به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا دهقانینیا درباره اقدامات صورت گرفته برای کاهش و جلوگیری از قاچاق دام اظهار کرد: خرید، فروش، حمل و نگهداری دام پیش از این ضابطه مشخصی نداشت و همین مسئله موجب شده بود عملاً دست نیروی انتظامی بهعنوان ضابط مبارزه با قاچاق کالا و ارز زیاد باز نباشد.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توضیح داد: در گذشته، دام از استانهای عمق کشور به سمت استانهای مرزی بارگیری میشد و ضابط در مسیر حمل دام نمیتوانست متقن ادعا کند که مثلاً این دامها مربوط به استان البرز است و شما در استانهای مرزی چه میکنید؟
دهقانینیا افزود: بر اساس تبصره چهار ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برای رفع این مشکل، شاخصهایی در خرید، فروش، حمل و نگهداری دام تعیین شد؛ یعنی اگر دام خرید، فروش، حمل و نگهداری شود، اما شاخصهای تعیین شده را نداشته باشد، در حکم قاچاق است و بر اساس آن، برای فرد خاطی حکم صادر میشود.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در توضیح شاخصهای تعیین شده گفت: دو شاخص را در حوزه حمل در نظر گرفتیم؛ اولاً حتماً باید گواهی بهداشتی حمل از سازمان دامپزشکی و ثانیاً حتما سند حمل داشته باشند و بارنامه مشخص باشد؛ بنابراین اگر قرار است دامی حمل شود، مالکین یا مباشرین محمولههای دامی باید از سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، سند حمل (بارنامه) و از سازمان دامپزشکی کشور از سازمان قرنطینه، باید گواهی بهداشتی حمل دام دریافت کنند.
وی تاکید کرد: در تبصره چهار ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و در حوزه ضوابط موضوع دام، استانها را به دو قسمت گروه الف و ب تقسیم کردیم؛ استانهای گروه الف استانهای مرزی شامل سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمان، فارس، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، همدان، قم، لرستان، اردبیل، بوشهر، ایلام و کهگیلویه و بویر احمد هستند بنابراین اگر قرار باشد دامی از استانهای گروه الف به سمت عمق کشور یا بالعکس حرکت کند، باید دو شاخص مزبور را داشته باشند.
دهقانینیا اضافه کرد: در حوزه نگهداری هم تمامی مالکین دام زنده موظف هستند آمار و اطلاعات خود را مطابق زمانبندی اعلامی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، در سامانه پنجره واحد کشاورزی ثبت کنند و فرایند پلاکگذاری و تغییرات پلاکگذاری برای دام را انجام دهند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: نگهداری دام صرفاً منوط به داشتن و نصب پلاک دام معتبر است که باید حتما در سامانه مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی ثبت شود.
بیشتر بخوانید: قاچاق دام زنده تاثیری بر افزایش قیمت گوشت ندارد/ عزم ما برای مقابله با قاچاق کالا جدی است
وی تصریح کرد: در خرید و فروش هم دو ضابطه در نظر گرفته شده است؛ نخست اینکه حتما باید خریدو فروش و جابجایی دام زنده فقط با پلاک دام باشد و اگر پلاک نداشته باشد، خریدو فروش ممنوع است و خریدار و فروشنده هم موظف هستند فرایند خرید و فروش را در سامانه هویت دام ثبت کنند.
دهقانینیا گفت: البته وضعیت قاچاق دام نسبت به قبل زیاد تفاوت نداشته است؛ نرخ صعودی داشته، اما از ۱۲۶ هزار به ۱۷۶ هزار در ۹ ماهه گذشته رسیده است بنابراین اینکه تمام بار گرانی گوشت گرم را گردن قاچاق دام بیاندازیم، رفتن به مسیر انحرافی است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/