده و با قاشق هم میزنیم.
۲. سپس آرد را تا زمانی میریزیم که خمیر نرمی به دست آید و به دست نچسبد.
۳. خمیر را ۱۰ دقیقه ورز داده و بعد در محیط آشپزخانه و با در بسته یکساعت استراحت میدهیم
۴. سپس در سطح آردپاشی شده آن را به قطر نیم سانتیمتر باز میکنیم و به شکل دلخواه قالب زده و در سینی فر چرب شده میچینیم.
۵. روی خمیر را با قلممو روغن زیتون مالیده و پودر زعتر میریزیم و در فر با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار میدهیم. نان زعتر آماده است.
۴. ساندویج شاورما| Shawarma Sandwich
از معروفترین ساندویجها و خوراکهای عربی است که در رستورانهای لبنانی میتوانیم بیشتر آن را پیدا کنیم. این ساندویچ با نان عربی پیتا، درست میشود. با استفاده از این نانها به راحتی میتوان ساندویجهای لقمه درست کرد. شاورما که در اصل معروفترین ساندویج عربی است، به همراه سس تندو ارده خورده میشود.
مواد لازم برای تهیه شاورمای مرغ:
سینه مرغ: ۲ عدد
روغن زیتون: ۲/۱ لیوان
آبلیمو: ۲/۱ لیوان
ادویه مخلوط: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و پودر فلفل قرمز: به مقدار لازم
ماست: ۱ لیوان
کاهو خرد شده: ۲ الی ۳ برگ بزرگ
خیار شور خرد شده: ۳ عدد
گوجه فرنگی: ۱ عدد
مواد لازم برای سس شاورما:
ماست غلیظ: ۱ لیوان
ارده: ۴ قاشق غذاخوری
پودر سیر: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه نان شاورما:
آرد سفید: ۵ لیوان
خمیر مایه: ۱ و ۲/۱ قاشق غذاخوری
نمک: کمی
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد متوسط
آب: ۱ و ۳/۱ لیوان
طرز تهیه ساندویچ شاورمی مرغ و سس مخصوص:
۱. تمام مواد لازم برای نان را با هم مخلوط کرده با دست ورز دهید تا خمیر صاف و یکدستی بدست آید. در صورتی که خمیر به دست چسبید به آن کمی آرد اضافه کنید. سپس روی خمیر را پوشانده، به مدت ۱ ساعت در جای گرمی قرار دهید تا خمیر ور بیاید و حجم آن تقریبا دو برابر شود.
۲. نانها را به ۱۵ یا ۲۰ قسمت مساوی تقسیم کرده، هر کدام را با وردنه به صورت نازک باز کرده سپس نانها را روی صاج یا ماهی تابه نسوزی با حرارت متوسط بپزید.
۳. سینه مرغ را در ظرفی ریخته روغن زیتون، ماست، ادویه مخلوط، نمک و فلفل و آبلیمو را به آن اضافه کرده با دست مخلوط را خوب هم بزنید تا مواد جذب مرغ شود سپس ظرف را به مدت یک روز کامل در یخچال قرار دهید.
۴. مرغ را از یخچال خارج کرده، مقدار ۵۰ گرم کره را در ماهیتابه نسوزی ریخته روی حرارت بگذارید سپس سینی مرغ را در کره تفت دهید تا روی آن طلایی رنگ شود.
۵. مرغ را از روی حرارت برداشته به صورت خلال خرد کرده سپس آنها را در مقداری کرده تفت دهید تا خلالهای مرغ کمی سرخ شوند. ظرف را از روی حرارت برداشته کنار بگذارید.
۶. روی نان شاورما با قاشق کمی از مرغ بریزید سپس کاهوی خلال شده، خیارشور خلال شده و گوجه فرنگی خلال شده را روی آن قرار دهید.
۷. تمام مواد سس را داخل ظرف بریزید و آن را هم بزنید.
۸. سس را روی مرغ بریزید و نانها را به صورت رول پیچیده و دور آن فویل یا کاغذ ساندویچ (کاغذ روغنی) بپیچید.
۵. سالاد فتوش| Fattoush Salad
این سالاد هم ریشهای عربی- ترکی دارد و بیشتر جز سالادهای لبنانی به حساب میآید. قدمت درست کردن این سالاد به زمان عثمانیان باز میگردد و طرفداران بسیاری در بین دوستداران غذاهای عربی دارد. سالاد فتوش از ترکیب سبزیجات تازه و تکههای نان تست و سینهی مرغ گریل شده در برخی مواقع، درست میشود. این غذا جز دسته بندی غذاهای سبک عربی قرار میگیرد و برای شب ها، زمانی که اکثریت به صرف غذاهای سبک دسته بندی میشود. در درست کردن این سالاد میتوان در ترکیب سبزی هایش تغییر ایجاد کرد و در نهایت از سبزیجاتی که دوست دارید در آن استفاده کنید
مواد لازم سالاد فتوش:
نان پیتا: ۳ عدد
پیاز ریز خلالی شده: ۱/۲ پیمانه
کاهو: ۱ عدد
زیتون نصف شده: ۱/۲ پیمانه
سیر: ۱ حبه درشت
خیار خرد شده: ۱/۲ پیمانه
پودر سماق: ۱ قاشق سوپخوری
لیموترش: ۲ عدد پر آب و درشت
نمک: به مقدار لازم
پیازچه: ۳ شاخه
فلفل سیاه: به مقدار لازم
جعفری خرد شده: ۱ قاشق سوپخوری پر
روغن زیتون: به مقدار لازم
گوجه چیلی خرد شده: ۳/۴ پیمانه
طرز تهیه سالاد فتوش:
۱. نان پیتا را به شکل مثلثهای کوچک برش بزنید و در سینی فر بچینید. مقداری روغن زیتون روی تکههای نان بریزید تا روی هر تکه کمی روغن زیتون باشد. فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید. نانهای پیتای برش خورده و به روغن زیتون آغشته شده را داخل فر روی طبقه وسط قرار دهید و ۵ تا ۸ دقیقه زمان دهید تا نانها تُست و برشته شوند. بین پخت نانها را خارج کنید و برگردانید تا دو طرف نان برشته گردد. نانهای تست شده را کنار بگذارید تا سرد شوند و در این زمان به آماده کردن سالاد بپردازید.
۲. سیر را با دستگاه خرد کننده سیر له کنید و در ظرفی بریزید (اگر دستگاه مخصوص ندارید با چاقو سیر را ریز خرد کنید).
۳. آب لیموترشها را اضافه کنید. سماق تازه و تمیز و خوش طعم را نیز اضافه نمایید. مواد را به خوبی مخلوط کنید و نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید.
۴. پیازچهها را خرد کنید و به سس اضافه نمایید. دقت داشته باشید فقط ساقههای سبز پیازچه را خرد کنید و قسمت سفید آن اصلا خرد نشود.
۵. جعفری را ریز خرد کنید و اضافه نمایید. قاشق سوپخوری پیمانه اندازه گیری را کاملا پر کنید که میزان جعفری کم نباشد.
۶. گوجه چیلیها را از وسط نصف کنید و به مواد اضافه نمایید. اگر از گوجه درشت استفاده میکنید آن را ۸ قسمت کنید و هر قسمت را نصف نمایید تا تکهها درشت نباشد و با بقیه موارد هم مزه گردد.
۷. پیاز قرمز را خلالی ریز خرد کنید. دقت داشته باشید اندازه برشها در ایجاد طعمی دلپذیر در سالاد بسیار مهم است و اگر تکههای گوجه و پیاز خیلی درشت باشد طعم سالاد را تحت تاثیر قرار میدهد.
۸. زیتون را به دلخواه اضافه کنید اگر طعم زیتون را دوست دارید به دلخواه از زیتون سیاه یا سبز استفاده کنید و میتوانید مقدار آن را کمتر نیز بریزید.
۹. خیارها را با پوست خرد کنید. سایز خیار باید متناسب با سایز دیگر سبزیجات سالاد باشد و مثلا کمی از گوجهها بزرگتر خرد شود.
۱۰. برگهای کاهو را تمیز بشویید و بگذارید آب آنها کاملا برود و سپس به قطعات درشت خرد کنید. ترکیبات سالاد فتوش ریز نیست و باید درشتتر از سالادهای دیگر خرد شود. از برگهای تازه و خوش طعم کاهو استفاده کنید. دقت داشته باشید کاهو پیچ یا کاهوهای دیگر مناسب سالاد فتوش نیست و باید سالاد فتوش را با کاهو سنتی تهیه نمایید. نانهای تُست شده پیتا را نیز خرد کنید و روی کاهوها بریزید.
۱۱. تمام مواد سالاد را با مایه زیرین آن که ترکیبات سس بود کاملا مخلوط نمایید. با دو چنگال بزرگ مواد را از زیر به رو بیاورید و مخلوط کنید و آنقدر این کار را انجام دهید تا تمام ترکیبات سالاد با هم ترکیب شده و روی تمام سبزیجات یک لایه از سس نیز نشسته باشد. سالاد فتوش در اینجا آماده سرو است.
منبع: برترینها
انتهای پیام/