به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما معتقدیم که با آمدن گوشی موبایل زندگی امنتر شده است. به عنوان مثال میتوانیم در هر زمانی صبح یا نیمه شب از وضعیت کودک مان مطلع شویم. اما تنها کارایی گوشی موبایل این نیست. این ابزار بخش مهمی از زندگی کودک مان شده است به طوری که کودکان روزانه بیشتر از ۶ ساعت با موبایل وقت میگذرانند و نمیتوانند بدون آن زندگی کنند. دانشمندان و روانشناسان والدین را از عواقب این رفتار اخطار میدهند.
بعد از خواندن این مطلب گوشی موبایل کودک تان را دور نیندازید بلکه ابتدا با او صحبت کرده و قوانینی برای او در نظر بگیرید.
به روابط کودک و والدین آسیب میرساند
روابط بین کودک و فرزندان بسیار مهم است و همانطور که روانشناسان میگویند گوشی موبایل میتواند به این رابطه آسیب برساند. درست است که تمام روز را زیر یک سقف زندگی میکنند، اما با اعضای خانواده صحبت نمیکنند و هیچ توجهی به اتفاقات داخل خانه ندارند.
منجر به حساسیت زدایی میشود
گوشیهای موبایل دروازهای به تمام دنیا هستند. درست است که ابزارهای زیادی در فضای مجازی وجود دارد که میتوانیم در زندگی به کار ببریم، اما این وسیله جنبههای منفی نیز دارد که سرشار از خشونت و احساسات منفی دیگر است. استفاده بیش از حد از این ابزار منجر به کاهش حساسیت کودک میشود و باعث میشود کودک این رفتارهای منفی را به عنوان یک رفتار نرمال برای حل مشکلات بپذیرد.
از مهارتهای اجتماعی جلوگیری میکند
نوجوانان امروزی کمتر تمایل دارند از خانه بیرون رفته و به دنبال روابط اجتماعی باشند؛ و نیازی به این کار نمیبینند، زیرا میتوانند با یک کلیک کردن دوستان زیادی پیدا کنند. گوشیهای هوشمند راه دوست یابی را برای آنها بسیار آسان کرده است. به همین دلیل وقتی وارد دنیای واقعی میشوند با مشکلات اجتماعی زیادی مواجه میشوند.
منجر به اضطراب و افسردگی میشود
جامعه روانشناسی بریتانیا ثابت کرده اند که علت اضطراب، افسردگی و بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت ذهن میتواند استفاده از موبایل باشد. بنا بر چند دلیل: کودک دائما تحت فشار است که هر لحظه در دسترس باشد به علاوه از نظر عاطفی و احساسی درگیر فضای مجازی میشوند. از همه مهمتر این که نمیتوانند مرز بین دنیای واقعیت و دنیای مجازی را درک کنند.
روی کیفیت خواب کودک تاثیر میگذارد
کیفیت خواب کودک با نوع استفاده او از گوشیهای موبایل مرتبط است؛ و استراحت و خواب کمتر دلیل بسیاری از مشکلات سلامتی و رفتاری کودکان است. به عنوان مثال انجام ندادن تکالیف مدرسه، رفتارهای خطرناک، و عملکردهای شناختی ضعیف. فراموش نکنید که کودک باید به اندازه کافی استراحت کند تا انرژی کافی برای فعالیتهای روز بعد را داشته باشد.
عامل چاق شدن کودک
همانطور که محققان گفته اند استفاده زیاد از موبایل باعث چاقی میشود. زیرا بازیها و فعالیتهای فیزیکی کودک کمتر و مصرف شیرینی جات و خوراکیهای شیرین بیشتر.
منجر به مشکلات رفتاری میشود
استفاده زیاد از موبایل باعث بروز نشانههای بیش فعالی میشود. این مشکل منجر به فقدان ارتباط عاطفی و اجتماعی با والدین، دوستان و مردم دیگر میشود.
منجر به عدم شادی کودک میشود
طبق تحقیقات انجام شده کودکانی که زمان بیشتری را با گوشی موبایل میگذرانند نسبت به کودکان دیگر کمتر شاد هستند. زیرا ارتباطات مجازی هرگز جایگزین ارتباطات واقعی با خانواده و دوستان نمیشود.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/