مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: استقلال ایران دستاورد کمی نیست، چرا که هدف از انقلاب خارج شدن از زیر بار ظلم بود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،  محمدهادی ایمانیه رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مشاور عالی وزیر بهداشت در امور دانشگاه‌های علوم پزشکی بیان کرد: استقلال ایران دستاورد کمی نیست، چرا که هدف از انقلاب خارج شدن از زیر بار ظلم بود.

وی با ابراز امیدواری از تداوم روحیه استقلال طلبی، افزود: با مدیریت صحیح و منطقی در کشور باید بتوانیم از همه توانایی‌ها استفاده کنیم.

ایمانیه که اعتقاد دارد یکی از مهم‌ترین ضعف‌های کشور ضعف مدیریتی است، گفت: ضعف مدیریتی نکته کوچکی نیست و تا به حل آن نرسیم سایر مشکلات کشور هم حل نخواهد شد یا اگر حل شوند با سرعت بسیار کند پیش خواهند رفت.

مشاور وزیر بهداشت در امور دانشگاه‌ها با بیان اینکه یکی از بزرگترین دستاورد‌های بعد از انقلاب در عرصه‌های مختلف حوزه سلامت بوده، خاطرنشان کرد: امروز در بخش پیشگیری از بیماری‌ها به وضعیتی کاملا متفاوت نسبت به قبل از انقلاب رسیده‌ایم.

وی افزود: طی چهل سال گذشته در حوزه آب سالم شهر‌ها و روستاها، دفع بهداشتی فاضلاب، واکسیناسیون، پیشگیری از سایر بیماری‌ها و به شرایط بسیار مطلوبی دست یافته‌ایم.

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شیراز کاهش مرگ ناشی از بیماری‌های عفونی را از مهمترین دستاورد‌های حوزه بهداشتی از پس از انقلاب تاکنون دانست و گفت: تقریبا آمار مرگ و میر کودکان زیر پنج سال نسبت به قبل از انقلاب به یک دهم رسیده است.

ایمانیه ادامه داد: همچنین امروز مرگ مادران باردار هنگام زایمان تقریبا به یک دهم قبل از انقلاب رسیده که از شاخص‌های مهم در سازمان بهداشت جهانی نیز محسوب می‌شود، چرا که مادر و فرزند سالم نمادی از سلامت جامعه تلقی می‌شوند.

وی با بیان اینکه تعداد خانه‌های بهداشت در استان فارس طی چهل سال پس از انقلاب به یکهزار واحد رسیده، عنوان کرد: امروز تقریبا هر روستایی که سیستم خانه بهداشت داشت آن را باسازی یا کامل تخریب کردند و دوباره آن را ساخته‌اند.

مشاور وزیر بهداشت در امور دانشگاه‌ها ادامه داد: اگرچه پزشک خانواده شهری تنها در استان فارس و مازندران مستقر شده، اما برای همه روستا‌های کشور پزشک خانواده روستا تعریف شده است.

ایمانیه به دستاورد‌های حوزه درمان طی چهار دهه گذشته هم اشاره و عنوان کرد: امروز نه تنها لازم نیست هیچ بیماری را برای گرفتن خدمات درمانی به خارج از کشور اعزام کنیم بلکه تعداد قابل توجهی بیمار از خارج از کشور به ویژه کشور‌های حاشیه خلیج فارس که توان اقتصادی و تکنولوژی بالایی دارند از خدمات درمانی این استان و شهر شیراز بهره‌مند هستند.

وی افزایش تعداد تخت‌های ویژه بیمارستانی در ccu، icu و icu نوزادان و کودکان را نمونه‌ای دیگر از دستاورد‌های حوزه درمان پس از انقلاب برشمرد و افزود: تعداد جراحی‌های قلب و پیوند اعضا (کبد و مغز استخوان، قرنیه و لوزالمعده، حلزون گوش و ...) در اکثر موارد قبل از انقلاب یا وجود نداشته و یا تعدادشان بسیار کم بوده، اما امروز حالا ده‌ها برابر افزایش پیدا کرده است.

فوق تخصص گوارش اطفال که خود از فعالان دوران انقلاب در شیراز بوده، ادامه داد: در حال حاضر برای پیوند کبد نه تنها بیمار به خارج از کشور ارجاع نمی‌دهیم بلکه سال گذشته تعداد پیوند کبدی که در شیراز انجام شد که در هیچ‌یک از بیمارستان‌های دنیا چنین امری تاکنون انجام نشده است.

ایمانیه اظهار کرد: در بحث دارو نیز خوشبختانه امروز در موقعیتی قرار داریم که اکثر دارو‌ها را در داخل کشور تولید و تنها ۳ درصد دارو‌ها را از خارج کشور وارد می‌شوند.

وی یادآور شد: در سال‌های قبل از انقلاب و سال‌های بدو پیروزی حداکثر ۳۰ درصد دارو‌ها در داخل کشور تولید می‌شد که آن هم تحت لیسانس شرکت‌های خارجی و با همان برند خارجی بودند.

 

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه عرصه آموزش نیز تعداد دانشکده‌های علوم پزشکی فارس به ۱۸ دانشکده افزایش پیدا کرده است، گفت: بیش از ۱۲ هزار دانشجو و یکهزار نفر عضو هیئت علمی به کادر آموزشی این دانشگاه طی چهل سال گذشته اضافه شده‌اند.

ایمانیه همچنین پذیرش دانشجویان بین‌المللی را از دیگر دستاورد‌ها ذکر و خاطرنشان کرد: طی آخرین فراخوان ۲۷۰۰ دانشجو از چهل کشور دنیا متقاضی تحصیل در واحد‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز بودند که تنها ۱۵۰ نفر پذیرش شدند که این استقبال نشان دهنده رغبت کشور‌های دیگر برای استفاده از ظرفیت علوم پزشکی شیراز هستند.

وی با تصریح بر اینکه دستاورد‌ها در عرصه پژوهش به شدت قابل توجه است، گفت: در حال حاضر ۶۰ مرکز تحقیقاتی در استان فارس وجود دارد که سالانه دو هزار مقاله توسط محققین آن به چاپ می‌رسد، در حالی‌که در دوران انقلاب تعداد مقالاتی که به مرحله چاپ می‌رسیدند به یکصد مورد هم نمی‌رسید.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، امروز این کلانشهر در چهار آیتم پیوند اعضا، IT پزشکی، میکروب شناسی و مینولوژی به عنوان قطب در کشور محسوب می‌شود.

ایمانیه اظهار کرد: در عرصه دانشجویی نیز فعالیت‌های بسیار خوبی انجام شده است. در سال‌های اخیر رتبه اول کشور‌های شرق مدیترانه و خاورمیانه به ایران تعلق گرفت. از نظر تحقیقات پزشکی و مقالات رتبه ۱۵ دنیا را کسب کردیم.

به گفته وی، نظام شبکه بهداشت در فارس طی سال‌های گذشته راه‌اندازی شد در حالی‌که در هیچ‌یک از کشور‌های دیگر وجود ندارد. پنج شش سال پیش نیز از سه ایالت امریکا هیئتی در فارس برای الگو برداری از شبکه بهداشت مستقر شدند و امروز در ایالت خود از این الگو استفاده می‌کنند.

مشاور وزیر بهداشت در امور دانشگاه‌ها گفت: در سال‌های ابتدایی انقلاب بسیاری از خدمات پزشکی کشور و یا فارس از کشور‌های هند، بنگلادش و کشور‌های خارجی تأمین می‌شد، اما امروز حتی یک مورد هم وجود ندارد. بسیاری از کشور‌های همجوار از جمله عراق، تاجیکستان و عمان متقاضی اعزام پزشکان و متخصصان ایرانی هستند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ب

صحبت های مشاور وزیر بهداشت در امور دانشگاه‌ها در شیراز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار